ضرورت تدوين لايحهاي جامع براي رفع موانع در مناطق آزاد و ويژه
رييسجمهور با اشاره به گذشت زمان طولاني از وضع قوانين مربوط به مناطق آزاد و محدوديتهايي كه برخي از اين قوانين براي فعاليت اين مناطق ايجاد كرده است، بازنگري در قوانين موجود را ضروري دانست و گفت: با توجه به رفع نگرانيهاي گذشته و تمركز توجه به توليد و صادرات در مناطق آزاد و ويژه اقتصادي لازم است تدوين لايحهاي جامع ناظر به همه موانع موجود در اين مناطق و مشتمل بر راهكارهاي رفع اين مشكلات در اولويت كاري مسوولان مربوط باشد.
رييسجمهور با اشاره به گذشت زمان طولاني از وضع قوانين مربوط به مناطق آزاد و محدوديتهايي كه برخي از اين قوانين براي فعاليت اين مناطق ايجاد كرده است، بازنگري در قوانين موجود را ضروري دانست و گفت: با توجه به رفع نگرانيهاي گذشته و تمركز توجه به توليد و صادرات در مناطق آزاد و ويژه اقتصادي لازم است تدوين لايحهاي جامع ناظر به همه موانع موجود در اين مناطق و مشتمل بر راهكارهاي رفع اين مشكلات در اولويت كاري مسوولان مربوط باشد.
سيد ابراهيم رييسي صبح سهشنبه در نشست مديران مناطق آزاد و ويژه كشور به صورت ويدئوكنفرانسي از طرحهاي مختلف توليدي، صنعتي، كشاورزي و گردشگري در مناطق آزاد ارس، انزلي، اروند، ماكو و چابهار به ارزش ۱۴ هزار ميليارد تومان بهرهبرداري كرد.
رييسجمهور در اين نشست ضمن تسليت سالگرد شهادت امام موسي كاظم(ع) و گراميداشت ايامالله دهه فجر، رهنمودهاي مهمي براي ارتقاي عملكرد مناطق آزاد و ويژه كشور مطرح كرد.
رييسي با اشاره به گذشت زمان طولاني از وضع قوانين مربوط به مناطق آزاد و محدوديتهايي كه برخي از اين قوانين براي فعاليت مناطق آزاد ايجاد كرده است، بازنگري در قوانين موجود را ضروري دانست و افزود: حال كه رويكرد مناطق آزاد به رفع نگرانيهاي گذشته از برخي آسيبهاي مربوط به فعاليت مناطق آزاد از جمله قاچاق كالا و واردات بيرويه و توجه به توليد و صادرات متمركز شده، لازم است تدوين لايحهاي جامع ناظر به همه موانع موجود در اين مناطق و مشتمل بر راهكارهاي رفع اين مشكلات در اولويت كاري مسوولان مربوط باشد.
رييسجمهور در ادامه افزايش توليد و صادرات را از جمله ماموريتهاي مهم مناطق آزاد و ويژه برشمرد و افزود: لازمه توليد، جذب سرمايه و سرمايهگذاري است، اما با اينكه ميزان سرمايهگذاري جذب شده طي ۲.۵ سال گذشته قابل تقدير است، فرآيند جذب سرمايههاي داخلي و خارجي همچنان طولاني و داراي پيچيدگيهايي است كه موجب دلسردي و نا اميدي سرمايهگذار و فرار سرمايه ميشود.
رييسي با بيان اينكه فلسفه و اساس تشكيل مناطق آزاد و ويژه رفع پيچيدگي و قوانين و مقررات دست و پاگير بوده است، بر لزوم اصلاح فرآيند طولاني و پيچيده جذب سرمايهگذاري در مناطق آزاد و ويژه و تجديدنظر در روال فعلي تاكيد كرد.
«ضرورت فعال شدن مناطق آزاد به تصويب رسيده»، «بررسي راهكارهاي تأمين مالي مناطق آزاد و ويژه با كمك بانك مركزي، صندوق توسعه ملي و وزارت امور اقتصادي و دارايي»، «توجه ويژه به جذب سرمايه ايرانيان خارج از كشور با تضمين امنيت سرمايهگذاري و سود سرمايه»، «فعال كردن اقتصاد گردشگري در كنار توليد در مناطق آزاد و ويژه» و«ضرورت بررسي و رفع مشكلات پيش آمده ناشي از درهم آميختگي مسائل برخي مناطق آزاد و ويژه با مسائل شهري» از ديگر نكات مهم مطرح شده از سوي رييسجمهور در اين جلسه بود.
رييسجمهور همچنين به اهميت راهبردي بندر چابهار در فعاليتهاي اقتصادي و تجاري كشور اشاره كرد و گفت: موضوع فعالسازي و توسعه بندر چابهار كه همواره به عنوان يكي از موضوعات محوري در توافقات تجاري با ديگر كشورها مطرح بوده با جديت در دستور كار باشد.
پيش از سخنان رييسجمهور مديران عامل مناطق آزاد انزلي، چابهار، بانه و مريوان و مديران عامل مناطق ويژه سلفچگان و پارسيان به بيان نقطه نظرات خود و همچنين طرح مسائل و مشكلات پيشروي مناطق آزاد و ويژه پرداختند.
