سهام عدالت در دست 250 مافیا

۱۳۹۴/۰۸/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۱۵۰۷

محمدرضا پورابراهیمی، نایب‌رییس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با تسنیم موضوع سهام عدالت را قابل دفاع خواند و افزود: عملیات اجرایی سهام عدالت به وضعیتی بسیار بغرنج در اقتصاد ایران تبدیل شده یعنی 40درصد سهام بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در اقتصاد کشور که عمدتا بورسی هستند، سهام عدالتی شد. یعنی ماهیت این سهام به برگ کاغذ‌های بی‌خاصیت دست مردم تغییر یافت. این برگه‌ها نه سودی می‌گیرند، نه سهمی دارند و نه اینکه مجمع می‌روند و نه اینکه حق اعمال مالکیت به اسم سهام عدالت دارند. از طرفی سهام عدالت در دست 250نفر است، شبکه‌یی که به صورت یک شبکه مافیایی در اقتصاد کشور عمل می‌کند و پدر اقتصاد کشور را درآورده است. همین قدرت به تشکیل باند مافیایی تبدیل شده که اقتصاد کشور را به خاک سیاه نشانده است. یعنی شرایط آنچنان بحرانی است که مجلس ترجیح می‌دهد دست‌کم به صورت موقت قدرت تصمیم‌گیری و مدیریت این سبد سهام به دست دولت برگردد اما در اختیار این گروه خاص قرار نگیرد.

وی ادامه داد: حدود 2سال است که در مجلس این موضوع را دنبال می‌کنیم. قصد داریم این سهام را آزاد کنیم. طرحی که ارائه کردیم به این صورت بود که سهام عدالت یک دارایی مشاع است. به طور مثال ساختمانی را تصور کنید که دو شریک دارد که 30درصد سهم یک شریک و 70درصد سهم شریک دیگر است. دو طرف در همه موارد شراکت با یکدیگر شریک هستند. به طور مثال طرف 30درصد را دولت تصور کنید و طرف 70درصد را مردم. دولت می‌گوید 30درصد برای من است پول من را بدهید تا تمام ساختمان را تحویل بدهم. ما در این طرح بیان کردیم که ساختمان را اجاره می‌دهیم تا هزینه این 30درصد سهم دولت به دست‌ آید. از محل اجاره پول تامین شود و آن را خرد خرد به دولت پرداخت کنیم. حالا شرایطی ایجاد شده که اجاره‌بها کفاف این کار را نمی‌دهد و کسانی که در این ساختمان سکونت یافتند، ‌این ملک را برای خود می‌دانند یعنی هیچ کدام از دو طرف ناظر نیستند.

از آن طرف دولت (طرف 30درصدی) پذیرفته است که خانه اجاره داده شود و سهم (طرف70درصدی) پرداخت شود. چند نفری در این میان از کوچه رد می‌شدند و فرصت را برای سکونت در این ساختمان مناسب دیده‌اند که آن چند نفر شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت هستند. ما می‌گوییم شما 30درصد خود را‌ بردارید و 70 درصد مردم را بدهید.

عضو شورای بورس افزود: حتی یک نفر از این 250نفر عضو در شبکه به مرجعی پاسخ نمی‌دهد و به ‌صورت زنجیره‌یی و شبکه‌یی همدیگر را تعیین و منصوب می‌کنند. در چند ‌سال آینده شاهد اتفاقات ناگواری درخصوص پرونده‌های اقتصادی و مفاسد اقتصادی از محل مدیریت سهام عدالت خواهیم بود. پورابراهیمی با بیان اینکه سهام عدالت گره‌یی از اقتصاد خانوارها را باز می‌کند، افزود: تعدادی از افرادی که‌ سال 85 برگه‌های سهام عدالت را دریافت کرده‌اند الان مُرده‌اند. اینها چیزی نگرفته‌اند، ‌پیشنهاد ایجاد صندوق ATF را به دولت داده‌ایم که می‌تواند واگذار شود و مردم هم سهام بگیرند. در این زمینه مقاومت‌ها زیاد شده و دست‌های پنهانی که سهام عدالت را در اقتصاد کشور اداره می‌کنند به این پیشنهاد واکنش نشان داده‌اند. با وجود همه این افشاگری‌ها اما متولیان تعاونی‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت از موضع خود عقب‌نشینی نمی‌کنند.

مشاهده صفحات روزنامه