ناترازی ۱۰ هزار مگاواتی صنعت برق

۱۴۰۳/۰۳/۲۴ - ۰۰:۰۱:۳۹
کد خبر: ۳۱۴۵۳۲

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه میزان ناترازی برق به‌طور متوسط حدود ۱۰ هزار مگاوات در تیرماه و مردادماه است، تاکید کرد که امیدواریم امسال را با اقدامات مدیریت مصرف و همکاری مردم بدون خاموشی پیش ببریم اما نیازمند همراهی مشترکان هستیم.

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه میزان ناترازی برق به‌طور متوسط حدود ۱۰ هزار مگاوات در تیرماه و مردادماه است، تاکید کرد که امیدواریم امسال را با اقدامات مدیریت مصرف و همکاری مردم بدون خاموشی پیش ببریم اما نیازمند همراهی مشترکان هستیم.
مصطفی رجبی مشهدی درباره ناترازی و احتمال وقوع خاموشی در کشور گفت: برای جلوگیری از خاموشی برنامه ریزی‌های متعددی صورت گرفته به‌طوری که علاوه بر طرح‌های سال گذشته با پویش با انرژی جوایز ارزنده‌ای را برای مشترکان در نظر گرفته‌ایم و پیش‌بینی می‌کنیم که میزان مصرف ۱۰ درصد کاهش یابد.
وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره وضعیت صادرات برق در شرایط فعلی تصریح کرد: براساس اولویت داخل میزان صادرات برق تنظیم می‌شود و در حال حاضر در حداقل میزان صادرات قرار داریم به‌طوری که ۵۰۰ تا ۶۰۰ مگاوات برق صادر و همچنین میزان نیز وارد می‌شود.
به گفته مدیرعامل شرکت توانیر در حال حاضر از ترکمنستان و ارمنستان برق را دریافت می‌کنیم و برنامه ریزی کرده‌ایم که ۵۰۰ مگاوات واردات داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در ابتدای دولت ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق داشتیم که با توسعه نیروگاه‌ها، اقدامات تعمیراتی و توسعه و مدیریت مصرف در راستای کاهش این رقم حرکت کردیم، اظهار کرد: برای سال اول دولت ۱۰۰ اقدام، سال بعد ۱۴۰ اقدام و برای ۱۴۰۳، معادل ۱۸۰ اقدام برای کاهش ناترازی پیش بینی شده است. 
وی با بیان اینکه با تلاش بخش خصوصی و دولتی ۹۰۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید اضافه شد، گفت: ۱۴۰۰ مگاوات توسط صنایع انرژی‌بر و براساس قانون مانع زدایی از تولید در دست اجراست و قرار است که ۱۰ هزار مگاوات توسط صنایع انرژی بر احداث شود. مدیر عامل شرکت توانیر با تاکید بر اینکه تا پایان سال ۲۰۰۰ مگاوات وارد مدار خواهد شد، اکنون احداث ۶۰۰۰ مگاوات شروع شده و ۱۷ هزار مگاوات موافقت نامه اصولی برای دریافت سوخت و مجوزهای زیست محیطی را دریافت کرده‌اند، گفت: هر سال ۱۰ هزار مگاوات ترانسفورماتور و ۱۲۰۰ کیلومتر شبکه احداث 
می شود تا افت ولتاژ اتفاق نیفتد.
رجبی مشهدی با بیان اینکه در راستای توسعه ظرفیت روستایی ۴۵۰ روستا با ۷۰۰۰ خانوار با اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومان و ۱۸ هزار خانوار عشایر با سامانه‌های قابل حمل برق‌رسانی شدند، افزود: علاوه بر اینکه ۱۰۰ درصد مناطق شهری و ۹۹.۷ درصد روستاها برق دارند.
وی با بیان اینکه در حوزه توسعه تجدیدپذیر در حال حاضر ۲۲ هزار مگاوات در حال ساخت است امیدواریم در کمتر از یک سال به بهره برداری برسند، گفت: برای کاهش ناترازی موافقت شده که از صندوق توسعه ملی اعتبار در نظر گرفته شود.
به گفته وی ۷.۵ میلیارد تومان برای نیروگاه‌های حرارتی و ۵ میلیارد تومان برای نیروگاه‌های تجدیدپذیر تسهیلات در نظر گرفته شده که احداث آنها سرعت بگیرد. وی درباره پیش‌بینی میزان کاهش مصرف از سوی ادارات با اجرای برنامه کاهش ساعت اداری گفت: براساس مصوبه هیات وزیران از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور برنامه کاهش ساعت اداری ادامه دارد و در این دوره برق مصرفی ۳۰ درصد و بعد از ساعت ۱۳ باید ۶۰ درصد کاهش مصرف بدهند. هدف‌گذاری شده که از این مسیر ۱۵۰۰ مگاوات معادل مصرف برق یزد و یا شهر مشهد کاهش مصرف داشته باشیم.
رجبی مشهدی با بیان اینکه کاهش مصرف در کنتورهای هوشمند ثبت شده و طی اطلاعیه به ادارات پرمصرف مهلت هم داده می شود در صورت عدم رعایت در نوبت اول به صورت خودکار به مدت ۱۰ دقیقه، بعد نیم ساعت و بعد کاملا قطع می شود، گفت: هدف‌گذاری شده که بخش خانگی ۱۵ درصد از این مسیر کاهش مصرف داشته باشند.
وی با بیان اینکه تامین برق شهرک‌های صنعتی را به سه دسته تقسیم کرده‌ایم، اظهار کرد: شهرک‌های صنعتی ۶ روز تامین برق خواهند شد و به‌جای آن یک روز در هفته به صورت ۲۴ ساعته در مدیریت مصرف شرکت می‌کنند اما این موضوع به معنای قطع کامل نیست و بین پنج تا ۱۰ درصد برای مکان‌های لازم همچون نگهبانی برق را تامین می‌کنیم.
به گفته وی صنایع انرژی بر حدود ۷۰۰ واحد هستند که برای این بخش نیز برنامه ریزی شده و به‌طور کلی قرار است امسال انرژی بیشتری برای صنایع تخصیص یابد.ضمن اینکه واحدهای حساس باید مجهز به دیزل‌های اضطراری باشند و امیدواریم با هماهنگی بین واحدهای صنعتی و صنعت برق این موضوع صورت بگیرد. وی درباره امکان حضور و مشارکت مردم در ساخت نیروگاه گفت: مردم می‌توانند در بخش نیروگاه‌های مقیاس کوچک فعالیت کنند و راه‌اندازی تابلو برق آزاد در بورس انرژی که اخیرا راه‌اندازی شده به سودآوری بیشتر این بخش کمک خواهد کرد.
مدیرعامل توانیر به روبرو بودن دولت سیزدهم با ناترازی ۱۵ هزار مگاوات برق اشاره کرد و گفت: دولت سیزدهم با اقدام در خصوص توسعه ظرفیت نیروگاهی، توسعه خطوط انتقال، توسعه ظرفیت پست‌ها برای کاهش این ناترازی اقدام کرد.در این دولت ظرفیت نیروگاهی ۹۰۰۰ مگاوات توسط بخش خصوصی و دولتی افزایش یافت.
رجبی مشهدی با بیان اینکه در بخش کشاورزی بر اساس پروانه بهره‌برداری پنج ساعت قطع برق اتفاق می‌افتد و ۱۹ ساعت برق رایگان برای آن‌ها توزیع می‌شود و اگر کشاورزی ۱۵ درصد برق را از تجدیدپذیرها تامین کند از پنج ساعت قطع برق معاف می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه وزارت نیرو برای تامین برق خودروهای برقی هیچ مشکلی ندارد، گفت: هزینه تامین برق خودروها به صورت تجاری و معادل ۵۴۷ تومان بابت هر کیلووات ساعت است و در صورتی که وزارت صمت برنامه گسترده‌ای برای این خودروها داشته باشد و ایجاد هماهنگی می‌توانیم برق خودروهای برقی را تامین کنیم.
وی با بیان اینکه میزان مصرف برق در بخش سرمایشی معادل ۳۲ هزار مگاوات است که این رقم معادل مصرف برق کشور مصر است، اظهار کرد: تنها ۲۵ درصد مشترکان مصرف بالای الگو دارند و معمولا برای افرادی که از دو کولر گازی استفاده می‌کنند قبض برق دو میلیون تومانی صادر می‌شود.

ارسال نظر