ناترازي گاز در زمستان ۱۴۰۳ چقدر است؟

۱۴۰۳/۰۴/۱۸ - ۰۱:۰۰:۴۶
کد خبر: ۳۱۶۱۰۸

اگر در زمستان ۱۴۰۳ سرمايي فراگيرتر و شديدتر نسبت به زمستان ۱۴۰۲ بر كشور حاكم شود، با تشديد تقاضاي مصرف گاز در بخش خانگي، امكان افزايش ناترازي تا ۳۵۰ ميليون مترمكعب در روز نيز وجود دارد و اين به‌معناي افزايش محدوديت در تأمين گاز بخش مولد كشور است.

اگر در زمستان ۱۴۰۳ سرمايي فراگيرتر و شديدتر نسبت به زمستان ۱۴۰۲ بر كشور حاكم شود، با تشديد تقاضاي مصرف گاز در بخش خانگي، امكان افزايش ناترازي تا ۳۵۰ ميليون مترمكعب در روز نيز وجود دارد و اين به‌معناي افزايش محدوديت در تأمين گاز بخش مولد كشور است. به گزارش تسنيم، در روزهاي سرد زمستان بيش از يك ميليارد و 150 ميليون مترمكعب نياز به گاز براي پوشش مصرف خانگي، تجاري، اداري، صنايع، نيروگاه‌ها، پتروشيمي‌ها و كشاورزي (كشت‌گلخانه‌اي و دامداري‌ها) داريم كه از اين رقم در بيشترين ميزان، امكان تأمين 850 ميليون مترمكعب گاز را براي مصارف داخلي داريم. در واقع با حداقل 300 ميليون مترمكعب ناترازي روزانه گاز در زمستان مواجه‌ايم كه اين ميزان ناترازي با تخصيص فرآورده‌هاي نفتي به صنايع و نيروگاه‌ها و محدودسازي و قطع گاز پتروشيمي‌ها و صنايع جبران مي‌شود.

اگر در زمستان 1403 سرمايي فراگيرتر و شديدتر نسبت به زمستان 1402 بر كشور حاكم شود، با تشديد تقاضاي مصرف گاز در بخش خانگي، امكان افزايش ناترازي تا 350 ميليون مترمكعب در روز نيز وجود دارد و اين به‌معناي افزايش محدوديت در تأمين گاز بخش مولد كشور است. بيشترين ميزان تأمين گاز از ميدان پارس جنوبي صورت مي‌گيرد كه سهم اين ميدان مشترك در تأمين نياز گازي كشور به 70درصد مي‌رسد. در زمستان سال گذشته برنامه‌ريزي‌ها براي توليد روزانه 730 ميليون مترمكعب گاز از ميدان مشترك پارس جنوبي بود كه با عدم تحقق كامل برنامه‌ها، بيشترين ميزان توليد روزانه گاز از اين ميدان به 707 ميليون مترمكعب رسيد و ظرفيت فعلي توليد از اين ميدان نيز در حدود 710 ميليون مترمكعب در روز است. اگر ميزان توليد گاز از فاز 11 افزايش يابد، با بهره‌برداري از چند حلقه چاه فاز 11، تعدادي از چاه‌هاي سكوي 13A و خط لوله جديد فاز 16 امكان افزايش روزانه 20 تا 30 ميليون مترمكعبي توليد گاز تا زمستان از پارس جنوبي وجود دارد. حدود 300 ميليون مترمكعب گاز نيز از ديگر ميادين كشور از جمله ميادين نفت مركزي توليد مي‌شود و در مجموع با احتساب توليدات پارس جنوبي، حدود يك‌ميليارد مترمكعب گاز ترش توليدي روزانه كشور، پس از شيرين‌سازي به حدود 850 ميليون مترمكعب گاز شيرين قابل استفاده تبديل شده و به شبكه سراسري تزريق مي‌شود.