انصراف زائران از سفر حج؛ بازار خرید فیش عمره از رونق افتاد
در حالی که بسیاری منتظر فروش فیش عمره با قیمتهای بالاتر پس از برقراری این سفر معنوی بودند، یکی از مدیران دفاتر زیارتی میگوید که «بازار خرید فیش عمره از رونق افتاده است.»
حج یکی از پنج رکن اسلام است و به معنای سفر مذهبی به شهر مقدس مکه برای انجام عبادات و طلب بخشش و آمرزش از خداوند است. هر ساله، مسلمانان از سراسر جهان به مکه سفر میکنند تا در مراسم حج شرکت کرده و اعمال مذهبی خود را انجام دهند. حج یک تجربه منحصر به فرد است که به مسلمانان فرصت میدهد تا با دیگران از سراسر جهان در ارتباط باشند و از تجربیات معنوی و دینی بینظیری بهرهمند شوند. این سفر به مکه برای هر مسلمانی که شرایط فیزیکی، مالی و اجتماعی را دارد، الزامی است و یکی از بزرگترین رویدادهای مذهبی جهان به شمار میآید. این سفر طبق شرایط خاصی که دارد، هزینه های متفاوتی را شامل می شود.
به گزارش فارس، با شرایط اقتصادی کنونی، کسی دیگر فیش حج عمره نمیخَرد و حتی زائرانی که برای تشرف به سرزمین وحی اعلام آمادگی کرده بودند، به فکر فروش فیش خود افتادند.
فیش عمره که در روزهای گذشته تا بیش از ۴۵ میلیون تومان واگذار میشد، به حدود ۲۵ میلیون تومان رسیده است. یکی از مدیران دفاتر زیارتی حسین حاتمی میگوید که «بازار خرید فیش عمره از رونق افتاده است.» این در حالی است که قبل از لغو اعزامها بسیاری منتظر بودند تا با ازسرگیری این سفرها، فیش خود را گرانتر هم واگذار کنند.
از سال ۹۰ تاکنون فیش عمره به صورت رسمی عرضه نشده است. با توجه به اینکه شرط تشرف به عمره داشتن فیش دارای اولویت است، بازار خرید و فروش فیش عمره پس از برقراری رابطه با عربستان داغ شد. اما اکنون که عربستان و ایران زمان دقیقی برای ازسرگیری عمره اعلام نکردهاند، دیگر بیشتر دارندگان فیش عمره «فروشنده» شدهاند؛ تا جایی که حتی برخی از زائران میگویند که «دیگر با این وضع و قیمت عمره نمیرویم.»
خرید فیش عمره به منزله اعزام نیست و زائران باید هزینه سفر را هم به طور جداگانه بپردازند که این رقم بالغ بر ۴۴ میلیون تومان است.