چه کسانی زمین رایگان میگیرند؟
به زودی زمین رایگان با شرایط جدید به برخی از خانوادهها واگذار خواهد شد.
طرح تشویقی جوانی جمعیت یکی از برنامههای اصلی است که دولت سیزدهم از ابتدای دوره فعالیت خود با هدف اجراییسازی آن، ابتکارات مشوقآمیزی را مد نظر قرار داده است.
واگذاری زمین رایگان به خانوادههای دارای ۳ فرزند
به گزارش اقتصادآنلاین، دولت مقرر کرده است در راستای قانون جوانی جمعیت، به خانوارهای دارای سه فرزند و بیشتر که فرزند سوم آنها از ۲۴ آبان ۱۴۰۰ به بعد متولد شده، زمین رایگان واگذار کند. متقاضیان میتوانند با مراجعه به سایت saman.mrud.ir برای ثبتنام در این طرح اقدام کنند. لازم به ذکر است سبز بودن فرم «ج» از شرایط اعطای این تسهیلات نیست.
البته شرط دیگری سر راه متقاضیان دریافت این زمینها وجود دارد. نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند نباید آماری بالای ۵/۲ داشته باشد.
زمین رایگان در جزیره ابوموسی
البته واگذاری زمین رایگان به مردم تنها در قالب طرح جوانی جمعیت انجام نمیگیرد و دولت در طرحهای دیگری وعدههایی در این زمینه داده است.
دولت مقرر کرده است به کسانی که قصد سکونت دائمی در جزیره ابوموسی را داشته باشند در قالب طرح نهضت ملی مسکن زمینهایی با متراژ ۳۰۰ متر بدهد و در این راستا فرم «ج» را نیز برای این دسته از متقاضیان حذف کرد.
ارسلان مالکی،معاون وزیر راه و شهرسازی در مصاحبه با تسنیم با اشاره به برنامه دولت برای واگذاری زمین به متقاضیان در قالب طرح نهضت ملی مسکن گفته است: در صورت تمایل متقاضیان برای سکونت در جزیره ابوموسی و هرمز، در این جزایر به متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن، زمین واگذار میشود.
با استناد به صحبتهای مالکی در مورد اهدای زمین به نظر میرسد به مرور دیگر جزیرههای حوزه جنوبی کشور نیز به طرح ورود کردهاند و مردم میتوانند مناطق دیگر مثل جزیره هرمز را نیز برای دریافت زمین انتخاب کنند.
چگونه برای دریافت زمین در ابوموسی ثبتنام کنیم؟
اطلاعیهها نشان میدهد همه شهروندان ایرانی سرپرست خانوار و واجد شرایط میتوانند برای دریافت زمین در جزیره ابوموسی اقدام کنند. متقاضیان برای ثبتنام در این طرح باید به سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن در آدرس saman.mrud.ir مراجعه کنند. ۴۲ هکتار زمین در جزیره ابوموسی برای واگذاری به شهروندان در نظر گرفته شده و قرار است به هر متقاضی زمینی به مساحت ۳۰۰ مترمربع اختصاص پیدا کند.
طرح های تشویقی دولت برای خانه دار شدن خانواده ها
دولتها ممکن است سری از برنامهها و طرحهای تشویقی را به اجرا درآورند تا به خانوادهها در دستیابی به خانهدار شدن کمک کنند. این طرحهای تشویقی میتوانند شامل موارد زیر باشند:
وام مسکن با بهره کم: ارائه تسهیلات اعتباری با نرخ بهره پایین جهت خرید یا ساخت مسکن.
کمک هزینه سپرده: حمایت مالی دولت که معمولاً بخشی از پول پیش یا پرداخت اولیه برای خرید خانه را تأمین میکند.
یارانه سود وام: پرداخت بخشی از بهره وامهای مسکن توسط دولت.
بخشودگی مالیاتی: ارائه تخفیفات یا معافیتهای مالیاتی برای خریداران اولیه خانه یا برای خانوادههای واجد شرایط خاص.
طرحهای مسکن اجتماعی: ساخت و عرضه واحدهای مسکونی با قیمت پایینتر از بازار آزاد برای اقشار کمدرآمد.
برنامههای اعطای زمین: واگذاری زمین بدون هزینه یا با قیمت بسیار پایین به افرادی که قصد ساخت خانه دارند.
مشوقها برای سازندگان: ارائه مشوقهایی برای سازندگانی که واحدهای مسکونی با قیمتهای مقرون به صرفه میسازند.
برنامههای خودسازی: تشویق خانوادهها به ساخت خانه با ارائه تسهیلات و منابع آموزشی.
با این حال، به کارگیری و جزئیات هر کدام از این طرحها بسته به سیاستهای دولتی و قوانین کشور مورد نظر میتواند متفاوت باشد. اطلاعات دقیقتر در مورد طرحهای موجود در یک منطقه خاص از طریق مراجعه به سازمانهای دولتی مربوطه یا وبسایتهای رسمی میتواند به دست آید.