وزيران پيشنهادي نفت و نيرو؛ پيروز بهارستان
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي محسن پاكنژاد را به عنوان وزير نفت و همچنين با راي اعتماد دوباره به عباس عليآبادي با تصدي وي به عنوان وزير نيرو در دولت چهاردهم موافقت كردند.
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي محسن پاكنژاد را به عنوان وزير نفت و همچنين با راي اعتماد دوباره به عباس عليآبادي با تصدي وي به عنوان وزير نيرو در دولت چهاردهم موافقت كردند.
به گزارش خبرنگار «تعادل» در جلسه علني روزگذشته( چهارشنبه۳۱ مردادماه) مجلس شوراي اسلامي و پس از دو هفته بحث و بررسي صلاحيت، سوابق و برنامههاي وزراي پيشنهادي دولت چهاردهم در كميسيونها و صحن علني مجلس شوراي اسلامي، رايگيري درباره وزراي پيشنهادي انجام شد و نمايندگان محسن پاكنژادرا به عنوان وزير نفت در دولت چهاردهم انتخاب كردند.
پاكنژاد متولد ۱۳۴۵ در تهران و دانشآموخته كارشناسي مهندسي برق از دانشگاه تهران و كارشناسي ارشد مهندسي صنايع از دانشگاه صنعتي اميركبير است. وي فعاليت شغلي خود را از ابتداي دهه ۱۳۷۰ در وزارت نيرو آغاز كرد.
وي از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۰ معاون وزير نفت در نظارت بر منابع هيدروكربوري بوده است.
وزير نفت فعاليت كاري خود را از ابتداي دهه ۱۳۷۰ در وزارت نيرو آغاز كرد. از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۷ به عنوان مشاور وزير نفت و رييس ستاد نظارت بر سوخترساني وزارت نفت و از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۹ به عنوان مدير طرح توسعه ميدانهاي گازي فعاليت كرد و در سال ۱۳۷۹ به عنوان مديركل نظارت بر صادرات مواد نفتي و بازرسي فني وزارت نفت منصوب شد.
پاكنژاد در سالهاي ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۶ با حفظ سمت، عضو هيات مديره شركت نفت مناطق مركزي ايران نيز بود. پاكنژاد در سالهاي ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶ مدير برنامهريزي شركت نفت مناطق مركزي ايران بود و سپس تا ۱۳۹۲به عنوان معاون مدير برنامهريزي تلفيقي شركت ملي نفت ايران فعاليت كرد.
وي از ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ به عنوان معاون وزير نفت در نظارت بر منابع هيدروكربوري فعاليت ميكرد. وي در سالهاي ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ معاون مديرعامل شركت ملي نفت ايران در امور توليد و از اعضاي هيات مديره اين شركت بود. مديركل نظارت بر صادرات و مبادلات مواد نفتي وزارت نفت و مديرعامل و نايبرييس هيات مديره شركت بازرگاني نفت ايران از ديگر مسووليتهاي وي پيش از معاونت امور توليد در شركت ملي نفت بهشمار ميرود.
همچنين نمايندگان مجلس شوراي اسلامي ديروز چهارشنبه ۳۱ مرداد ماه در پايان بررسي صلاحيت و برنامههاي وزيران پيشنهادي با اكثريت آرا با تصدي عباس عليآبادي به عنوان وزير نيرو در دولت چهاردهم موافقت كردند.
عليآبادي از خرداد ۱۴۰۲ كه از نمايندگان مجلس يازدهم راي اعتماد گرفت به عنوان وزير صمت در دولت سيزدهم مسووليت داشت.
عباس عليآبادي، (زاده ۱۳۴۰، اراك) استاد دانشگاه و مدير ارشد اجرايي ايراني است و همه او را با مپنا ميشناسند.
وي فارغالتحصيل كارشناسي مكانيك دانشگاه صنعتي شريف و كارشناسيارشد مكانيك دانشگاه تهران بوده و دكتراي خود را از دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي با رشته كنترل گرفته است.عليآبادي، استاديار دانشگاه امام حسين بوده و مدتي نيز رياست دانشگاه صنعتي مالكاشتر را عهدهدار بود، البته وي بيشتر ترجيح داده است در صنعت و بخش اجرايي فعاليت كند.
وي فعاليتهاي اجرايي و مديريتي خود را از جهاد سازندگي شروع و سپس به وزارت نيرو رفت و در بخش پروژههاي برقآبي وزارت نيرو ادامه فعاليت داد و در بخش مديريتي پروژههاي سد و نيروگاه كرخه و كارون ۳ حضور داشت.
عليآبادي، سوابق اجرايي بسياري در هر دو بخش دولتي و خصوصي دارد كه از آن جمله ميتوان به فعاليت به عنوان معاون برق و انرژي وزارت نيرو، مديرعامل شركت توسعه منابع آب و نيروي ايران، مجري بسياري از طرحهاي صنعتي براي صنايع مختلف اعم از نيرو، معادن، فلزات، نفت، گاز و پتروشيمي، ريلي، هوايي و... و همچنين رييس هياتمديره و مديرعامل گروه بزرگ صنعتي مپنا براي مدت بيش از ۱۵ سال - كه اين سالها مقارن با رشد فزاينده اين گروه صنعتي بوده است - اشاره كرد.
وي در دي ۱۳۸۸ از وزارت نيرو به گروه مپنا رفت و در ۱۵ سال گذشته نيز در همين شركت به فعاليت و مديريت مشغول بوده است؛ شركت مپنا در زمان مديريت عليآبادي روند صعودي و روبهرشد را طي كرده است بهطوريكه امروز يكي از شركتهاي حائز رتبه در صنايع پيشرفته جهاني است.
وي همچنين استاد دانشگاه و داراي مقالههاي متعدد در مجلات و كنفرانسهاي معتبر علمي داخلي و خارجي است و اقدام به تاليف و ترجمه كتابهاي فني و تخصصي كرده و مسووليتهاي اجرايي بسياري را نيز در كارنامه خود دارد.عليآبادي همچنين از سال ۱۴۰۲ به عنوان وزير صنعت، معدن و تجارت مشغول به كار شد.