آلمان از کشورهای همسایه زباله وارد میکند
گروه جهان نیروگاههای تولید برق از زباله در آلمان با کمبود زباله مواجهاند و دست به دامان واردات از دیگر کشورها شدند. صنعت بازیافت در آلمان پیشرفته است و شهروندان به بازیافت اهمیت میدهند؛ بنابراین زباله چندانی باقی نمیماند.
هر روز، چندین کامیون وارد شهر ماگدبورگ در ایالت زاکسن آنهالت آلمان میشود. این کامیونها از بریتانیا میآیند؛ در خیابانهای منچستر پر از محموله شده و راهی آلمان شدند. کمتر کسی میتواند حدس بزند محموله این کامیونها چیست: زباله.
ردیف کامیونها روانه نیروگاهی در شهر ماگدبورگ میشود که زبالهها را به سوخت تبدیل میکند. نیروگاهی که شعارش تبدیل ضایعات به طلاست. بیش از یک دهه است که تبدیل زبالهها به سوخت در آلمان با اقبال مواجه شده است. با این حال خلاف آنچه پیشبینی میشد، میزان زبالههایی که روزمره در منازل مسکونی آلمان تولید میشود، آنقدر کافی نیست که کفاف نیروگاههای تولید سوخت از زباله را بدهد. به گزارش والاستریت ژورنال مهمترین دلیل این کمبود زباله آن است که بیشتر مردم آلمان و صنایع و شرکتها به بازیافت اهمیت بسیاری میدهند. بسیاری از زبالهها قابل بازیافتاند و شهروندان آلمانی با دقت مراقباند که آنها را در سطلهای مخصوص بازیافت قرار داده یا به محل بازیافت تحویل دهند. آنچه باقی میماند آنقدر نیست که کفاف نیاز نیروگاه را دهد. آمار حاکی از آن است که ۶۵درصد زبالهها در آلمان بازیافت میشوند.
گزارش والاستریت ژورنال میگوید، کاهش جمعیت در آلمان نیز دلیل دیگری است که تولید میزان زباله در کشور را کاهش داده است بنابراین برای نیروگاهها چارهیی جز واردات زباله از کشورهای نزدیک به ویژه بریتانیا، ایرلند، ایتالیا و سوییس باقی نمانده است.
روزانه چندین کامیون و قایق زبالهها در برخی شهرهای این چند کشور را جمعآوری و به آلمان حمل میکنند. فقط در نیروگاه برق شهر ماگدبورگ روزانه حجم عظیمی زباله سوزانده و به برق تبدیل میشود. برق یک سوم شهر یا بیش از ۵۰ هزار واحد مسکونی را همین نیروگاه با سوخت زباله تامین میکند.
اتحادیه اروپا در چند سال گذشته با تصویب قوانینی صادرات و واردات زباله میان کشورهای عضو اتحادیه را تسهیل و مشمول مالیات کمتری کرده است. قوانین تازه واردات و صادرات زباله را از نظر اقتصادی نیز مقرون بهصرفه کرده است.