مدت زمان سرقت هر خودرو ۳۰ ثانيه است!
سارقان خودرو و موتور در پليس آگاهي تهران بزرگ نحوه سرقت خودروها را تشريح كردند و گفتند هر كدام حدود ۴۰ ميليون تومان در جريان سرقت ۳۰ ثانيهاي يك خودرو به دست ميآورند. روزگار افراد مال باختهها وقتي خودرو يا موتورشان به سرقت رفته، خوب نيست. نفرين ميكنند و تا مدتها هر خودروي مشابهي كه ميبينند داغ دلشان تازه ميشود. چندين و چند بار پيگير ماشين ميشوند و اميد دارند كه پيدا شود.از آن طرف سارق خودرو، خوشحال از اينكه مالي را دزديده و پولي گيرش ميآيد. خيالش راحت شده كه مال به دست مالخر افتاده است.
سارقان خودرو و موتور در پليس آگاهي تهران بزرگ نحوه سرقت خودروها را تشريح كردند و گفتند هر كدام حدود ۴۰ ميليون تومان در جريان سرقت ۳۰ ثانيهاي يك خودرو به دست ميآورند. روزگار افراد مال باختهها وقتي خودرو يا موتورشان به سرقت رفته، خوب نيست. نفرين ميكنند و تا مدتها هر خودروي مشابهي كه ميبينند داغ دلشان تازه ميشود. چندين و چند بار پيگير ماشين ميشوند و اميد دارند كه پيدا شود.از آن طرف سارق خودرو، خوشحال از اينكه مالي را دزديده و پولي گيرش ميآيد. خيالش راحت شده كه مال به دست مالخر افتاده است.
هنوز جرمي ثابت نشده!
گروهي از اين سارقان در حياط مركز پليس آگاهي تهران بزرگ به دست پليس افتاده، لباس آبي راه راه به تن دارند و دست بند به دست تمام تلاششان را ميكنند تا از نگاه دوربينها پنهان شوند. پشت به خبرنگاران ميايستند و جواب آنها را ميدهند. خبرنگاران از چگونگي سرقت خودروها ميپرسند و آنها با اكراه جواب ميدهند. نگران هستند مبادا چهره شان ديده شود. ميگويند: آبرويمان ميرود. ما متهم هستيم هنوز جرمي ثابت نشده است!
جوان هستند يكي از آنها ۲۳ سال دارد وقتي ماموران نيروي انتظامي آنها را وادار به صحبت ميكنند توضيح ميدهند كه خودروي سرقتي؛ سفارشي است. يكي آن را سفارش ميدهد كه بدزديم. چند روزي زاغ سياه صاحبش را ميزديم. كسي كه بيشتر روي آن مدل از خودرو كار كرده، وظيفه از كار انداختن دزدگير را به عهده ميگيرد. كاري ندارد. دو دقيقه طول ميكشد تا خودرو را روشن كنيم. آن را به نقطهاي از شهر ميبريم كه ديد نداشته باشد. وقتي دو روز گذشت و مطمئن شديم ردياب ندارد؛ مالخر به سراغ ماشين ميآيد آن را با جرثقيل ميبرد. رويش قيمت ميگذارد. من به عنوان سارق حدود ۳۵ تا ۴۰ ميليون تومان پول گيرم ميآيد. مالخر يا ماشين را به سفارشدهنده ميدهد يا ميبرد براي اوراق. او هم همين حدود پول دستش ميآيد.
دوستانم را گرفتند خودم را معرفي كردم
يكي از سارقان درحالي كه ماسك زده و سرش را در يقه لباسش پنهان ميكند ميگويد: نميدانم چطور شد كه لو رفتيم. چند روز پيش وقتي ديدم دوستانم را گرفتند خودم راه به پليس معرفي كردم. اصرار دارد بگويد خودم را تحويل دادم و دستگير نشدم. حتي ميخواهد شاهد بياورد. اظهار ندامت ميكند ميگويد بالاخره فكر كردم مالك خودرو الان در چه حالي است! ديگري بزرگتر است و صدايش موقع حرف زدن به گوش نميرسد ميگويد اطرافيان از صدايم متوجه ميشوند من چه كسي هستم. نميخواهم صدايم در فيلمها باشد. او ميگويد كه خودروها را در سقز تحويل ميدادم بيشتر روي ماشين پرشيا و ۴۰۵ كار ميكردم. اين خودروها راحتتر باز ميشوند. قبلاً شوتي بودم به همين دليل خوب ميتوانم بعد از سرقت، با سرعت فرار كنم. اين سارقان به سراغ خودرو و موتورهايي هم ميرفتند كه مالك براي آنها ردياب گذاشته بود. چند روز پيش يكي از سارقان فيلمي از خودش در فضاي مجازي منتشر كرده و نشان ميداد كه ردياب خودرو را در ده ثانيه از كار مياندازد. اينبار هم مدعي شده بود كه يكي از جديدترين رديابها را از كار مياندازد.
باز شدن خودرو در ۳۰ ثانيه
او يكي از خودروهايي كه در حياط پليس آگاهي پارك است را جلوي چشم خبرنگاران باز ميكند. ۳۰ ثانيه بيشتر طول نميكشد. بعد از آن به سراغ خودرويي ميرود كه صاحبش مالك برند همان رديابي است كه او مدعي شده، اين ردياب جديد را هم از كار مياندازد.
پيش از او مالكان اين برند، ردياب را نصب ميكنند. منتظر ميشوند تا سارق آن را از كار بيندازد و خودرو را روشن كند. نرمافزار اين ردياب روي گوشي صاحب ماشين نصب است. به محض اينكه درها باز ميشود. پيامي به موبايل صاحب ماشين به صورت خودكار ميرود و اخطار ميدهد. ماشين كه روشن ميشود باز هم اين اخطار به مالك داده ميشود. سارق نتوانست ادعاي خود را ثابت كند. اما گفت كه معمولاً وقتي رديابها بهروز نباشند يا نقص داشته باشند ميتواند آنها را از كار بيندازد. به همين دليل سردار علي وليپور گودرزي رييس پليس آگاهي تهران بزرگ در جمع خبرنگاران از مردم خواست تا جايي كه امكان دارند خودروهايشان را مجهز به تجهيزات ايمني به روز كنند. همچنين اگر خودرويي با وجود داشتن ردياب باز هم به سرقت برود معمولاً احتمال پيدا شدنش بيشتر از بقيه خودروهاست. او ميگويد: ۱۵ نفري كه به تازگي دستگير كردهايم به ۴۵ فقره سرقت اعتراف كردهاند آنها بيشتر خودروهاي توليد داخل را به سرقت بردهاند.
خودروهاي ايراني نقص ايمني دارند
رييس پليس آگاهي تهران بزرگ گفت: با اقدامات خوب پليس آگاهي ۱۵ نفر سارق خودرو شناسايي شده كه خودروهاي توليد داخل را شناسايي و سرقت ميكردند اين افراد با استفاده از جرثقيل خودروها را به نقطهاي از شهر انتقال داده و توسط مالخر ميفروختند. در واقع سرقت ۴۵ خودرو در تهران با جرثقيل از طريق اين سارقان صورت گرفته است. سردار وليپور گودرزي با اظهار تأسف از اين موضوع ادامه ميدهد: خوشبختانه توانستيم ۲۰ خودرو را پيدا كنيم و ۲۵ خودروي ديگر نيز شناسايي شدهاند. او اميدوار است كه به زودي به مالكان اين خودروها خبر خوش پيدا شدن مالشان را بدهد. پيش از اين مركز آمار ايران اعلام كرده بود كه بيش از ۸۰ درصد خودورهاي سرقتي ايران مربوط به ۵ نوع خودروي پرايد، پژو ۴۰۵، پرشيا، سمند و نيسان است كه با توجه به نقص ايمني در آنها، سارقان راحتتر قفل خودرو را باز ميكنند.