وزير راه و شهرسازي:

براي ايمني ناوگان هوايي بايد از خدا كمك بگيريم

۱۴۰۳/۰۵/۱۷ - ۰۱:۰۷:۴۱
کد خبر: ۳۱۸۲۷۹
براي  ايمني  ناوگان  هوايي  بايد  از خدا  كمك  بگيريم

وزير راه و شهرسازي بابيان اينكه براي ايمني بايد از خدا كمك بگيريم، تاكيد كرد: موضوع اولويت‌داري بالاتر از ايمني نداريم و با وجود شرايط تحريمي امروز ٢٩ شركت خارجي علميات پروازي به ايران دارند و مقاصد پروازي كشورمان رشد پيدا كرده است. با وجود سه الي چهار قطعنامه سنگين اما كمترين خدمات را از خارج مي‌گيريم و اين نشان مي‌دهد كه جهت‌گيري ما درست است.

وزير راه و شهرسازي بابيان اينكه براي ايمني بايد از خدا كمك بگيريم، تاكيد كرد: موضوع اولويت‌داري بالاتر از ايمني نداريم و با وجود شرايط تحريمي امروز ٢٩ شركت خارجي علميات پروازي به ايران دارند و مقاصد پروازي كشورمان رشد پيدا كرده است. با وجود سه الي چهار قطعنامه سنگين اما كمترين خدمات را از خارج مي‌گيريم و اين نشان مي‌دهد كه جهت‌گيري ما درست است.

مهرداد بذرپاش در مراسم تجليل از برگزاركنندگان عمليات حج ١۴٠٣ با بيان اينكه اخيرا در جلسه‌ با آقاي پزشكيان گفتم كه همه سياست‌ها و تصميمات بايد توسعه ناوگان باشد، اظهار كرد: شركت‌هاي هواپيمايي خودشان نسبت به نوسازي ناوگان اقدام و اين شركت‌ها بهتر از دولت مي‌توانند ناوگان موردنياز خود را تامين كنند.

به گزارش ايلنا، وي با بيان اينكه براي جبران اين ناترازي‌ عرضه و تقاضاي بليت در بازار، ناوگان بايد به دو تا سه برابر افزايش يابد، گفت: وقتي با اين ميزان از ناترازي مواجه هستيم، آزادسازي نرخ بليت هواپيما بدترين اتفاق در صنعت هوايي كشور است.

وزير راه و شهرسازي با اشاره به ضرورت توسعه خدمات در حمل و نقل عمومي، ادامه داد: امروز مردم از برخي اقدامات ما راضي نيستند و جا دارد كه به اين موضوع بيشتر توجه كنيم. موضوع تاخيرها در بخش پروازها اجتناب‌پذير و ناگزير است، چراكه ناوگان هوايي از فرسودگي رنج مي‌برد و بايد ملاحظات ايمني و عمليات پروازي حداكثري باشد و اين ملاحظات هم بعضا با تاخيرها همراه مي‌شود.

وي با اشاره به انجام عمليات حج اظهار كرد: با وجود همكاري نكردن ميزبان و اينكه بار انجام تمام پروازها برعهده ايران‌اير بود، همچنين با وجود گرماي كم‌سابقه در ايران و عربستان و كهولت سن حجاج، جاي شكر دارد كه از انجام عمليات پروازي سربلند بيرون آمديم.

وزير راه و شهرسازي افزود: بايد مسير توسعه خدمات را ادامه دهيم اما مهم اين است كه آيا مردم به اين نتيجه رسيدند كه اين خدمات، افزايش پيدا كرده است و در حال حاضر با نقطه مطلوب فاصله داريم. بذرپاش بابيان اينكه براي ايمني بايد از خدا كمك بگيريم، تاكيد كرد: موضوع اولويت‌داري بالاتر از ايمني نداريم و با وجود شرايط تحريمي امروز ٢٩ شركت خارجي عمليات پروازي به ايران دارند و مقاصد پروازي كشورمان رشد پيدا كرده است. با وجود سه الي چهار قطعنامه سنگين اما كمترين خدمات را از خارج مي‌گيريم و اين نشان مي‌دهد كه جهت‌گيري ما درست است. وي با بيان اينكه رويداد بزرگ اربعين را پيشرو داريم و اين مقصد سفر آمال و آرزوي همه ما است، گفت: ٣٠درصد پروازهاي اربعين از ترمينال سلام انجام مي‌شود. وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه سوءاستفاده از بليت اربعين غير‌قابل گذشت است، گفت: با سوءاستفاده‌گران از بليت اربعين نبايد تعارف داشت، نبايد مشمول مجازات عادي شوند و بدون ملاحظه بايد با آنها برخورد شود و بدون تعارف و بدون در‌نظر گرفتن اينكه شركت براي فلاني‌ها است. وي ادامه داد: پيش‌بيني ما براي سفر ٩ ميليون نفر در مسير رفت و برگشت در ايام اربعين به كشور عراق است و خدمات لجستيكي را براي جابه‌جايي ٩ ميليون نفر آماده كرده‌ايم. همچنين در ادامه اين مراسم شمس‌الدين فرزادي‌پور، مديرعامل ايران‌اير با بيان اينكه 24 شركت هواپيمايي داخلي و خارجي عمليات پروازي اربعين را انجام مي‌دهند، اظهار داشت: بيش از 85درصد جابه‌جايي زائران از فرودگاه امام صورت مي‌گيرد و سال گذشته 200 هزار زائر در مسير رفت و 200 هزار زائر در مسير برگشت نجف و بغداد را جابه‌جا كرديم. وي ادامه داد: در عمليات حج حدود 78 هزار حاجي را جابه‌جا كرديم و اين عمليات از 21 نقطه كشور انجام شد و امسال متوسط تاخيرها 40 دقيقه بود كه ركورد كاهش تاخيرات جابه‌جا شد.

 

فرصت نشد بساط دلالان بليت را جمع كنيم

وزير راه و شهرسازي همچنين در حاشيه اين مراسم گفت: در اين دولت فرصت نشد كه بساط واسطه‌گران بليت را جمع كنيم و اميدواريم دولت‌ بعد بتواند اين بساط را جمع كند. بذرپاش در جمع خبرنگاران درباره آمادگي حمل و نقل عمومي براي سفرهاي اربعين اظهار داشت: از ٢۶ فرودگاه كشور عمليات پروازي انجام خواهد شد و براي انجام ١۵٠٠ پرواز برنامه‌ريزي شده و نسبت به سال گذشته يك رشد قابل‌توجهي را شاهد هستيم كه البته روزهاي پايان اربعين پروازهاي فوق‌العاده به اين اعداد اضافه مي‌شود. وي با اشاره به قيمت بليت گفت: قيمت بليت مصوب و اعلام شده است و سازمان هواپيمايي بايد نظارت كامل بر عرضه بليت داشته باشد و هيچ بخشي بدون نظارت سازمان هواپيمايي عرضه نخواهد داشت و هر شركت و واسطه‌اي بخواهد خارج از چارچوب عرضه كند با آن برخورد خواهد شد. وزير راه و شهرسازي تاكيد كرد: در اين دولت فرصت نشد كه بساط واسطه‌گران را جمع كنيم و اميدواريم دولت‌ بعد بتواند اين بساط را جمع كند . بذرپاش با بيان اينكه نظم در عرضه بليت اربعين نظم خود را دارد، افزود: قرار بر اين است كه بليت اربعين به صورت پلكاني عرضه شود و عرضه يك‌باره و در يك روز نخواهيم داشت. براي فروش بليت هياتي هم سامانه‌اي در سازمان هواپيمايي راه‌اندازي شده‌ است تا متقاضيان از آن طريق نسبت به خريد بليت هياتي اقدام كنند. وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا بخش نظارت بر بازار بر انجمن شركت‌هاي هواپيمايي واگذار شده، اظهار داشت: بحث نظارت قابل واگذار نيست و قطعا همچنان سازمان هواپيمايي ناظر بر بازار است. وزير راه و شهرسازي همچنين درباره فعاليت اسنپ و تپسي در ايام اربعين در مسير ايلام تاكيد كرد: امسال هم اسنپ و تپسي با قيمت آزاد در ايام فعال هستند.