تشكيل كارگروه ارزي با محوريت بانك مركزي و اتاق
در جلسه معاون اول رييسجمهوري با هيات رييسه اتاق ايران مقرر شد كارگروهي با همكاري بانك مركزي و اتاق ايران براي مديريت ارز، رفع تنگناها و پوشش ريسك ارز تشكيل شود و پيشنهادهاي عملياتي را در اسرع وقت پيادهسازي كنند.
در جلسه معاون اول رييسجمهوري با هيات رييسه اتاق ايران مقرر شد كارگروهي با همكاري بانك مركزي و اتاق ايران براي مديريت ارز، رفع تنگناها و پوشش ريسك ارز تشكيل شود و پيشنهادهاي عملياتي را در اسرع وقت پيادهسازي كنند. در دومين جلسه معاون اول رييسجمهوري با هيات رييسه اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران وفعالان اقتصادي، در خصوص مشاركت اتاقها براي توسعه مهارتآموزي در دوره متوسطه دوم و هنرستانها و همچنين رفع چالشهاي ارزي فعالان اقتصادي بحث و گفتوگو شد. محمد مخبر در اين جلسه با تأكيد بر اينكه نجات اقتصادي كشور با مديريت، منابع و خلاقيت مردم امكانپذير است، تصريح كرد: اتاقهاي بازرگاني و تعاون مهمترين تشكلهاي بخش خصوصي هستند كه با آگاهي از وضعيت بازار و اقتصادي جامعه ميتوانند به حضور و مديريت مردم در بخش اقتصادي كشور كمك شايان توجهي كنند و دولت به دنبال آن است كه با بهرهگيري از تواناييهاي بخش خصوصي و اتاقها در راستاي تحقق شعار سال گام بردارد. معاون اول رييسجمهوري افزود: اتاقها و همچنين ساير تشكلها فرصتي مهم براي تحقق شعار سال هستند كه از ابتداي سال جاري بهصورت سازمانيافته جلساتي با بخش خصوصي برگزار شده است و در اين جلسات پيشنهادها و موانع براي حضور پررنگ فعالان اقتصادي و مردم در اداره اقتصاد كشور بررسي ميشود. وي با اشاره به مشاركت اتاق بازرگاني براي توسعه مهارتآموزي در دوره متوسطه دوم با كمك وزارت آموزشوپرورش افزود: طرح اتاق در اين زمينه ازجمله سفيران مهارت و آموزش مربيان فني و حرفهاي در كارگاهها و كارخانههاي مرتبط با بخش خصوصي ميتواند به تربيت نسلي ماهر و با امنيت شغلي كمك نمايد. مخبر اظهار كرد: در بسياري از شهرها تناسبي بين فارغالتحصيلان و نيازهاي شغلي در آن منطقه وجود ندارد و در كنار آن نيز بسياري از فارغالتحصيلان به دليل عدم يادگيري مهارتهاي لازم در محيطهاي آموزشي آمادگي حضور در بازار كار را ندارند كه دولت با همكاري بخش خصوصي به دنبال حل اين مشكلات است. معاون اول رييسجمهور با بيان اينكه طرح ايجاد هنرستانها در كنار كارگاهها و كارخانهها اقدامي بسيار مهم براي آموزش دانشآموزان و آشنايي با محيط كار واقعي است، تصريح كرد: برنامه مهارت افزايي اتاق بازرگاني در وزارت آموزشوپرورش و نيز در محيطهاي دانشگاهي با همكاري وزارت علوم توسعه يابد. وي با قدرداني از تلاشهاي اتاق بازرگاني براي پيشگيري از مهاجرت نخبگان و فارغالتحصيلان دانشگاهي تأكيد كرد: پيشنهادها و اقدامات اتاق براي بورسيه شدن نخبگان و فارغالتحصيلان و اطمينان از آينده شغلي آنان در كارخانهها و بنگاههاي بزرگ اقتصادي نقطه اميدي براي نسل جوان و كاهش نرخ بيكاري در بين فارغالتحصيلان دانشگاهي خواهد بود. مخبر در خصوص رفع چالشهاي ارزي فعالان اقتصادي و راهكارهاي اتاق بازرگاني و دولت در اين زمينه تصريح كرد: در اين جلسه مقرر شد تا با همكاري بانك مركزي و اتاق براي مديريت ارز، رفع تنگناها و پوشش ريسك ارز در سريعترين زمان ممكن كارگروه و تيمي تشكيل تا پيشنهادهاي عملياتي در كوتاهترين زمان ممكن پيادهسازي شود. معاون اول رييسجمهور رسوب كالا در مبادي گمركي را يكي از مهمترين دغدغههاي دولت عنوان كرد و افزود: رويه كنوني در ثبت سفارش و تخصيص ارز بايد تغيير يابد كه اتاق بازرگاني به دليل تجربيات گوناگون در واردات و صادرات كالا و همچنين تشكيل كميتههاي تخصصي رسوب كالا در اين اتاق پيشنهادهاي و راهكارهاي عملياتي خود را به دولت ارايه نمايد تا از تجربيات آنان در راستاي جلوگيري از انبار شدن كالاها در مبادي گمركات كشور استفاده شود.
در اين جلسه گزارشي از چگونگي مشاركت اتاق بازرگاني براي توسعه مهارتآموزي در دوره متوسط دوم با همكاري بين اتاق و دولت ارايه و ضرورتهاي منافع ارتقاي نظام مهارتآموزي در هنرستانها براي بخش خصوصي، دولت و دانشآموزان و خانوادهها بررسي شد.
طبق اين گزارش پيشنهاد شد، كارگروه مشتركي با حضور سازمان مالياتي، وزارتخانههاي اقتصاد و آموزشوپرورش و اتاق بازرگاني، ظرفيتهاي موجود در قانون براي گسترش مشاركت بخش خصوصي در توسعه آموزشهاي مهارتي در مقطع آموزش متوسطه دوم تشكيل شود. همچنين طرح ملي سفيران مهارت براي اطلاعرساني عمومي و جلب مشاركت بخش خصوصي در توسعه هنرستانهاي كشور با پيشنهاد اتاق مبني بر همايش ملي «سفيران مهارت» توسط وزارت آموزشوپرورش بررسي و برگزار شود و همچنين در صورت موافقت در كارگروه مشتركي آموزشهاي ضمن خدمت به مربيان فني و حرفهاي بهصورت عملي و حضور در كارخانهها ارايه گردد. در ادامه نيز راهكارهاي اتاق بارزگاني در خصوص حل مساله مهاجرت نخبگان و فارغالتحصيلان ارايه شد كه اتاق بازرگاني از همكاري و مشاركت با وزارت علوم و ايجاد برنامهاي مدون براي بورسيه كردن فارغالتحصيلان و نخبگان از زمان تحصيل براي اطمينان از آينده شغلي جوانان خبر داد كه با همكاري و هماهنگيهاي انجام شده تا اواسط سال جاري پياده و عملياتي شود. رفع چالشهاي ارزي فعالان اقتصادي در راستاي تحقق رشد صادرات ۳۳ درصدي نيز گزارش ديگر اين جلسه بود كه طبق آن براي تحقق اهداف رشد صادراتي و توليدي كشور در چهار محور مديريت بازار ارز، رفع چالشهاي ارزي صادركنندگان، رفع تنگناهاي ارزي واردكنندگان و پوشش ريسك نوسانات نرخ ارز بحث، بررسي و تصميمگيري و مقرر شد تا اين راهكارها در بانك مركزي بررسي و اجرايي شود.