علی‌اف قول داد به استقلال مستعمره‌های فرانسه کمک ‌کند

۱۴۰۳/۰۴/۳۱ - ۱۰:۰۰:۰۲
کد خبر: ۳۱۶۹۸۹
علی‌اف قول داد به استقلال مستعمره‌های فرانسه کمک ‌کند

رئیس‌جمهور آذربایجان متعهد شد که به سرزمین‌های فرادریایی فرانسه برای تامین استقلال کمک کند. این تازه‌ترین مورد از یک سری حوادثی است که باکو را در مقابل پاریس قرار می‌دهد.

«الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور آذربایجان، فرانسه را به مداخله در امور این کشور به خاطر تماس‌هایش با ارمنستان متهم می‌کند. باکو و ایروان در ۳۰ سال گذشته ۲ جنگ علیه یکدیگر به راه انداخته‌اند که مربوط به اختلافات بر سر منطقه قره‌باغ است.

به گزارش ایسنا، در ماه‌های اخیر، رهبران جمهوری آذربایجان بر منطقه کالدونیای جدید فرانسه در اقیانوس آرام جنوبی متمرکز شده‌اند که هفته‌ها به دلیل اعتراضات فعالان بومی کاناک به اصلاحات انتخاباتی مناقشه‌آمیز، تحت تأثیر خشونت‌ها قرار گرفته است.

علی‌اف جدیدترین اظهاراتش را در یک انجمن رسانه‌ای، چند روز قبل از افتتاحیه بازی‌های المپیک در پاریس و درست پس از برگزاری کنگره‌ای در باکو که گروه‌های طرفدار استقلال از کالدونیای جدید و دیگر مناطق فرانسه را گرد هم می‌آورد، بیان کرد.

رئیس‌جمهور آذربایجان با اشاره به قلمروهای فرا مرزی فرانسه که هنوز در معرض استعمار هستند، گفت: «ما تا زمانی که آزاد شوید، از شما حمایت خواهیم کرد. برخی از کشورها هنوز از این مشکل رنج می‌برند. جزایر کومور و مایوت هنوز تحت حاکمیت استعماری هستند. این وظیفه ما بوده است که به این کشورها کمک کنیم تا خود را از این بقایای شورشی گذشته رهایی بخشند.»

اوایل این هفته، یک «گروه ابتکار» کنگره‌ای را در باکو با حضور گروه‌های طرفدار استقلال از کالدونیای جدید و دیگر مناطق فرانسه، از جمله جزایر کورسی، کارائیب و اقیانوس آرام برگزار کرد.

گزارش‌های رسانه‌های فرانسوی از این نشست حاکی از آن است که شرکت‌کنندگان به شدت از مقامات فرانسوی انتقاد کردند و یک هیات جمهوری آذربایجان برای بازدید از کالدونیای جدید دعوت شد.

به گزارش رویترز، فرانسه در ماه مه جمهوری آذربایجان را به مداخله و مشارکت در ناآرامی‌ها در کالدونیای جدید، از طریق ارسال گسترده‌ پیام‌هایی در رسانه‌های اجتماعی با عکس‌ها و ویدیوهای گمراه‌کننده پلیس فرانسه متهم کرد. جمهوری آذربایجان این اتهامات را رد کرده است.

مقامات باکو، فرانسه را به جانبداری به نفع ارمنستان در تلاش برای دستیابی به معاهده صلح برای پایان دادن به سه دهه درگیری و امضای قراردادهای دفاعی با مقامات ایروان متهم می‌کنند. جمهوری آذربایجان در دسامبر گذشته ۲ دیپلمات فرانسوی را هم اخراج کرد.