این ماده غذایی باعث زخم معده ایرانی‌ها است

۱۴۰۲/۱۱/۱۱ - ۱۸:۳۲:۰۲
کد خبر: ۳۰۵۷۴۹
این ماده غذایی باعث زخم معده ایرانی‌ها است

از خوردن لپه هايي كه خوب پخته نشده اند شديدا خودداري كنيد زيرا لپه ي نيمه پخته موجب ايجاد زخم معده مي شود.

لپه از نظر مواد معدنی منبع خوب آهن بوده و برای افرادی که کم‌خون هستند، ماده غذایی مناسبی به حساب می‌آید. مصرف هر پیمانه لپه، 14درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تامین می‌کند.

به گزارش صدآنلاین، لپه یک گیاه دو لپه است که در خانواده نخود جای دارد. لپه یا دال به دانه های جدا شده، پوست کنده و خشک شده حبوبات گفته شده. آنچه در کشور ما تحت عنوان لپه شناخته شده و مصرف آن رایج است. لپه هایی است که از نوعی نخود با نام نخود کفتری تهیه میشود.

در صد گرم لپه:   انرژی 340 کیلو کالری: (1430کیلوژول) ؛ کربوهیدرات:60 گرم؛ قند 8گرم؛ فیبر رزیمی 26 گرم؛ چربی: 1 گرم ؛ پروتئین:25 گرم؛ تیامین (ویتامین B1): 0/7 میلی گرم 54%؛ اسیدپانتوتنیک (B5) 1/7 میلی گرم 34%) ؛ فولات (ویتامین B9): میکروگرم 69%.  آهن: 4 میلی گرم 32%.

خـواص لـپـه

1. در طب سنتی ایران لپه طبیعتی گرم و خشک دارد.

2. لپه دارای ارزش غذایی گروه ویتامین های B؛ از جمله B1 و B6 و اسید فولیک می باشد. مواد معدنی موجود در لپه کلسیم ، آهن ، منیزیم ، منگنز، مس، فسفر، و این ماده غذایی منبع بسیار خوبی برای فیبر غذایی محسوب می شود.

3.لپه غنی از فیبر است و یک کاهنده قوی کلسترول خون محسوب می شود.

4. فیبر موجود در لپه در کاهش بیماری قلبی و عروقی موثر است.

5. وجود پتاسیم در لپه در تنظیم فشار خون بسیار مفید است.

6. لپه مانع از ایجاد پلاک در رگهای خونی می شود. و به حفظ سلامت قلب کمک می کند.

7. لپه غنی از آهن است برای درمان کم خونی بسیار مفید است.

8. مصرف لپه به دلیل فیبر موجود در آن ابتلا به بیماری های روده را کاهش می دهد و از یبوست جلوگیری می کند.

9. وجود اسیدفولیک در لپه برای سلامت جنین مفید است، مصرف آن به مادران باردار توصیه می شود.

10. مصرف لپه به دلیل دارا بودن مواد معدنی کلسیم و منیزیم و اسید چرب است  برای بیماران دیابتی فوق العاده است.

11. کربوهیدرات و پروتئین موجود در لپه باعث  احساس سیری در فرد می شود به همین دلیل برای افراد دیابتی بسیار مفید است. (فرد دیابتی دیگر به طرف مواد شیرینی نمی رود)

12. لپه دارای آنتی اکسیدان است که برای کاهش فشار خون بالا بسیار مفید است.

13. لپه جایگزین خوبی برای نان و برنج است. (البته نباید خیلی زیاد پخته شود)

14. لپه علاوه بر پروتئین حاوی نشاسته هم می باشد بدین ترتیب هم پروتئین بدن و هم انرژی مورد نیاز بدن را تأمین می کند.

15. میزان سدیم در لپه نسبت به کلسیم پایین است به همین علت مصرف آن برای مبتلایان به فشار خون بالا  مجاز است.

16.  لپه غنی از کلسیم است و مصرف آن برای کسانی که به مصرف لبنیات علاقه ندارند و یا به لبنیات حساسیت دارند مفید است.

17. مصرف لپه نخود نیز به دلیل طبع گرم آن باعث تقویت قوای جسمانی و حنسی به ویژه در مردان می شود.

مـضـرات لـپـه

1. لپه دارای زنجیره هایی از قندهای به نام گالاکتو ـ الیگوساکارید است که بدن انسان فاقد آنزیم هایی برای شکستن این زنجیره است. از این رو افرادی که دچار نفخ می شوند کمتر مصرف کنند.

2. افراد مبتلا به آسم که دچار نفخ نیز می شوند از لپه و مواد غذایی نفاخ کمتر استفاده کنند.

3. لپه نیز همانند سایر حبوبات دارای خاصیت نفاخ است از این رو توصیه می شود قبل از مصرف مدتی خیسانده شده سپس آب آن دور ریخته شود.