ايران در رتبه 23 توليد شير جهان
گزارش منتشر شده از سوي فائو (سازمان غذا و كشاورزي ملل متحد) ايران با توليد سالانه بيش از 12 ميليون تن شير در رتبه 23 جهان قرار دارد. در اين خصوص محمدابراهيم حسننژاد با اشاره به اينكه ايران در زمان پيروزي انقلاب اسلامي با توليد سالانه حدود 260 هزار تن شيرخام، واردكننده لبنيات بود به اين نكته اشاره كرد كه با اجراي برنامههاي متنوع اصلاح نژادي و توسعهاي، امروزه با توليد بيش از 12 ميليون تن شير به صادركننده لبنيات تبديل شدهايم.
گزارش منتشر شده از سوي فائو (سازمان غذا و كشاورزي ملل متحد) ايران با توليد سالانه بيش از 12 ميليون تن شير در رتبه 23 جهان قرار دارد. در اين خصوص محمدابراهيم حسننژاد با اشاره به اينكه ايران در زمان پيروزي انقلاب اسلامي با توليد سالانه حدود 260 هزار تن شيرخام، واردكننده لبنيات بود به اين نكته اشاره كرد كه با اجراي برنامههاي متنوع اصلاح نژادي و توسعهاي، امروزه با توليد بيش از 12 ميليون تن شير به صادركننده لبنيات تبديل شدهايم.
به گفته معاون امور توليدات دامي وزارت جهادكشاورزي، صادرات محصولات لبني در سال 1402 در مقايسه با مدت مشابه با سال گذشته، 14 درصد افزايش وزني داشته و به 496 هزار تن رسيده است. براساس گزارش وزارت جهادكشاورزي، حسننژاد ميزان مصرف سرانه شير را يكي از شاخصهاي توسعه يافتگي كشورها دانست و تصريح كرد: ميزان مصرف سرانه شير كشور براي هر نفر در سال 1357 حدود 7.3 كيلوگرم بوده كه در سال 14۰۲ اين عدد به 113 كيلوگرم رسيده است كه با مصرف سرانه بيش از 300 كيلوگرم در كشورهاي توسعه يافته فاصله زيادي دارد. در همين حال تكميل ظرفيتهاي غيرفعال و نيمه فعال گاوداري (شيري) را از اهداف توسعهاي در حوزه توليد شير عنوان كرد. وي افزايش نسبت گاوهاي اصيل غيرهلشتاين همچون جرزي، سيمنتال، مونت بليارد را از يك درصد در سال 1391 به 13 درصد در سال 1406 و افزايش توليد شير بز با بهگزيني و ورود مواد ژني جديد را از ديگر اهداف توسعهاي در اين بخش عنوان كرد. حسننژاد تاكيد كرد: براي پايداري توليد شيرخام، كنترل عرضه و تقاضا در بازار و همچنين جلوگيري از به خطر افتادن سلامت جامعه بايد تداوم صادرات شيرخشك، احياي توزيع شير مدارس، توزيع سه قلم محصولات لبني يارانهدار (شير استريل، پنير UF و ماست كم چرب) در قالب كارت الكترونيكي در دستور كار قرار گيرد.