آيين‌نامه اجرايي ماده ۱۰ براي ارتقاي راندمان نيروگاه‌ها در صف ابلاغ

۱۴۰۲/۰۸/۲۹ - ۰۰:۴۳:۵۷
کد خبر: ۳۰۱۴۱۸

معاون وزير نيرو گفت: توسعه ظرفيت توليد با تنوع‌بخشي به سبد توليد برق كشور، افزايش ظرفيت تبادل انرژي برق با كشورهاي همسايه، بهينه‌سازي مصرف، كاهش شدت انرژي، توسعه بورس انرژي و توسعه شبكه برق از مهم‌ترين برنامه‌هاي هدف‌گذاري در دوره پنجساله برنامه هفتم است.

معاون وزير نيرو گفت: توسعه ظرفيت توليد با تنوع‌بخشي به سبد توليد برق كشور، افزايش ظرفيت تبادل انرژي برق با كشورهاي همسايه، بهينه‌سازي مصرف، كاهش شدت انرژي، توسعه بورس انرژي و توسعه شبكه برق از مهم‌ترين برنامه‌هاي هدف‌گذاري در دوره پنجساله برنامه هفتم است.

به گزارش ايسنا، يزدان رضايي، اهتمام و كوشش همه تلاشگران عرصه خدمت در صنعت برق به منظور تامين برق پايدار و مطمئن به ويژه در اوج بارمصرف تابستان سال گذشته و امسال و گذر از دو زمستان سخت را قابل تقدير دانست و گفت: دستيابي به اين مهم نشانگر اعتقاد و التزام همه تلاشگران به ويژه كاركنان صنعت برق كشور در راستاي پيشرفت كشور است. معاون برنامه‌ريزي و اقتصادي وزير نيرو در ادامه به تشريح اقدامات وزارت نيرو در دولت سيزدهم به منظور رفع ناترازي‌هاي موجود در صنعت برق كشور پرداخت و افزود: اين ناترازي‌ها با تحميل كمبود و محدوديت‌هاي برق به بخش‌هاي مختلف و در ادامه با نارضايتي مردم همراه شده بود. در كنار آن وزارت نيرو در دولت سيزدهم در شرايط وجود ناترازي مالي ناشي از اختلاف قيمت‌هاي تكليفي و واقعي برق و نيز ناترازي ناشي از تغييرات اقليم در بخش آب و كمبود جدي سوخت زمستانه، فعاليت خود را آغاز كرد.

وي يادآور شد: برنامه‌اي كه براي دولت سيزدهم در سطح وزارت نيرو تنظيم شده بود، بسيار بلندپروازنه‌ بود و با فاصله قابل توجهي نسبت به عملكرد دوره‌هاي گذشته تنظيم شد. تنها ابزار و سرمايه جدي وزارت نيرو براي تحقق برنامه‌هاي پيش‌بيني شده، كاركنان صنعت آب و برق بود كه توانستند به شايستگي، برنامه‌هاي پيش‌بيني شده را محقق كنند. وي در اين باره تصريح كرد: بر اين اساس براي نخستين‌بار در تاريخ صنعت برق، در دولت سيزدهم ميزان انرژي تحويلي در فصل ۶ماهه اول و تابستان به صنايع از بخش خانگي پيشي گرفت؛ همچنين بالاترين ضريب آمادگي نيروگاه‌هاي كشور در تابستاني كه گذشت برقرار و بالاتر از نرم‌هاي جهاني شد.

رضايي از پيش بيني اهداف ويژه در برنامه هفتم توسعه براي صنعت برق كشور سخن به ميان آورد و گفت: با اتكا با ظرفيت‌هاي خوب سرمايه انساني اين صنعت، بي‌شك همه اين اهداف محقق مي‌شود

معاون وزير نيرو افزود: توسعه ظرفيت توليد با تنوع‌بخشي به سبد توليد برق كشور، افزايش ظرفيت تبادل انرژي برق با كشورهاي همسايه، بهينه‌سازي مصرف، كاهش شدت انرژي، توسعه بورس انرژي و توسعه شبكه برق از مهم‌ترين برنامه‌هاي هدف‌گذاري در دوره پنجساله برنامه هفتم است.

رضايي افزود: در قانون مانع‌زدايي از توسعه صنعت برق كه در ابتداي دوره دولت سيزدهم مصوب و ابلاغ شد، آيين‌نامه اجرايي ماده ۱۴ براي توسعه نيروگاه‌هاي تجديدپذير در هفته‌هاي گذشته ابلاغ شد؛ آيين‌نامه اجرايي ماده ۴ برنامه توسعه برق توليدي صنايع به ميزان ۱۰ هزار مگاوات مصوب و ابلاغ شد و نيز آيين نامه اجرايي ماده ۱۰ با هدف بهينه‌سازي در سمت عرضه، ارتقاي راندمان نيروگاه و كاهش تلفات شبكه‌هاي توزيع و انتقال برق در دست پيگيري و به زودي اقدام خواهد شد.

رضايي با اشاره به دستاورد ديگر صنعت برق كشور در راستاي افزايش بهره‌وري و ارتقاي راندمان نيروگاه‌ها، به دستاوردهاي صنعت آب نيز طي فعاليت دولت سيزدهم اشاره و اضافه كرد: در بخش آب اهداف بسيار والايي درنظر گرفته شد، به‌طوري‌كه در دو سال آغازين فعاليت دولت مردمي به‌طور اعجاب‌آوري اين اهداف و برنامه‌ها تحقق يافت.

تكميل ۳۰۰ درصدي طرح‌هاي آبرساني و تصفيه‌خانه‌ها در پايان دوره چهارساله دولت  سيزدهم

وي در اين باره گفت: اين مهم در بخش آب شرب با تكميل طرح‌هاي آبرساني و تصفيه‌خانه‌ها همراه شد و به ميزان ۷۰۰ ميليون مترمكعب در سال هدف‌گذاري شده بود كه تا هفته دولت امسال، ۱۵۰ درصد برنامه چهارساله محقق شد و اميد است در پايان دوره دولت سيزدهم در سايه پيشبرد برنامه‌ها ۳۰۰ درصد اهداف برنامه دوره چهارساله محقق شود.

معاون برنامه‌ريزي و اقتصادي وزير نيرو افزود: در حوزه بهره‌برداري از تاسيسات فاضلاب ۱.۲ ميليارد مترمكعب پساب جديد را برنامه‌ريزي كرده بوديم كه در هفته دولت امسال ۵۵ درصد اين برنامه محقق شد و با پيشبرد اقدامات تا پايان دولت سيزدهم ۱۰۷ درصد محقق خواهد شد.

رضايي به طرح جهاد آبرساني نيز اشاره و اظهار كرد: طرح آبرساني روستايي اقدامي جهادگرايانه بود كه براي ۱۰ هزار روستا برنامه‌ريزي شد و تاكنون اين طرح در ۳۱۰۰ روستا به‌طور كامل اجرايي شده است و اين تعداد روستا از آب شرب سالم و پايدار بهره‌مند شده‌اند.