خريد و استفاده از محصولات امنيت سايبري ۳ شركت خارجي ممنوع شد
مركز مديريت راهبردي افتا خريد محصولات امنيت سايبري شركتهاي symantec و Wallix و Eset و استفاده از آنها در سيستمها و سامانههاي دستگاههاي اجرايي داراي زيرساخت حياتي كشور را ممنوع كرد. به گزارش ايسنا، چندي پيش خبرهايي مبني بر پذيرش شروط مركز مديريت راهبردي افتا براي فعاليت در جمهوري اسلامي ايران از سوي سه شركت بزرگ از توليدكنندگان محصولات و سامانههاي امنيت سايبري دنيا شنيده شد.
مركز مديريت راهبردي افتا خريد محصولات امنيت سايبري شركتهاي symantec و Wallix و Eset و استفاده از آنها در سيستمها و سامانههاي دستگاههاي اجرايي داراي زيرساخت حياتي كشور را ممنوع كرد. به گزارش ايسنا، چندي پيش خبرهايي مبني بر پذيرش شروط مركز مديريت راهبردي افتا براي فعاليت در جمهوري اسلامي ايران از سوي سه شركت بزرگ از توليدكنندگان محصولات و سامانههاي امنيت سايبري دنيا شنيده شد. به اين ترتيب از اين پس محصولات، سامانهها و سكوهاي حوزه امنيت اطلاعات و ارتباطات اين سه شركت امنيتي روانه بازار مصرف ايران خواهد شد. افتا با تعيين مهلتي سه ماهه تاكيد كرده بود كه عرضهكنندگان محصولات، سامانهها و سكوهاي خارجي حوزه امنيت موظف به راهاندازي خدمت بهروزرساني تجهيزات و سامانههاي مورد نياز در داخل ايران هستند، به صورتي كه در هيچ شرايطي در فرآيند بهروزرساني محصولات مورد استفاده مشتريان، تأخيري ايجاد نشود.
همچنين اواخر مرداد ماه بود كه به دستگاههاي اجرايي كشور (داراي زيرساخت حياتي) اجازه داده شد تا بتوانند از محصولات امنيت سايبري شركت چيني Sangfor استفاده كنند. مركز مديريت راهبردي افتا با توجه به پذيرش و تعهد شركت Sangfor مبني بر قبول و انجام تمامي بندهاي ابلاغيه ضوابط سامانهها و سكوهاي خارجي حوزه امنيت، ممنوعيت خريد و استفاده از محصولات اين شركت را لغو و اعلام كرد استفاده از محصولات شركت چيني ياد شده در سامانه XDR و فايروال دستگاههاي اجرايي كشور (داراي زيرساخت حياتي) بلامانع است. بنابر مقررات اعتبارسنجي تجهيزات و خدمات شبكه ملي اطلاعات و سند راهبردي امنيت فضاي توليد و تبادل اطلاعات (افتا)، فقط شركتهاي داخلي داراي پروانه فعاليت خدمات فني افتا در گرايش نصب و پشتيباني محصولات شركت Sangfor و امنسازي و مقاومسازي سامانهها، زيرساختها و سرويسها، مجاز به ارايه محصولات اين شركت چيني هستند. مركز افتا از همه شركتهاي توليدكننده محصولات خارجي امنيت سايبري، همچنين خواست خدمات سامانه شناسايي و پاسخ مديريت شده تهديدات (MDR) را به صورت متمركز در داخل ايران و تحت نظارت مركز مديريت راهبردي افتا رياستجمهوري انجام دهند. اما در جديدترين خبر اعلام شده از سوي مركز مديريت راهبردي افتا خريد و استفاده از محصولات امنيت سايبري ۳ شركت خارجي ممنوع اعلام شده است.