واردات گوشت گرم ادامه دارد

۱۴۰۳/۰۵/۰۴ - ۰۲:۰۲:۵۸
کد خبر: ۳۱۷۳۲۲

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار درباره نارضایتی دامداران کشور از واردات گوشت و دام اظهار کرد: ارزی که به واردات گوشت و دام زنده اختصاص یافته بسیار کمتر از ارزی است که به نهاده‌های دام داده شده و گوشت گرمی که به کشور وارد می‌شود کمتر از پنج درصد کل مصرف کشور را تشکیل می‌دهد، این پنج درصد چه ضربه‌ای می‌تواند به تولید بزند؟ 

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار درباره نارضایتی دامداران کشور از واردات گوشت و دام اظهار کرد: ارزی که به واردات گوشت و دام زنده اختصاص یافته بسیار کمتر از ارزی است که به نهاده‌های دام داده شده و گوشت گرمی که به کشور وارد می‌شود کمتر از پنج درصد کل مصرف کشور را تشکیل می‌دهد، این پنج درصد چه ضربه‌ای می‌تواند به تولید بزند؟ 

علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار در تشریح آخرین وضعیت قیمت و واردات گوشت قرمز به خبرنگار ایلنا گفت: اکنون میانگین قیمت هر کیلو گوشت گوساله در کشور حدود ۴۷۰هزار تومان است، بازار گوشت گوساله تثبیت شده و قیمت‌ها نزولی است با این حال بنا بر مصوبه وزارت جهاد و ستاد تنظیم بازار واردات این کالا به صورت محدود ادامه دارد.

وی افزود: روزانه ۸۰ تن گوشت گرم گوساله و ماهانه حدود ۸۰۰۰ تن گوشت منجمد گوساله با ارز ترجیحی وارد می‌شود و واردات دام زنده پیله‌وری هم از مرز سیستان و بلوچستان در همین چهارچوب برقرار است.

پیمان پاک درباره بازار گوشت گوسفندی توضیح داد: قیمت گوشت گوسفندی هنوز به رقم موردنظر برای کاهش صادرات نرسیده، این رقم حدود ۵۰۰هزار تومان در هر کیلو برای لاشه گوسفند است بنابراین واردات با مصوبه ستاد تنظیم بازار همچنان ادامه دارد و از حجم آن کاسته نشده و مقرر شده بانک مرکزی ارز آن را تامین کند. وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر قیمت اعلام شده برای هر کیلو لاشه گوشت گوسفندی حدود ۶۳۰ هزار تومان است و برای توقف واردات این رقم باید دست‌کم ۱۰۰هزار تومان دیگر کاهش پیدا کند بنابراین روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن گوشت گرم گوسفندی وارد می‌شود و به واردات این کالا هم مانند گوشت گوساله ارز ترجیحی اختصاص می‌یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه تولیدکنندگان گوشت کشور سیاست‌های وارداتی وزارت جهاد را در تضاد با رشد تولید می‌دانند و با آن مخالف هستند، اظهار کرد: تاکنون به کل واردات گوشت گرم کشور حدود ۳۰۰ میلیون دلار تا ۳۵۰ میلیون دلار ارز اختصاص یافته در حالی که برای نهاده‌های تولید دام رقمی حدود ۵ میلیارد دلار ارز خرج شده است مقایسه این دو رقم نشان می‌دهد که وزارت جهاد کشاورزی بر رشد و تقویت تولید تاکید بسیار بیشتری نسبت به واردات دارد، همچنین گوشت گرمی که به کشور وارد می‌شود کمتر از پنج درصد کل مصرف کشور را تشکیل می‌دهد این پنج درصد چه ضربه‌ای می‌تواند به تولید گوشت قرمز در کشور بزند؟ بنابراین تاکید دارم که واردات این پنج درصد تنها با هدف تنظیم بازار صورت می‌گیرد.