چرا ستارههای فوتبال میخواهند از عربستان فرار کنند؟
دلایل متعددی برای نارضایتی بازیکنان از اقامت در عربستان وجود دارد و بسیاری از آنها به فکر بازگشت به اروپا هستند.
رویای دستمزدهای هنگفت و شروعی تازه در لیگ حرفهای عربستان برای برخی از بازیکنان به کابوس تبدیل شده و به دنبال راهی برای بازگشت به اروپا هستند.
به گزارش خبرورزشی، تعداد زیادی از نامهای بزرگ در تابستان به خاورمیانه رفتند و مبالغ هنگفتی برای این انتقال دریافت کردند، از جمله کریم بنزما، نیمار، روبرتو فیرمینو، انگولو کانته، جردن هندرسون، ریاض محرز، ژوتا، الکساندر میتروویچ و بسیاری دیگر. اکثر آنها به چهار باشگاه دولتی الاتحاد، النصر، الاهلی و الهلال پیوستند، در حالی که هندرسون کاپیتان سابق لیورپول با استیون جرارد در الاتفاق پیوند خورد.
اما با اینکه تنها چند ماه گذشته، بسیاری از آنها به فکر ترک عربستان و برگشتن به اروپا هستند؛ فیرمینو به فولام لینک شده، هندرسون قرار است به آژاکس بپیوندد، ژوتا به فکر رفتن به تاتنهام است و بنزما در تیررس چلسی قرار دارد.
چرا این بازیکنان مشتاق خروج سریع از عربستان هستند؟ نشریه سان برخی از دلایل اصلی نارضایتی آنها را بررسی کرده است.
گرمای شدید غیر قابل تحمل
گرمای سوزان عربستان باعث عذاب بازیکنان شده است. با توجه به هوای گرم که اغلب در برخی از مناطق کشور به ۴۰ درجه سانتیگراد میرسد، تمرینات در عصر انجام میشود. گفته میشود یکی از دلایلی که هندرسون ۳۳ ساله به دنبال راهی برای خروج است، گرمای غیر قابل تحمل در طول مسابقات است.
کریستیانو رونالدو اولین بازیکن مطرحی بود که دو سال پیش از فوتبال اروپا به لیگ حرفهای عربستان سعودی پیوست و به نظر میرسد سازگاری خوبی هم با شرایط جدیدش دارد. اما تابستان گذشته در گفتگو با لایواسکور گفت: «بزرگترین تفاوتی که عربستان دارد گرمای هوا و تغییر برنامههاست. باید شبها که هوا کمی خنکتر میشود تمرین کنیم.»
حضور ناچیز هواداران
تعداد تماشاگران لیگ حرفهای عربستان در بسیاری از بازیهای این فصل به شدت کم بوده است. هندرسون اسطوره لیورپول عادت داشت جلوی ۵۰۰۰۰ نفر در آنفیلد بازی کند. اما در ماه نوامبر با جمعیتی ۶۱۰ نفری برای الاتفاق روبرو شد. الریاض که در بین ۱۸ تیم در رده اول عربستان در جایگاه پانزدهم قرار دارد، در این فصل میزبان دو بازی با کمتر از ۱۵۰ نفر بوده است. بیش از نیمی از تیمهای لیگ به طور متوسط کمتر از ۱۰۰۰۰ نفر تماشاگر دارند. بدیهی است که حضور ستارهها باعث نشده که هواداران عربستانی در مسابقات حاضر شوند.
تفاوت چشمگیر زندگی اجتماعی
تعدادی از عوامل اجتماعی در دشوار شدن سازگاری بازیکنان خارجی در این کشور موثر بوده است. شرکای زندگی بازیکنانی که به کشور نقل مکان کردهاند، از نظر قانونی به تنهایی اجازه حضور در ملاءعام را ندارند. با وجود لغو ممنوعیت در سال ۲۰۱۸، زنان به ندرت رانندگی میکنند. همچنین از مصرف مشروبات الکلی تمامی شهروندان و بازدیدکنندگان جلوگیری میشود. فرهنگ خاورمیانه بسیار متفاوت از چیزی است که بسیاری از بازیکنان اروپایی در طول زندگی خود تجربه کردهاند. به گزارش آینیوز، خانواده هندرسون در عربستان راحت نیستند و او به دنبال انتقال به آژاکس است.
نگرانی برای بازیهای ملی
مسئله دیگری که برای بازیکنان وجود دارد استاندارد لیگ است و ترس از انتخاب نشدن در تیم ملی کشورشان. هندرسون از زمان انتقالش تاکنون در تیم انگلیس باقی مانده، با این حال گزارش شده که او نگران حفظ جایگاهش در تیم برای بازیهای آینده به خصوص یورو ۲۰۲۴ است. در حالی که لیگ حرفهای عربستان مملو از ستارههای بینالمللی است، اکثر بازیکنانش در سطح استاندارد به لیگ دو نزدیکتر هستند.