نرخ بهره صنعت خودروهای برقی را تحت تاثیر قرار داده است
نرخهای بهره بالا، تمایل خودروسازان را برای تسریع تغییر به سمت خودروهای برقی از مسیر خود خارج میکند.
فروش خودروهای الکتریکی همچنان به سرعت در حال رشد است اما این تقاضا با انتظارات خودروسازان و سایر شرکتهایی که میلیاردها دلار در فضای خودروهای الکتریکی سرمایهگذاری کردهاند، مطابقت ندارد. انتظارات برای نرخهای بهره به طور مداوم بالاتر، شرکتها را به تغییر برنامهها سوق داده است زیرا آنها با احتیاط به سال ۲۰۲۴ نگاه میکنند.
به گزارش ایسنا، لی چانگ سیل، مدیر ارشد مالی شرکت LG Energy Solution اظهار کرد که تقاضای خودروهای برقی در سال آینده ممکن است به دلیل عدم اطمینان اقتصادی جهانی کمتر از حد انتظار باشد.
همچنین هوندا و جنرال موتورز اعلام کردند که تنها یک سال پس از اعلام این تلاش، به طرح ۵ میلیارد دلاری برای توسعه خودروهای برقی ارزانتر پایان میدهند. جنرال موتورز اعلام کرد که تلاشهای کوتاهمدت خودروهای برقی بر تامین تقاضا متمرکز خواهد کرد. فولکس واگن آلمان چشمانداز حاشیه سود خود را برای سال کاهش داد و علت آن را اثرات منفی برای پوشش مواد خام در پایان سه ماهه سوم دانست.
خودروسازان در برابر نوسانات قیمت کالاها از خود محافظت میکنند و با کاهش تقاضای خودروهای الکتریکی، قیمتهای مواد خام از جمله مواردی که بهشدت در باتریها استفاده میشوند، کاهش یافته است.
قیمت لیتیوم تاکنون در سال جاری بر اساس قیمتهای کربنات لیتیوم، ۶۷ درصد کاهش یافته است. قیمت فلز کبالت امسال ۲۰ درصد کاهش یافته و از ماه می سال گذشته بیش از نصف شده است.
خودروساز آمریکایی فورد در اوایل این ماه اعلام کرد که به طور موقت یکی از سه شیفت کارخانه تولید وانت پیکاپ لایتنینگ F-۱۵۰ خود را کاهش میدهد و در ماه جولای سرعت افزایش خودروهای الکتریکی خود را کاهش داد و سرمایهگذاری را به سمت خودروهای تجاری و هیبریدی سوق داد.
بر اساس گزارش رویترز، کانتمپ چین، بزرگترین تولید کننده باتری در جهان برای خودروهای برقی اعلام کرد که سود سه ماهه سوم ۱۰.۷ درصد افزایش یافته که ضعیفترین سه ماهه آن از آغاز سال گذشته به دلیل کاهش تقاضا و رقابت سخت است. دادهها نشان میدهد که سهم بازار این شرکت در چین در ماه سپتامبر به پایینترین میزان در بیش از یک سال اخیر رسیده است که نشاندهنده چالشهایی است که از سوی رقبای کوچکتر و تضعیف تقاضا با آن مواجه است.