رفع ناترازي‌هاي حوزه آب و برق با مديريت هوشمندانه

۱۴۰۳/۰۵/۳۰ - ۰۱:۲۰:۲۲
کد خبر: ۳۱۹۲۰۰

يك استاد دانشگاه شريف گفت: در حال حاضر وزارت نيرو با چالش‌هاي متعددي مواجه است اما با استفاده از دانش بومي و جهاني و همچنين مديريت هوشمندانه و تجربيات وزير پيشنهادي مي‌توان نسبت به رفع ناترازي‌ها در حوزه آب و انرژي بر اميدوار بود.

يك استاد دانشگاه شريف گفت: در حال حاضر وزارت نيرو با چالش‌هاي متعددي مواجه است اما با استفاده از دانش بومي و جهاني و همچنين مديريت هوشمندانه و تجربيات وزير پيشنهادي مي‌توان نسبت به رفع ناترازي‌ها در حوزه آب و انرژي بر اميدوار بود. مسعود تجريشي در گفت‌وگو با ايسنا، به بررسي چالش‌هاي موجود در حوزه آب و انرژي پرداخت و گفت: در برخي حوزه‌ها، مانند وزارت نيرو، معمولا معاونان آب از خارج از بدنه سازمان منصوب مي‌شوند و اين موضوع نشان‌دهنده اين است كه در كادرسازي صنعت آب بايد توجه به تربيت و ارتقاي مديران و انتخاب نيروهاي داخلي صورت مي‌گرفت، امري كه تاكنون به درستي انجام نشده است. وي با اشاره به سوابق و تجربيات علي‌آبادي در حوزه آب و انرژي گفت: علي‌آبادي با توجه به تجربيات اخير خود، به ويژه در زمينه انرژي، سابقه قابل‌توجهي دارد.

او در زمان حضور در شركت آب نيرو، در پروژه‌هاي بزرگ رودخانه‌هاي مرزي فعال بوده و پس از آن نيز در شركت مپنا در حوزه انرژي بسيار فعال بوده است. يكي از نكات برجسته در كارنامه او ايجاد اتاق فكر آب در مپنا و مديريت پروژه‌هاي سدسازي و نيروگاهي بوده است. او با تأكيد بر چالش‌هاي فعلي در حوزه آب و انرژي افزود: چالش‌هاي پيش روي كشور در اين حوزه‌ها جدي هستند. در زمستان‌ها، مصرف بالاي گاز خانگي باعث كاهش تامين گاز نيروگاه‌ها مي‌شود و نيروگاه‌ها مجبور به استفاده از سوخت مايع مي‌شوند كه اين مساله موجب آلودگي هوا و پديده وارونگي هوا در شهرها مي‌شود. همچنين، در تابستان امسال مشاهده شد كه با وجود ظرفيت اسمي ۸۰-۹۰ هزار مگاوات برق، مصرف خانگي بالا فشار زيادي به شبكه وارد كرد و موجب قطع برق صنايع شد. به گفته تجريشي هر دوي اين وضعيت‌ها فشار زيادي به صنايع وارد مي‌كند و منجر به افزايش قيمت و تورم مي‌شود. براي مثال، افزايش قيمت سيمان ناشي از قطع برق و گاز صنايع سيمان‌سازي بوده است. اين مسائل نشان مي‌دهد كه چالش‌هاي آب و انرژي به حوزه امنيت غذايي نيز مرتبط است، چرا كه كشاورزي و تامين آب شهرها به‌شدت تحت تاثير اين مسائل قرار دارند. وي با بيان اينكه چالش‌هايي كه اكنون كشور با آن روبرو مي‌شود، درون بخشي نيست و وزير نيرو نمي‌تواند به تنهايي اين چالش‌ها را برطرف كند، گفت: در بخش آب و برق لازم است وزارت نيرو و جهاد كشاورزي و بخش صنعت با يكديگر همكاري داشته باشند، بي‌شك وزير نيرو دولت چهاردهم با چالش‌هاي زيادي مواجه خواهد بود. مدير دفتر برنامه‌ريزي و تلفيق ستاد احياي درياچه اروميه در دولت‌هاي يازدهم و دوازدهم تأكيد كرد: رفع اين چالش‌ها امكان پذير است بايد صرفه‌جويي صورت بگيرد و اين وظيفه كاملا حاكميتي است، براي مثال، تغيير موتور كولرهاي آبي مي‌تواند مصرف انرژي را تا ۱۰ درصد كاهش بدهد. همچنين، استفاده از پنجره‌هاي دوجداره در زمستان مي‌تواند مصرف گاز را كاهش داده و معادل توليد چندين فاز پارس جنوبي در سال صرفه‌جويي شود كه نيازمند ورود دولت به اين حوزه است.

تجريشي با بيان اينكه اين چالش‌ها نيازمند تصميمات سخت و هماهنگي بين وزارتخانه‌ها است، گفت: متاسفانه در دولت‌هاي گذشته تمركز اصلي بر افزايش عرضه براي پاسخگويي به تقاضا بود كه اين سياست نتايج مثبتي نداشت. اكنون بايد با استفاده از دانش بومي و جهاني و همچنين مديريت هوشمندانه، اين ناترازي‌ها را در حوزه آب و انرژي برطرف كند و اين توان از نظر مديريتي در وزير پيشنهادي وجود دارد. وي اظهار اميدواري كرد: با مديريت صحيح و تصميم‌گيري‌هاي قاطع، چالش‌هاي موجود در حوزه آب و انرژي در دولت فعلي حل خواهد شد. اين امر مستلزم هماهنگي و همكاري بين‌ وزارتي  و  انتخاب   مديراني است كه  با  اين  سياست‌ها  همراه  باشند.