رقابت در يك اقتصاد دستوري عادلانه نيست
دبيركل انجمن صنايع لوازم خانگي آزادسازي واردات محصولات خارجي و ايجاد يك بازار رقابتي در كشور را در شرايطي درست ميداند كه توليدكنندگان ايراني از امتيازات يك اقتصاد آزاد و رقابتي برخوردار باشند و اجباري به تبعيت از قيمتهاي دستوري نداشته باشند.
دبيركل انجمن صنايع لوازم خانگي آزادسازي واردات محصولات خارجي و ايجاد يك بازار رقابتي در كشور را در شرايطي درست ميداند كه توليدكنندگان ايراني از امتيازات يك اقتصاد آزاد و رقابتي برخوردار باشند و اجباري به تبعيت از قيمتهاي دستوري نداشته باشند.
به گزارش ايلنا، زمزمه آزادسازي واردات لوازم خانگي كه از حدود چهار سال پيش ممنوع شده بود، به مذاق توليدكنندگان ايراني خوش نيامد. وزير صمت دليل اتخاذ اين تصميم را رقابت محصولات داخلي با محصولات مشابه خارجي با هدف افزايش كيفيت داخليها اعلام كرد اما توليدكنندگان ايراني اين رقابت را عادلانه و منصفانه نميدانند و تاكيد دارند شرايط توليد براي توليدكننده ايراني منطبق با اصول يك اقتصاد آزاد و رقابتي نيست. عباس هاشمي، دبيركل انجمن صنايع لوازم خانگي در توضيح بيشتر درباره اين سياست جديد وزارت صمت به خبرنگار ايلنا گفت: ما با واردات مخالفت نيستيم اما واردات لوازم خانگي در شرايط كنوني به دو دليل سياست درستي نيست. دليل نخست اينكه براي واردات نياز به ارز است، در حال حاضر براي تامين ارز موردنياز واردات قطعات توليد لوازم خانگي بايد گاه تا 90 روز منتظر ماند. آيا در اين شرايط كمبود ارز درست است كه حجم قابل توجه ارز صرف واردات محصول نهايي شود؟ آن هم محصولي كه مشابه آن در داخل توليد ميشود. هاشمي ادامه داد: دليل دوم هم اين است كه اكنون صنعت لوازم خانگي ايران در آستانه بلوغ قرار دارد و در چنين شرايطي واردات محصولات مشابه خارجي ميتواند اين جريان رو به بلوغ را مختل كند. دبيركل انجمن صنايع لوازم خانگي در پاسخ به اينكه وزير صمت واردات را سببساز ارتقاي كيفيت محصولات داخلي در رقابت با محصولات خارجي ميداند، گفت: اين گفته درست است، توليدكنندگان همگي موافقت كامل با يك اقتصاد آزاد و رقابتي دارند اما اين اقتصاد آزاد بايد شامل حال توليدكنندگان داخلي هم باشد. در اقتصاد آزاد قيمتگذاري دستوري جايي ندارد در حالي كه اكنون توليدكنندگان ايراني مواد اوليه توليد را با قيمتهاي جهاني تامين ميكنند اما در فروش مجبور به تبعيت از قيمت دستوري هستند. اينها مانع توسعه توليد هستند و عامل افزايش قيمت هستند. وي تصريح كرد: وقتي ميتوان از رقابت توليد داخلي با محصولات مشابه خارجي حرف زد كه تمام شرايط يك اقتصاد آزاد براي توليدكننده ايراني فراهم باشد و توليد با سهولت و حمايت بيشتري صورت بگيرد. در چنين شرايطي توليدكننده ايراني از رقابت عادلانه با توليدكننده خارجي استقبال ميكند. دبيركل انجمن صنايع لوازم خانگي در پاسخ به اينكه كيفيت محصولات خارجي نسبت به محصولات مشابه داخلي از اصليترين دلايل تقاضاي غالب براي آنهاست، اظهار كرد: كيفيت وسايل گازسوز توليد داخل با محصولات مشابه خارجي برابر است، لوازم برقي حجيم مانند ماشينهاي لباسشويي و ظرفشويي و يخچال توليد داخل هم از تنوع زيادي برخوردار هستند و كيفيت مطلوبي دارند.