قيمت بستههاي اربعين اپراتورهاي ايراني تغييري نكرده است
قائم مقام وزير در امور ارتباطات و رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي با تاكيد بر اينكه باوجود افزايش نرخ ارز قيمت بستههاي اربعين اپراتورهاي داخلي نسبت به پارسال افزايشي نداشته است، گفت: زوار ايراني در كشور عراق در صورت بروز مشكل ميتوانند با سيمكارتهاي ايراني و عراقي و بدون وارد كردن كد با شماره ۱۲۸ تماس بگيرند و كمك دريافت كنند.
قائم مقام وزير در امور ارتباطات و رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي با تاكيد بر اينكه باوجود افزايش نرخ ارز قيمت بستههاي اربعين اپراتورهاي داخلي نسبت به پارسال افزايشي نداشته است، گفت: زوار ايراني در كشور عراق در صورت بروز مشكل ميتوانند با سيمكارتهاي ايراني و عراقي و بدون وارد كردن كد با شماره ۱۲۸ تماس بگيرند و كمك دريافت كنند. به گزارش ايسنا، امير لاجوردي با اشاره به سفر اخيرش به كشور عراق و مذاكره با وزارت ارتباطات، سازمان تنظيم مقررات و اپراتورهاي عراقي پيرامون در نظر گرفتن تسهيلات ارتباطي براي زوار ايراني گفت: طبق روال سالهاي گذشته براي هماهنگي و مذاكره با سازمان تنظيم مقررات كشور عراق كه نقش رگولاتوري را در ميان اپراتورهاي اين كشور به عهده دارد و همچنين وزارت ارتباطات و اپراتورهاي عراق به اين كشور سفر كرديم كه به توافقاتي رسيديم. وي با اشاره به اينكه خدمات ارتباطي، بخشي در داخل و بخشي در كشور عراق به زوار ارايه ميشود، افزود: ايستگاههاي اينترنت رايگان در مرز ايران و در كشور عراق مستقر ميشود تا زواري كه نتوانستهاند بسته تهيه كنند بتوانند در اين ايستگاهها به صورت رايگان به اينترنت متصل شوند.
لاجوردي با بيان اينكه وقتي زوار از مرز عبور ميكنند و وارد كشور عراق ميشوند، توجه داشته باشند كه بدليل رومينگ، تعرفههاي متفاوتي بر آنها اعمال ميشود، خاطرنشان كرد: به عنوان مثال اگر زوار ايراني بسته اينترنت خريداري كرده باشند، قيمت هر گيگابايت ۱۰۰ هزار تومان و قيمت بسته ۵ گيگابايتي ۳۹۰ هزار تومان است كه تقريبا به اندازه قيمت سيمكارتهاي عراقي است اما اگر زوار ايراني اقدام به خريداري بستههاي اينترنت مختص اربعين نكرده باشند، هزينهها در كشور عراق بر اساس تعرفه آزاد محاسبه ميشود بهطوريكه هر گيگابايت بيش از يك ميليون تومان هزينه دارد. قائم مقام وزير در امور ارتباطات با تاكيد بر اينكه در سال ۱۴۰۲ بستههاي مختص ايام اربعين اپراتورهاي داخلي حدود ۵۰ درصد ارزانتر از سال ۱۴۰۱ ارايه شد، تصريح كرد: با وجود افزايش ارز در يك سال گذشته قيمت اين بستههاي در سال ۱۴۰۳ نيز نسبت به سال گذشته تغييري نداشته و ثابت مانده است. وي در پاسخ به اين سوال كه زوار ايراني در ايام اربعين در كشور عراق از سيمكارتهاي ايراني استفاده كنند يا سيمكارتهاي عراقي؟ توضيح داد: يكي از عوامل انتخاب، قيمت است كه بايد گفت كه تقريبا قيمتهاي آنها رقابتي و نزديك به هم است و با اپراتورهاي عراقي نيز مذاكره كرديم كه بين كيفيت ارايه خدمات به سيمكارتهاي عراقي و ايراني تفاوتي قائل نباشند كه سال پيش اين اتفاق افتاد و اميدواريم امسال نيز چنين شود.
رييس سازمان تنظيم مقررات با اشاره به عامل ديگر انتخاب گفت: كاربران ايراني كه وارد كشور عراق ميشوند براي ارتباط صوتي و تصويري با خانواده خود در ايران ممكن است از شبكههاي اجتماعي استفاده كنند كه با ايجاد لينك مستقيم بين ايران و عراق، اگر زوار از سكوهاي داخلي استفاده كنند ميزان تاخير ارتباط از ۲۰۰ به ۵۰ ميلي ثانيه كاهش مييابد كه باعث شده سرعت با سيمكارتهاي ايراني حداقل چهار برابر، افزايش پيدا كند. لاجوردي با بيان اينكه از سال گذشته براي سيمكارتهاي ايراني كه در عراق استفاده ميشود با دريافت مجوزها، هرگونه محدوديت براي دسترسي به سكوهاي خارجي از بين رفته است، گفت: همچنين در گذشته، زائران براي دسترسي به سكوهاي بانكي ايراني از طريق سيمكارتهاي عراقي با محدوديتهايي مواجه بودند و براي مثال براي استفاده از اپليكيشنهاي بانكي داخلي، با خطا مواجه ميشدند اما اگر زوار از سيمكارت ايراني استفاده كنند با محدوديت عدم آدرس IP ايراني مواجه نميشوند و به راحتي ميتوانند با موبايل بانكهاي ايراني انتقال پول انجام دهند. طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، وي با اشاره به خدمات جديدي كه امسال به زوار حسيني ارايه ميشود، افزود: امسال زوار ايراني در كشور عراق در صورت بروز مشكل ميتوانند با سيمكارتهاي ايراني و عراقي و بدون وارد كردن كدي با شماره ۱۲۸ تماس بگيرند و كمك دريافت كنند.