افشاگری یک نماینده تندرو درباره نفوذی‌های متعدد اطراف قالیباف!

۱۴۰۳/۰۲/۱۸ - ۱۷:۰۰:۰۲
کد خبر: ۳۱۲۰۱۷
افشاگری یک نماینده تندرو درباره نفوذی‌های متعدد اطراف قالیباف!

«متاسفانه در مجلس یازدهم ما چند مورد از نزدیک مشاهده کردیم و این مساله بسیار آزاردهنده بود اینکه بعضی از کارمندان مرکز پژوهش‌ها هنگام بررسی بعضی از طرح‌ها و یا لوایح، اعمال نفوذ‌های فردی و سیاسی می‌کردند و جریان خاصی را آنجا مشاهده کردیم به خصوص در مورد ساماندهی طرح فضای مجازی که صددرصد از طریق رسانه‌ها مستقیم از طریق فضای مجازی و اینترنت پخش می‌شد.»

بیژن نوباوه وطن عضو لیست ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب (امناء) برای انتخابات مجلس دوازدهم در بخشی از گفتگوی خود در خصوص اعمال نفوذ مشاوران محمدباقر قالیباف در میان نمایندگان مجلس گفت: دولت برمبنای تجربه لوایح را به شکل متعادل می‌بندد. نماینده ممکن است در مواردی مخالفت کند اما این تعادل می‌تواند هم نظر دولت و هم مجلس را تأمین کند. اما در بسیاری از مواقع می‌بینیم دست‌هایی بیش از مطالبات نمایندگان در کار است یعنی افرادی که نمی‌خواهم اسم ببرم مشخصا در بودجه دخالت می‌کنند.

به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: مشاوران رئیس مجلس هر بودجه‌ای را بررسی می‌کنند نمی‌دانم این موضوع قانونی است یانه؟ می‌آیند و می‌روند و اینقدر طول می‌دهند که نماینده به چیزی رأی می‌دهد که نمی‌خواهد. اینجا قدرت و اختیار نماینده است که سلب می‌شود و این خطر است. من در سه دوره‌ای که در مجلس بودم متاسفانه این را دیدم. خیلی مواقع با آن‌ها برخورد کردم و مقابل آن‌ها ایستاده‌ام باید همه نمایندگان در مقابلش موضع داشته باشند.

برای دخالت در فرایند انتخاب رئیس مجلس

وی در پاسخ به سوالی درباره برون رفت از تفویض قدرت از نمایندگان به رئیس مجلس که به نوعی آسیب است گفت: گاهی افرادی که به عنوان مشاور در مجلس دائما رفت وآمد می‌کنند و در میان نمایندگان می‌نشینند و اینها تصمیم‌سازی و فکرسازی و رای‌سازی می‌کنند. یک نفر را می‌خواهی رای بدهی اینها هستند که می‌گویند به چه کسی رای بدهند و به چه کسی رای ندهند. قول می‌دهند که فلان کار را برای شما می‌کنیم فلان وام را می‌دهیم در حوزه انتخابیه‌تان فلان کار را می‌کنیم.

نوباوه افزود: اینها مواردی است که اگر مجلس جدید به آن توجه کرد حتما راه صحیحی را می‌رود و اگر این تجربه نادیده گرفته شد مطمئنا ما یک آسیب جدی خواهیم دید. اگر می‌خواهیم مجلسی مجلس قوی باشد باید براساس منافع نظام راه خودش را برود. رئیس و رئیس اول یا دوم باید بر اساس شرح وظایف قانونیشان عمل کنند اگر این اتفاق نیفتد، آینده خوبی را برای تصمیم‌گیری در مجلس نمی‌بینم.

نماینده تهران در مجلس در خصوص سندیت گزارشات منتشره از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس درباره طرح‌ها و لوایح نیز تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی دوایر و سازمان‌های درونی متعدد دارد که یکی از مهمترین آن‌ها مرکز پژوهش‌های مجلس است که این مرکز بازوی اطلاعاتی و اطلاع‌رسانی مجلس به حساب می‌آید. معمولا دوایر اطلاعاتی در همه جای دنیا این وظیفه را برعهده می‌گیرند و مطالعات لازم را انجام می‌دهند وجوه مختلف استفاده و این اطلاعات را در اختیار نمایندگان قرار می‌دهند. در مجلس شورای اسلامی هم مرکز پژوهش‌ها هم یکی از مراکزی است که فوق‌العاده اهمیت حیاتی در تصمیم‌گیری‌ها و تصویب طرح‌ها و لوایح کشور دارد.

وی گفت: در کشور ما هم سابقه خوبی از این مرکز داریم. اما یکی از مسائلی که خیلی مهم است و باید به آن توجه کرد راستی‌آزمایی تولیدات و مجلدات این مرکزِ مهم است. این موضوع در کشور ما در حد مقبول بوده است و نباید خدمات این مرکز را نادیده بگیرم. اما یکی از مسائلی که همیشه با مرکز داشتم با مسئولان و روسای آن مطرح کردم، همین مسأله بوده چگونه شما راستی‌آزمایی می‌کنید تا از هر نوع شائبه سیاسی دور باشد.

نوباوه خاطرنشان کرد: متاسفانه در مجلس یازدهم ما چند مورد از نزدیک مشاهده کردیم و این مساله بسیار آزاردهنده بود اینکه بعضی از کارمندان مرکز پژوهش‌ها هنگام بررسی بعضی از طرح‌ها و یا لوایح، اعمال نفوذهای فردی و سیاسی می‌کردند و جریان خاصی را آنجا مشاهده کردیم به خصوص در مورد ساماندهی طرح فضای مجازی که صددرصد از طریق رسانه‌ها مستقیم از طریق فضای مجازی و اینترنت پخش می‌شد ما شاهد بودیم قبل از اینکه حتی مصوباتش بخواهد به تصویب برسد و یا رای‌گیری صورت بگیرد در فضای مجازی از طریق مرکز پژوهش‌ها منتشر می‌شد.
او ادامه داد: این همان مسأله‌ای است که من قبلا خطرش را گوشزد کرده بودم. من با رئیس مرکز هم صحبت کردم، او هم قبول دارد حتی دو سه نفر از کارمندان را در همان اواسط کار مجلس یازدهم اخراج کرد. به دلیل اینکه این شائبه در نوع رفتار آن‌ها بود.

نوباوه گفت: آیا ما مرکز پژوهش‌ها می‌خواهیم؟ قطعا می‌خواهیم. اما مرکزی می‌خواهیم وقتی که فکرسازی، رای‌سازی و تصمیم‌سازی می‌کند، باید قطعا محصولاتش متقن باشد. چون اینجا خطرناک‌ترین، حساس‌ترین و مهمترین جای تصمیم‌گیری برای کشور است. اول فردی بودم که گفتم راستی‌آزمایی مرکز پژوهش‌ها صفر است.