روايت معاون وزير راه از اختلاس 2 ميليون دلاري
مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي ديروز در يك كنفرانس مطبوعاتي جزييات تازهاي از اختلاس دو ميليون دلاري ارايه كرد. در اين نشست خبري، او ضمن اعلام نام كامل اختلاسگر، مبلغي كه پيش از اين 120 ميليارد تومان عنوان شده بود را به 108 ميليارد تومان تعديل كرد و خروج پول را «شيادانه» خواند.
گروه راه و شهرسازي|
مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي ديروز در يك كنفرانس مطبوعاتي جزييات تازهاي از اختلاس دو ميليون دلاري ارايه كرد. در اين نشست خبري، او ضمن اعلام نام كامل اختلاسگر، مبلغي كه پيش از اين 120 ميليارد تومان عنوان شده بود را به 108 ميليارد تومان تعديل كرد و خروج پول را «شيادانه» خواند.
علي اكبر صفايي، مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي در پاسخ به سوال ايلنا درباره اختلاس دو ميليون دلاري و نحوه خروج آن از اداره بندر امام اظهار كرد: در ابتدا بابت اين تخلف از مردم عزيز عذرخواهي ميكنم و تمام توان ما و همچنين قوه قضايي اين است كه بتوانيم مبلغ را برگردانيم. وي ادامه داد: شخصي به نام «آرش اشتري» كارشناس واحد مالي يكي از بنادر تابعه استان خوزستان به شكل شيادانه ١٠٨ ميليارد تومان را جابهجا كرد كه به سرعت با همكاري سپاه و اطلاعات كشف شد و درحال رديابي هستيم و همت اين است كه اين مبلغ برگردد.
فرار متهم به كانادا
به گزارش «تعادل»، صفايي ديروز در شرايطي، جزييات تازهاي از اختلاس يادشده را افشا كرد كه اوايل هفته جاري، مديركل بنادر و دريانوردي استان خوزستان از كشف اختلاس يكي از كاركنان امور مالي مجتمع بندري امام و شناسايي فرد خاطي خبر داده بود.
ابوطالب گرايلو مديركل بنادر استان خوزستان درباره اين «اختلاس» گفته بود: «اوايل فروردين امسال واحدهاي ذيربط اداره كل بنادر و دريانوردي استان خوزستان متوجه سوءاستفاده يكي از كاركنان امور مالي مجتمع مبني بر برداشت مبالغي از حساب سازماني ميشوند و بلافاصله با هماهنگي و اقدام به موقع مقام قضايي، تمامي اشخاص و افرادي كه از طريق اين فرد به حساب آنها مبالغي واريز شده بود، مورد شناسايي قرار گرفتند و حساب آنها مسدود شد و مبالغ بازگردانده خواهد شد.»
وي تصريح كرده بود: «در جريان اين برداشت غيرقانوني كه در ماههاي پاياني سال گذشته انجام شده است، هماهنگيهاي لازم با دستگاههاي نظارتي و امنيتي استان براي دستگيري و بازگرداندن فرد متخلف كه به خارج از كشور گريخته، همچنان ادامه دارد.»
رسانهها همچنين اعلام كرده بودند كه رقم اين اختلاس120 ميليارد تومان معادل 2 ميليون دلار بوده اما مسوولان اين رقم را تاييد نكرده بودند.
در اين حال، روزنامه اعتماد سه روز پيش گزارش كرد: اين كارمند با نام اختصاري «الف. الف» مسوول صدور چك در حسابداري مجتمع بندري امام بوده و رقمي معادل دو ميليون دلار را به صورت «ارز ديجيتال » برداشت و از كشور گريخته است. مقصد اين فرد كشوري بوده كه همكاري خاصي با ايران براي بازگرداندن متهمان مالي و اختلاسهاي كلان نكرده و نميكند: كانادا !
بر اساس گزارش اين روزنامه، خانواده اين فرد پيش از اين و در زمستان سال گذشته به كانادا گريختهاند و خودش نيز با استفاده از فرصت به وجود آمده در تعطيلات نوروز به اين كشور رفته. اين اختلاس باتوجه به اينكه « توكن » امور مالي حسابداري بندر امام خميني در اختيار وي براي پرداختهاي مالي به اشخاص حقيقي و حقوقي بوده است صورت گرفته و با عدم حضور وي در پايان تعطيلات نوروزي در محل كارش، موضوع اختلاس و برداشت غيرقانوني وجوه از حسابهاي بندر برملا ميشود!
همسر اين فرد نيز با نام اختصاري «الف. ش» معرفي شده كه وي نيز در يكي از مهمترين شركتهاي صنايع غذايي ايران در منطقه ويژه امام مشغول به كار بوده و سمت مديريت هم داشته است. گفته ميشود كه خانم «الف. ش » در شركتي متعلق به هلدينگ «الف» به عنوان مديرعامل فعاليت ميكرد. شركتي كه سال 87 يكي از بزرگترين قراردادهاي سرمايهگذاري بخشخصوصي در بنادر كشور براي توليد و صادرات شكر را با سازمان بنادر و كشتيراني امضاء كرده بود و در آخرين تحولات، براي پرداخت حقوق كارگران خود نيز به مشكل خورده است.
در اين قرارداد قرار بود مجتمع تصفيه شكرخام در بندر امامخميني (ره) به ظرفيت يكميليون تن در سال و با سرمايهگذاري بالغ بر يكهزار و ۸۹۶ميليارد ريال با مشاركت شركت BMA آلمان احداث شود.