مصرف برق كولر چطور كم مي‌شود؟

۱۴۰۳/۰۴/۲۷ - ۰۱:۲۸:۱۵
کد خبر: ۳۱۶۶۶۹

رييس مركز توسعه فناوري صنعت برق و انرژي گفت: نصب سايبان براي هر دو نوع كولر آبي و گازي، بسيار موثر بوده و به‌طور ميانگين سبب كاهش حدود ۳۰ درصد در مصرف برق خواهد شد.

رييس مركز توسعه فناوري صنعت برق و انرژي گفت: نصب سايبان براي هر دو نوع كولر آبي و گازي، بسيار موثر بوده و به‌طور ميانگين سبب كاهش حدود ۳۰ درصد در مصرف برق خواهد شد.

به گزارش مهر، مصطفي مافي، رييس مركز توسعه فناوري صنعت برق و انرژي (مركز رشد پژوهشگاه نيرو) گفت: گزارشات «هيأت بين دولتي تغييرات اقليمي» بيانگر اين مهم است كه در سه دهه اخير، دماي هوا به‌طور مستمر، نسبت به دهه قبل‌، گرم‌تر شده و دهه اخير، گرم‌ترين دوره زماني در نيمكره شمالي در هزاره گذشته است.

وي افزود: از جمله اثرات اين افزايش دما، افزايش مصرف برق در بخش سامانه‌هاي سرمايشي و تهويه مطبوع ساختمان‌ها است. شايان ذكر است كه امسال، سهم سامانه‌هاي سرمايشي و تهويه مطبوع از كل برق توليدي كشور به حدود ۴۰ درصد (معادل ۳۰ هزار مگاوات) رسيده است كه بيانگر اهميت مديريت درست مصرف برق در اين حوزه است.

اين مقام مسوول ادامه داد: نكته حائز اهميت در اين ميان، اين مهم است كه افزايش مستمر ميانگين دما در سال‌هاي پيش رو، سبب افزايش تقاضاي برق مصرفي سامانه‌هاي سرمايشي و تهويه مطبوعي خواهد شد و در صورت فقدان برنامه‌ها و سياست‌هاي لازم‌الاجرا در بهينه‌سازي مصرف برق در بخش خانگي و عدم همكاري و مشاركت مردم در مديريت درست مصرف برق وسايل سرمايشي، شاهد افزايش شكاف بين بخش‌هاي عرضه و تقاضاي برق خواهيم بود كه تأمين برق بخش خانگي را در سال‌هاي آتي با مشكل مواجه خواهد ساخت.

مافي يكي از راهكارهاي مهم در مديريت مصرف برق در وسايل سرمايشي، انتخاب صحيح اين وسايل با توجه به كاربري ساختمان و اقليم دانست و افزود: نظر به اينكه بخش عمده‌اي از مناطق مركزي كشور جز مناطق با اقليم گرم و خشك هستند، استفاده از كولرهاي آبي به ويژه مدل‌هاي مجهز به موتورهاي الكتريكي پربازده نظير BLDCها، بهترين گزينه براي اين مناطق است و بدون شك تبليغ فرهنگ استفاده از كولرهاي گازي در اين مناطق با اصل مديريت صحيح مصرف و حفظ محيط زيست، در تناقض خواهد بود موضوعي كه اين روزها، به وضوح با آن مواجه هستيم و به هيچ عنوان با شرايط اقليمي مناطق مركزي كشور سازگار نيست و با توجه به سياست‌هاي افزايش پلكاني تعرفه‌هاي مصرف برق، سبب اعمال جريمه‌هاي سنگين در قبوض برق پرمصرف‌ها خواهد شد.

وي تاكيد كرد: از طرفي ديگر، استفاده از كولرهاي گازي و سامانه‌هاي تبريد تراكمي در مناطق با اقليم گرم و مرطوب و معتدل و مرطوب و يا به اصطلاح شرجي، به جهت تأمين آسايش حرارتي، ضروري است. در اين مناطق، تنظيم صحيح درجه حرارت آسايش ساختمان، نقش مهمي بر مديريت مصرف انرژي خواهد داشت.

به گفته مافي تغيير تنظيم درجه حرارت آسايش از ۱۸ درجه سلسيوس به ۲۴ درجه سلسيوس، سبب كاهشي معادل ۲۰ درصد در مصرف برق خواهد شد كه با توجه به پهنه وسيع مناطق با شرايط شرجي در كشور، هزينه براي كاهش مصرف انرژي در سامانه‌هاي سرمايشي و تهويه مطبوع، استفاده از سايبان‌ها است.

وي توصيه كرد: نصب سايبان براي هر دو نوع كولر آبي و گازي، بسيار موثر بوده و به‌طور ميانگين سبب كاهش حدود ۳۰ درصد در مصرف برق خواهد شد.

مافي ادامه داد: كاهش طول كانال در كولرهاي آبي و عايق كردن آن بخش از كانال كه در معرض هواي بيرون است، سبب افزايش ۱۵ تا ۳۰ درصدي راندمان كولر خواهد شد. در كولرهاي گازي، رعايت فاصله حداقلي بين يونيت بيروني (كندانسور) و يونيت داخلي (اواپراتور يا پنل داخلي) و همچنين نصب يونيت خارجي در فضايي كه گردش هواي بيرون به سهولت اطراف آن اتفاق بيفتد، در كاهش مصرف برق و افزايش راندمان سيستم (دماي سرد خروجي از يونيت داخلي)، بسيار موثر خواهد بود.