عفونت پیاز قرمز چیست؟

۱۴۰۲/۱۱/۰۵ - ۱۹:۵۵:۰۱
کد خبر: ۳۰۵۳۵۱
عفونت پیاز قرمز چیست؟

پیاز سالمونلا که در اصل " عفونت سالمونلا " است نوعی مسمومیت غذای که اخیرا انتقال باکتری سالمونلا از طرق پیاز قرمز باعث نگرانی های فراوانی شده است .

مصرف تخم مرغ خام باعث ابتلا به عفونت می شود اما اخیراً عفونت سالمونلا در پیاز هم کشف شده که باعث ایجاد موجی از ترس و وحشت در کل جهان شده است.
تقریباً 652 نفر در کشور های بزرگ به این بیماری مبتلا شده اند و 129 نفر بعد از خوردن پیاز عفونی، سریعا به سالمونلا مبتلا شدند اما تا به الان هیچ کدام از این افراد جان خود را از دست نداده اند اما مسئولین یادآور شده اند که پیاز زرد، سفید و قرمز ممکن است حاوی چنین عفونتی باشد.

به گزارش نمانک، سالمونلا یک نوع باکتری است که باعث بیماری های مربوط به مسمومیت غذایی می شود. خوردن مواد غذایی حاوی این باکتری روی گوارش و مشکلاتش کمی متفاوت، اثرگذار است. بیماری هایی که به خاطر این باکتری ایجاد می شوند را سالمونلوزیس می گویند. این نوع باکتری معمولاً در بدن حیوانات و معده بعضی از انسان ها زندگی می کنند . معمولا داخل مدفوع پخش می شوند و انتقال پیدا می کنند.

بدترین بخش ماجرا این است که وجود باکتری را نمی توانید تشخیص دهید و هیچ علائمی برای مشاهده یا بوییدن ایجاد نمی کند. عفونت های سالمونلا در سراسر جهان خیلی رایج هستند، مخصوصاً در کشور های در حال توسعه که جزء عفونت های رایج تر محسوب می شوند که به خاطر مصرف گوشت قرمز یا گوشت مرغ و محصولات تخم مرغِ خام یا نپخته ایجاد می شوند.

محصولات گیاهی معمولاً در موارد نادری حاوی این باکتری هستند اما نشستن دست ها بعد از استفاده از دستشویی یا عوض کردن پوشک بچه یا لمس حیوانات می تواند عاملی برای ابتلا به عفونت سالمونلا باشد.

علائم عفونت سالمونلا معمولاً 6 ساعت یا 6 روز بعد از وارد شدن این باکتری ایجاد می گردد و ممکن است افراد را در تمام گروه های سنی درگیر کند اما علائم آن در سن های مختلف متفاوت است و معمولاً برای کودکان زیر 5 سال و افراد بالای 65 سال خطرناک تر است.

کسانی که سیستم ایمنی ضعیف تر دارند، ممکن است علائم شدیدتر را تجربه کنند و نیاز به بستری پیدا کنند. بعضی از علائم رایج آن شامل موارد زیر است:

• حالت تهوع

• استفراغ و دل درد

• اسهال

• تب

• لرز

• سر درد

• خون داخل مدفوع

علائم عفونت معمولاً دو تا هفت روز طول می کشد. فقط اسهال ممکن است بیش از 10 روز به طول بینجامد و بستگی به شدت شرایط هم دارد. متغیر های دیگر باکتری سالمونلا ممکن است باعث بیماری تیروئید یا دیگر بیماری های کشنده شود.

در موارد شدیدتر شاید عفونت باکتریایی عاملی برای درد مفصلی باشد و ممکن است چند ماه یا بیشتر به طول بینجامد و شرایط را برای انجام کار های معمولی سخت کند. اگر باکتری وارد جریان خون شود، به بافت های مغز و نخاع آسیب وارد می کند و ممکن است قلب، استخوان و مغز استخوان را نیز درگیر کند.

اکثر افراد ممکن است مشکلات شکمی را بعد از وارد شدن سالمونلا به بدن شان از طریق غذا تجربه کنند. علائم معمولاً خود به خود بعد از 4 الی 7 روز بدون هیچ درمان خاصی از بین می روند اما اگر احساس خوبی نداشتید و تحت تأثیر علائم زیر بودید، حتما باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید:

• اسهال و تب بالای 102 درجه فارنهایت

• اسهال به مدت بیش از 3 روز

• اسهال خونی

• استفراغ مداوم یا حالت تهوع مداوم

• علائم کم آبی مانند یبوست شدید، خشکی دهان یا احساس حالت تهوع

مقامات مسئول به اثبات رسانده اند که چگونه پیاز آلوده به سالمونلا می شود. نظریه های مختلفی در این باره وجود دارد اما تحقیقات بیشتری نیاز است تا آن ها به نتیجه مشخص و واضح برسند.

عموماً بعضی از مواد غذایی حاوی باکتری سالمونلا هستند و معمولاً بعد از برداشت این اتفاق برایشان می افتد. محصولاتی که هنگام خرد کردن، شستن، بسته بندی یا پروسه آماده سازی ممکن است با این باکتری مواجه شوند. برخی از محققان هم بر این باور هستند که ابتلای پیاز به این باکتری مربوط به دوره قبل از برداشت است که ممکن است مربوط به دوره آبیاری یا کود دهی باشد.

پس چنانچه مراحل آبیاری و کود دهی پیاز قرمز به شکل صحیح و سالم انجام شود، این مشکل جدی ایجاد نخواهد شد.