۳ عاملی که خطر ابتلا به بیماریهای کبدی را افزایش میدهد
کبد یکی از اندامهای شگفتانگیز است؛ روزانه صفرا ایجاد میکند، مواد مغذی را جدا کرده و به سایر اعضا میرساند، سموم را دفع، چربیها، الکل و داروها را تجزیه، قند خون و سطح هورمونها را کنترل و آهن را ذخیره میکند.
کبد یکی از اندامهای شگفتانگیز است؛ روزانه صفرا ایجاد میکند، مواد مغذی را جدا کرده و به سایر اعضا میرساند، سموم را دفع، چربیها، الکل و داروها را تجزیه، قند خون و سطح هورمونها را کنترل و آهن را ذخیره میکند.
به گزارش خبرآنلاین از hopkinsmedicine، دکتر صالح القحطانی، مدیر تحقیقات بالینی کبد در مرکز درمانی جان هاپکینز، تأکید دارد که نباید منتظر بمانید تا علائم آسیب به کبد شروع شوند و سپس اقدام به درمان کنید، بهتر است پیش از رخ دادن هر اتفاقی، جلوی آن را بگیرید.
بهتر است آسیبهای کبدی را قبل از جدیشدن آن متوقف کنیم. در این مطلب سه عامل خطر ابتلا به بیماریهای کبدی آورده شده است.
قرار گرفتن در معرض سموم
در حالی که کبد مسئول پاکسازی سموم از خون است، قرار گرفتن بیش از حد در برابر سموم میتواند مضر باشد. برچسبهای هشداردهنده در مورد مواد شیمیایی که در خانه استفاده میکنید را بخوانید و قبل از مصرف، میوهها و سبزیجات را بشویید تا مطمئن شوید که سموم را وارد بدن خود نمیکنید.
مصرف مکمل های مضر
فقط به این دلیل که یک مکمل حاوی برچسب "طبیعی" باشد، به این معنی نیست که ضرری ندارد یا برای شما مفید است! بسیاری از گیاهان و مکملها با آسیبهای کبدی مرتبط هستند. بنا به گفته پزشکان "بیست درصد آسیبهای کبدی در ایالات متحده توسط گیاهان دارویی ایجاد می شود." مصرف بیش از یک دارو یا گیاه دارویی که روی کبد تأثیر میگذارد، ممکن است مشکل را پیچیدهتر کند. در مورد هر دارو و مکمل مصرفی، حتی داروهای گاه به گاه یا بدون نسخه، پزشک خود را مطلع سازید.
چاقی، دیابت یا کلسترول بالا
این شرایط میتواند باعث بیماری کبد چرب غیر الکلی شده و در نهایت به سیروز و سرطان کبد نیز منتهی شود. دکتر القحطانی میگوید: «بیماری کبد چرب سریعترین دلیلِ در حال رشد در جهان برای نیاز به پیوند کبد است». البته کبد چرب غیرالکلی نیز همانند کبد چرب الکلی، با کاهش مصرف کربوهیدراتهای ساده مانند نان و شکر و افزایش مصرف میوه، سبزیجات و پروتئین، میتواند متوقف شود. اما به شرطی که در مرحله چرب شدن کبد از مشکل خود مطلع شوید و شروع به مقابله با آن کنید.