نقش عراق و ايران در افزايش توليد اوپك پلاس

۱۴۰۲/۰۸/۲۱ - ۰۰:۲۳:۴۰
کد خبر: ۳۰۰۹۱۷

نظرسنجي پلاتس نشان داد توليد نفت اوپك پلاس تحت تاثير توليد بالاتر عراق و ايران، در اكتبر، به ميزان ۱۸۰ هزار بشكه در روز افزايش يافت. به گزارش ايسنا، اوپك كه شامل ۱۳ كشور عضو است، در اكتبر ۲۷.۸۹ ميليون بشكه در روز نفت توليد كرد كه بر مبناي ماهانه، ۱۳۰ هزار بشكه در روز افزايش داشت. توليد ۱۰ عضو غيرعضو اوپك گروه اوپك پلاس هم در اين مدت، به ميزان ۵۰ هزار بشكه در روز افزايش داشت و به ۱۴.۸۲ ميليون بشكه در روز رسيد.

نظرسنجي پلاتس نشان داد توليد نفت اوپك پلاس تحت تاثير توليد بالاتر عراق و ايران، در اكتبر، به ميزان ۱۸۰ هزار بشكه در روز افزايش يافت.
به گزارش ايسنا، اوپك كه شامل ۱۳ كشور عضو است، در اكتبر ۲۷.۸۹ ميليون بشكه در روز نفت توليد كرد كه بر مبناي ماهانه، ۱۳۰ هزار بشكه در روز افزايش داشت. توليد ۱۰ عضو غيرعضو اوپك گروه اوپك پلاس هم در اين مدت، به ميزان ۵۰ هزار بشكه در روز افزايش داشت و به ۱۴.۸۲ ميليون بشكه در روز رسيد.
اين افزايش توليد، كسري توليد گروه اوپك پلاس را در اكتبر به ۸۲۷ هزار بشكه در روز رسيد. بسياري از اعضاي آفريقايي اوپك پلاس قادر نيستند مطابق با سهميه توليد شده، نفت توليد كنند.
اين گروه از ژوئيه، با هدف تقويت قيمت‌ها، توليد نفت خود را به صورت داوطلبانه محدود كرده، اما قيمت نفت حتي با وجود تنش‌هاي ژئوپليتيكي در خاورميانه، تحت تاثير شاخص‌هاي اقتصادي نامطلوب به خصوص از سوي چين و رشد عرضه غيراوپك، افت كرده است.
طبق نظرسنجي پلاتس، توليد عربستان سعودي و روسيه كه بزرگ‌ترين توليدكنندگان اوپك پلاس هستند، تقريبا ثابت بود. توليد عربستان با كاهش اضافي ۱.۵ ميليون بشكه در روز كه از ژوئيه اجرا كرده، در اكتبر به ۹ ميليون بشكه در روز رسيده است. روسيه كه اعلام كرده است صادرات نفت و محصولات نفتي خود را در اكتبر به ميزان ۳۰۰ هزار بشكه در روز كاهش مي‌دهد، توليدش اندكي رشد كرد و به ۹.۴۷ ميليون بشكه در روز رسيد.
انضباط اين دو كشور در توليد، توسط عراق تضعيف شد كه توليدش را در ماه ميلادي گذشته، ۹۰ هزار بشكه در روز افزايش داد و به ۴.۴۰ ميليون بشكه در روز رساند. عراق كه توليدش به بالاترين ميزان ۹ ماه گذشته رسيده است، بزرگ‌ترين متخلف در رعايت سهميه توليد در اين ماه بود.
ايران كه به دليل تحريم‌هاي امريكا، از مشاركت در محدوديت عرضه اوپك پلاس معاف است، توليدش را به ۳.۰۵ ميليون بشكه در روز افزايش داد كه بالاترين سطح توليد در پنج سال اخير است.
توليد آنگولا به ميزان ۳۰ هزار بشكه در روز رشد كرد و به ۱.۱۵ ميليون بشكه در روز رسيد. اين كشور به همراه ساير توليدكنندگان آفريقايي براي توليد بالاتر، تحت فشار قرار دارد.
بر اساس گزارش پلاتس، اوپك پلاس همچنين بسيار پايين‌تر از سطح توليد هدف‌گذاري شده، نفت توليد مي‌كند. با اين حال، نرخ پايبندي اين گروه به توافق محدوديت عرضه، از ۱۱۴ درصد در سپتامبر، به ۱۱۲ درصد در اكتبر كاهش پيدا كرد. توليد جمعي كشورهاي غيراوپك، ۴۱۰ هزار بشكه در روز كمتر از سهميه تعيين شده در اكتبر بود. توليد كشورهاي اوپك، ۴۱۷ هزار بشكه در روز پايين‌تر از سهميه توليد جمعي بود.
نظرسنجي پلاتس، توليد سر چاه را اندازه‌گيري مي‌كند و با استفاده از اطلاعات مقامات صنعت نفت، معامله‌گران و تحليلگران و همچنين بررسي آمار كشتيراني، ماهواره‌اي و آمار ذخاير، تهيه مي‌شود.