ایرانیها کمتر از استاندارد جهانی فیبر مصرف میکنند
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه میزان مصرف روزانه فیبر ایرانیها ۱۲ تا ۱۳ گرم و نصف حد استاندارد است، گفت: کمبود فیبر در رژیم غذایی باعث افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن میشود.
احمد اسماعیلزاده با بیان اینکه تلاش ما در وزارت بهداشت ورود نان کامل یا همان نان سبوسدار به سفره مردم است، اظهار کرد: تمرکز وزارت بهداشت بر این است که آرد کامل و حاوی سبوس در کشور استفاده شود. میزان دریافت روزانه فیبر در رژیم غذایی مردم ایران 12 تا 13 گرم است در حالی که حد استاندارد و توصیه شده مصرف فیبر در هر روز، 28 گرم است بنابراین میزان مصرف فیبر در ایران، تقریباً نصف حد توصیه شده و استاندارد جهانی است.
به گزارش تسنیم، وی ادامه داد: عدم مصرف فیبر کافی در رژیم غذایی باعث افزایش خطر ابتلا به پرفشاری خون، انواع سرطانها، دیابت، چاقی و ... میشود.
اسماعیلزاده افزود: باتوجه به این که نان قوت غالب ایرانیهاست یکی از منابع اصلی تأمین فیبر مورد نیاز، نان است و بنابراین باید تهیه آرد کامل و تولید نان کامل در دستور کار قرار بگیرد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه براساس تصویب مجلس شورای اسلامی باید تا پایان سال، هر استان حداقل یک کارخانه تولید آرد کامل و تا پایان سال آینده حداقل سه کارخانه تولید آرد سالم و کامل داشته باشد، گفت: در زمان حاضر برخی استانها مانند فارس، مرکزی، خراسان رضوی و البرز کارخانجات تولید آرد کامل را دارند و در برخی نانواییهای آنها، نان کامل پخت میشود.
فیبر بخشی از مواد غذایی با منشأ گیاهی است که مصرف آن برای پیشگیری از بسیاری از بیماریها از جمله کلسترول بالا، مشکلات گوارشی، انواع سرطان، دیابت، فشار خون، چاقی و ... ضروری است. فیبر علاوه بر نانهای سبوسدار در میوهها، سبزیجات و آجیلها وجود دارد.