قیمت خودروهای داخلی و خارجی در بازار آزاد ۸ دی ۱۴۰۲؛ بازار خودرو برای افزایش قیمت خیز برمیدارد؟+ جدول قیمتها
قیمت خودرو امروز جمعه ۸ دی ۱۴۰۲ با توجه به تعطیلی بازار خودرو نسبت به روزهای پایانی هفته ثابت ماند و ترمز افرایش قیمتها کشیده شد.
بازار خودرو امروز جمعه ۸ دی ۱۴۰۲ با ثبات و بدون تغییر نسبت به روزهای گذشته گزارش شد. در این روز با توجه به تعطیلی بازار قیمتها نسبت به روزهای پایانی هفته ثابت ماند.
به گزارش تجارتنیوز، همانطور که در گزارشهای منتشر شده در هفته جاری نیز مطرح شده، میتوان شاهد افزایش قیمت خودروها در کف بازار بود. یکی از دلایل گرانی خودرو رو شدن وعدههای سر خرمن مثل ارزانی قیمتهاست.
اکنون با گذشت بیش از دوسال تنها حدود چهار هزار دستگاه خودرو به کشور وارد شده است و این خودروهای وارداتی که روزگاری قرار بود سفیران رونق، تعدیلکننده قیمتها و ترازوی نسب عرضه و تقاضای بازار خودرو کشور باشند نه تنها در تحقق این امور موفق نبودهاند بلکه امروز در بازار، خودروهای نوبرانه وارد شده به کشور با قیمتهای نجومی نسبت به گذشته قیمتگذاری میشوند.
از دیگر دلایل گرانی خودرو میتوان به افزایش قیمت خودرو در مبدا کارخانه اشاره داشت. با توجه به قیمتگذاری دستوری خودرو توسط شورای رقابت و همچنین فشارهای سازمان ملی استاندارد برای رعایت استانداردهای ۸۵ گانه و فشار برای افزایش تیراژ خودرو به عدد واهی ۱.۵ تا ۲ میلیون دستگاه خودرو در کشور، خودروسازان برای دور زدن شورای رقابت، تمکین از سازمان ملی استاندارد و حرکت به سمت تحقق وعده افزایش تولید خودرو توسط سیاستمداران، به اضافه کردن چند آپشن جزئی در خودروها روی آورده و بدین شکل در حال افزایش قیمت محصولات خود هستند.
با توجه به قیمتهای اعلامی وبسایت کارنامه، قیمت خودرو امروز به دلیل تعطیلی بازار خودرو ثابت گزارش میشود.
قیمت روز خودروهای داخلی در بازار آزاد
در بازار خودروهای داخلی ارزانترین خودروی صفر موجود در سبد محصولات گروه خودروسازی سایپا، خودرو کوییک دندهای است که با قیمت ۳۵۰ میلیون تومان در بازار معامله میشود. به تعبیر دیگر کف قیمتی بازار خودرو از ۳۵۰ میلیون تومان شروع میشود که تا چند سال گذشته این رقم با حضور خودروی پراید روی خط تولید عدد ۳۵ میلیون تومان بود.
گرانترین محصول خانواده کوییک، کوییک اتومات است که با قیمت ۴۷۰ میلیون تومان در بازار خرید و فروش میشود.
ارزانترین و گرانترین خودروی سدان گروه خودروسازی سایپا، ساینا S دندهای و شاهین G دندهای است که هر کدام به ترتیب با قیمت ۳۶۵ میلیون تومان و ۶۱۰ میلیون تومان در بازار ارزشگذاری میشوند. ساینا S دوگانهسوز تنها خودرو دوگانهسوز موجود در سبد محصولات خودروسازی سایپا نیز با قیمت ۴۰۳ میلیون تومان در بازار در بین مصرفکنندگان معامله میشود.
در گروه صنعتی ایران خودرو نیز خودرو تارا V۲ اتوماتیک به عنوان گرانترین محصول این خودروساز با قیمت ۷۳۵ میلیون تومان در بازار داد و ستد میشود، همچنین پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف پاناروما نیز در بازار آزاد با قیمت ۸۱۸ میلیون تومان قیمتگذاری میشود. سمند سورن پلاس دوگانهسوز تنها خودرو دوگانهسوز تولیدی توسط شرکت ایران خودرو، در بازار ۶۷۰ میلیون تومان از سوی فروشندگان ارزشگذاری میشود.
قیمت روز خودروهای مونتاژی در بازار آزاد
در این بخش از بازار خودرو نیز قیمتها بدون هیچ گونه تغییری نسبت به روزهای پایانی هفته ثابت باقی مانده است.
ارزانترین خودرو سدان مونتاژی کرمان موتور، جک j4 با قیمت ۷۶۰ میلیون تومان و تنها پیکاپ مونتاژی این شرکت کی ام سی T۸ با قیمت ۱.۳۸۰ میلیون تومان در بازار اعلام قیمت میشود.
کراساوور مونتاژِ ایران خودرو یا همان هایما S7 پلاس نیز همچنان با قیمت ۱.۴۴۵ میلیون تومان در بازار معامله میشود.
در سبد محصولات شرکت مدیران خودرو نیز خودرو آریزو ۶ پرو و تیگو ۷ پرو با قیمتهای ۱.۳۵۰ و ۱.۷۶۰ در بازار در میان خریداران و فروشندگان داد و ستد میشوند.
پیشبینی قیمت خودرو در روزهای آینده
همانگونه که در ابتدای این گزارش نیز عنوان شد در روزهای آینده همچنین هفتههای پیش رو میتوان انتظار افزایش قیمت خودرو در بازار خودرو کشورمان را داشت. باید منتظر ماند و دید که آیا دولتمردان دولت سیزدهم میتوانند تدبیری برای کنترل و کاهش قیمت خودرو در مبدا کارخانه و بازار آزاد داشته باشند و یا آنها نیز اشتباهات گذشته را تکرار خواهند کرد.