طلا بخریم یا صندوق طلا؟

۱۴۰۳/۰۲/۱۳ - ۰۱:۵۵:۱۵
کد خبر: ۳۱۱۶۷۹

علیرضا صادقی، ريیس اداره نظارت بر بازار بورس‌های کالایی سازمان بورس در مورد نحوه سرمایه‌گذاری در صندوق‌های طلا گفت: صندوق‌های طلا، گواهی سپرده سکه طلا و گواهی سپرده شمش طلا از جمله ابزارهای کارآمد جهت سرمایه‌گذاری در حوزه طلا در بازار سرمایه هستند.

حیات| علیرضا صادقی، ريیس اداره نظارت بر بازار بورس‌های کالایی سازمان بورس در مورد نحوه سرمایه‌گذاری در صندوق‌های طلا گفت: صندوق‌های طلا، گواهی سپرده سکه طلا و گواهی سپرده شمش طلا از جمله ابزارهای کارآمد جهت سرمایه‌گذاری در حوزه طلا در بازار سرمایه هستند. وی ادامه داد: صندوق طلا یکی از انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی قابل معامله در بورس کالای ایران است. در این صندوق‌ها، دارایی سرمایه‌گذاران صرف خرید گواهی سپرده سکه طلا، گواهی سپرده شمش طلا و اوراق مشتقه مبتنی بر طلا می‌شود. ريیس اداره نظارت بر بازار بورس‌های کالایی سازمان بورس گفت: گواهی سپرده شمش طلا و سکه طلا نیز به پشتوانه طلایی که در خزانه‌های مورد تایید بورس کالا سپرده شده است، صادر می‌شود. سرمایه‌گذارانی که علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در حوزه طلا هستند، می‌توانند به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم در این بازار فعالیت کنند. صادقی افزود: چنانچه سرمایه‌گذاران تمایل به سرمایه‌گذاری مستقیم در حوزه طلا دارند می‌توانند اقدام به خرید گواهی سپرده شمش طلا کنند. در غیر این صورت می‌توانند به صورت غیرمستقیم و از طریق خرید واحدهای صندوق‌های طلا اقدام به سرمایه‌گذاری در بازار طلا کنند. ريیس اداره نظارت بر بازار بورس‌های کالایی سازمان بورس در مورد مقایسه سرمایه‌گذاری روی طلای فیزیکی و طلای بورسی گفت: سرمایه گذاری روی گواهی سپرده شمش طلا و یا صندوق‌های طلا، مشکلاتی مانند نگهداری فیزیکی طلا، ریسک طلای تقلبی و ریسک سرقت طلا را به همراه ندارد. صادقی افزود: همچنین اشخاص در هر زمانی که تمایل به خرید یا فروش داشته باشند بدون نیاز به مراجعه حضوری و با صرف کمترین زمان، امکان معامله وجود دارد. ريیس اداره نظارت بر بازار بورس‌های کالایی سازمان بورس در مورد جزيیات خرید واحدهای صندوق‌های طلا گفت: صندوق‌های طلا بدون تقسیم سود است و سود حاصل از سرمایه‌گذاری در آن از طریق رشد قیمت هر واحد (NAV) صندوق به دست می‌آید. تمام این صندوق‌ها دارای بازارگردان هستند، لذا از نقدشوندگی خوبی برخوردار‌ند. صادقی در مورد نوسانات قیمت این واحدها گفت: با توجه به اینکه بخش عمده سرمایه‌گذاری این صندوق‌ها در دارایی‌های مبتنی بر طلا نظیر گواهی سپرده شمش طلا و گواهی سپرده سکه طلا بوده، لذا هم جهت با تغییرات قیمت طلا حرکت می‌کنند و در صورت افزایش قیمت طلا، ارزش دارایی‌های این صندوق‌ها افزایش یافته و درنهایت منجر به رشد قیمت واحدهای این صندوق‌ها می‌گردد.
ريیس اداره نظارت بر بازار بورس‌های کالایی سازمان بورس در مورد سرمایه‌گذاری و امکان خرید و فروش واحدهای صندوق‌های طلا و گواهی سپرده شمش گفت: افراد با داشتن کد معاملاتی (کد سهامداری) می توانند اقدام به خرید و فروش واحدهای صندوق‌های طلا کنند. به گفته صادقی، همچنین سرمایه‌گذاران برای خرید و فروش گواهی سپرده شمش طلا نیز می‌توانند با اخذ کد معاملاتی از بورس کالا و از طریق شرکت‌های کارگزاری اقدام به سرمایه‌گذاری در بازار گواهی سپرده شمش طلا کنند. ريیس اداره نظارت بر بازار بورس‌های کالایی سازمان بورس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مردم چطور می توانند با سرمایه‌های خرد، طلا و سکه در بورس خریداری کنند؟ و از چه میزان سرمایه کف تا سقف چقدر می توانند سرمایه گذاری کنند؟ گفت: باتوجه به اینکه ممکن است مبلغ سرمایه گذاری یک سرمایه‌گذار برای خرید یک سکه و یا شمش طلا در خارج از بورس کالا کافی نباشد، بورس کالای ایران این بستر را فراهم آورده که افراد بتوانند با پرداخت بخشی از قیمت شمش طلا و یا سکه، در قالب گواهی سپرده اقدام به سرمایه‌گذاری کنند؛ بدین صورت که امکان سرمایه‌گذاری در بازار گواهی سپرده شمش طلا برای میزان یک دهم (۰.۱) گرم شمش طلا وجود دارد. صادقی ادامه داد: همچنین افراد می‌توانند با خرید واحدهای صندوق های طلا نیز به صورت غیرمستقیم و حتی کمتر از سرمایه مورد نیاز برای خرید گواهی سپرده شمش طلا و گواهی سپرده سکه طلا اقدام به سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها کنند. ريیس اداره نظارت بر بازار بورس‌های کالایی سازمان بورس در پاسخ به این سوال که آیا خرید این صندوق ها 
مشمول مالیات می‌شود یا خیر؟‌ گفت: خیر، معاملات این صندوق‌ها توسط اشخاص مشمول مالیات نیست. به گفته صادقی، کل کارمزد معاملات این صندوق ها برای هر یک از طرفین معامله یکسان بوده و معادل ۰.۰۰۱۲ ارزش معامله است. به عنوان مثال چنانچه ارزش معامله یک فرد برابر ۱۰۰ میلیون ریال باشد، مجموع کارمزد قابل پرداخت توسط وی ۱۲۰، ۰۰۰ ریال خواهد بود. 
ريیس اداره نظارت بر بازار بورس‌های کالایی سازمان بورس گفت: باتوجه به مجوزهایی صادره در حال حاضر تعداد ۱۳ صندوق طلا در بورس کالای ایران فعال هستند.

ارسال نظر