جزييات تورم تير ماه اعلام شد

«توليد» و «واردات» بر مدار تورم!

۱۴۰۳/۰۶/۰۱ - ۰۱:۵۶:۴۰
کد خبر: ۳۱۹۳۷۴
«توليد» و «واردات» بر مدار تورم!

مركز آمار ايران در گزارشي اعلام كرد، در تير ماه ۱۴۰۳، شاخص قيمت توليدكننده بخش صنعت ۱۲۳۵ محاسبه شده كه نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۱.۴ درصد افزايش، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۱۹.۵ درصد افزايش و در دوازده ماه منتهي به ماه جاري نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۲۷.۳ درصد افزايش داشته است.

مركز آمار ايران در گزارشي اعلام كرد، در تير ماه ۱۴۰۳، شاخص قيمت توليدكننده بخش صنعت ۱۲۳۵ محاسبه شده كه نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۱.۴ درصد افزايش، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۱۹.۵ درصد افزايش و در دوازده ماه منتهي به ماه جاري نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۲۷.۳ درصد افزايش داشته است. همچنين تورم كالاهاي وارداتي (مبتني بر داده‌هاي ريالي) در چهار فصل منتهي به فصل بهار نسبت به دوره مشابه سال قبل ۴۷.۱ درصد افزايش داشته است.

 

كاهش تورم ماهانه

بر اساس اين گزارش، در تير ماه ۱۴۰۳، درصد تغييرات شاخص قيمت توليدكننده بخش صنعت نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۱.۴ درصد است كه در مقايسه با همين اطلاع در ماه قبل (۲.۶ درصد)، ۱.۲ واحد درصد كاهش داشته است. به عبارتي، ميانگين قيمت دريافتي توسط توليدكنندگان محصولات صنعتي به ازاي توليد كالاهاي خود در داخل كشور، در تير ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل، ۱.۴ درصد افزايش دارد. در اين ماه بيشترين تورم ماهانه با ۲.۸ درصد افزايش مربوط به گروه «ساخت مبلمان» و گروه «ساخت ماشين‌آلات و تجهيزات طبقه‌بندي نشده درجاي ديگر» و كم‌ترين تورم ماهانه با ۰.۲ درصد افزايش مربوط به گروه «ساخت وسايل نقليه موتوري، تريلرو نيم تريلر» است. همچنين در اين ماه تورم ماهانه گروه «ساخت فرآورده‌هاي توتون و تنباكو» صفر، گروه «ساخت كك و فرآورده‌هاي حاصل از پالايش نفت» ۰.۴- درصد و گروه «ساخت چرم و محصولات وابسته» ۰.۱- درصد بوده است.

 

كاهش تورم نقطه به نقطه

در تيرماه ۱۴۰۳، درصد تغييرات شاخص قيمت توليدكننده بخش صنعت نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۱۹.۵ درصد است كه در مقايسه با همين اطلاع در ماه قبل (۲۶.۱ درصد)، ۶.۶ واحد درصد كاهش داشته است. به عبارتي، ميانگين قيمت دريافتي توسط توليدكنندگان محصولات صنعتي به ازاي توليد كالاهاي خود در داخل كشور، در تير ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۱۹.۵ درصد افزايش دارد.در اين ماه بيشترين تورم نقطه به نقطه با ۳۳.۳ درصد مربوط به گروه «ساخت تجهيزات برقي» و كم‌ترين تورم نقطه به نقطه با ۶.۲ درصد مربوط به گروه «ساخت كك و فرآورده‌هاي حاصل از پالايش نفت» است.

 

كاهش تورم سالانه

طبق اين گزارش، در تير ماه ۱۴۰۳، درصد تغييرات شاخص قيمت توليدكننده بخش صنعت در دوازده ماهه منتهي به اين ماه نسبت به دوره مشابه در سال قبل، ۲۷.۳ درصد است كه در مقايسه با همين اطلاع در ماه قبل (۲۸.۹ درصد)، ۱.۶ درصد كاهش داشته است. به عبارتي، ميانگين قيمت دريافتي توسط توليدكنندگان محصولات صنعتي به ازاي توليد كالاهاي خود در داخل كشور، در دوازده ماه منتهي به تير ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۷.۳ درصد افزايش دارد. در اين ماه بيشترين تورم سالانه با ۵۲.۳ درصد مربوط به گروه «ساخت ماشين‌آلات و تجهيزات طبقه‌بندي نشده درجاي ديگر» و كم‌ترين تورم سالانه با ۱۴.۵ درصد مربوط به گروه «ساخت كاغذ و محصولات كاغذي» است.

 

تورم كالاهاي وارداتي در بهار چقدر شد؟

قيمت كالاهاي وارداتي يكي از مهم‌ترين عوامل اثرگذار بر ميزان مبادلات خارجي كشورها و نيز يكي از عوامل تعيين‌كننده رابطه مبادله است و تغييرات آنها از اهميت بالايي برخوردار است. در طرح شاخص قيمت كالاهاي وارداتي از تمام كدهاي تعرفه وارداتي كشور سال ۱۴۰۰ (سال پايه) استفاده شده است.

 

شاخص قيمت كل ريالي و دلاري

در فصل بهار ۱۴۰۳، شاخص قيمت كل كالاهاي وارداتي مبتني بر داده‌هاي ريالي ۶۲۸.۷ است كه نسبت به فصل قبل (تورم فصلي) ۱۲.۰ درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۴۴.۸ درصد و در چهار فصل منتهي به فصل جاري نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۴۷.۱ درصد افزايش داشته است.

در فصل بهار ۱۴۰۳، شاخص قيمت كل كالاهاي وارداتي مبتني بر داده‌هاي دلاري برابر با ۱۲۸.۴ است كه نسبت به فصل قبل (تورم فصلي) ۳.۵ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۴.۷ درصد و در چهار فصل منتهي به فصل جاري نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۵.۲ درصد افزايش داشته است.

 

افزايش تورم فصلي ريالي و دلاري

در فصل بهار ۱۴۰۳، درصد تغييرات شاخص قيمت كالاهاي وارداتي مبتني بر داده‌هاي ريالي نسبت به فصل قبل (تورم فصلي) ۱۲.۰ درصد است كه در مقايسه با همين اطلاع در فصل قبل (۱۱.۹ درصد)، ۰.۱ واحد درصد افزايش داشته است. در اين فصل بيشترين تورم فصلي با ۱۸.۶ درصد مربوط به گروه «آلات و دستگاه‌هاي اپتيك، عكاسي» و كم‌ترين تورم فصلي با ۰.۵ درصد مربوط به گروه «چوب، اشيا چوبي» است. گروه «چربي‌ها و روغن‌هاي حيواني يا نباتي» نيز با تورم ۲.۳- درصد بيشترين كاهش را تجربه كرده است. در فصل بهار ۱۴۰۳، درصد تغييرات شاخص قيمت كالاهاي وارداتي مبتني بر داده‌هاي دلاري نسبت به فصل قبل (تورم فصلي) برابر با ۳.۵ درصد است كه در مقايسه با همين اطلاع در فصل قبل (۱.۷ درصد)، ۱.۸ واحد درصد افزايش داشته است.

 

افزايش تورم نقطه به نقطه

در فصل بهار ۱۴۰۳، درصد تغييرات شاخص قيمت كالاهاي وارداتي مبتني بر داده‌هاي ريالي نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۴۴.۸ درصد است كه در مقايسه با همين اطلاع در فصل قبل (۴۴.۰ درصد)، ۰.۸ واحد درصد افزايش داشته است. در اين فصل بيشترين تورم نقطه به نقطه با ۱۰۰.۷ درصد مربوط به گروه «آلات و دستگاه‌هاي اپتيك، عكاسي» و كم‌ترين تورم نقطه به نقطه با ۰.۱ درصد مربوط به گروه «پوست خام، چرم» است. گروه «چربي‌ها و روغن‌هاي حيواني يا نباتي» نيز با تورم ۲۲.۱- درصد بيشترين كاهش را تجربه كرده است. در فصل بهار ۱۴۰۳، درصد تغييرات شاخص قيمت كالاهاي وارداتي مبتني بر داده‌هاي دلاري نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برابر با ۴.۷ درصد است كه در مقايسه با همين اطلاع در فصل قبل (۳.۱ درصد)، ۱.۶ واحد درصد افزايش داشته است.

 

كاهش تورم سالانه

در فصل بهار ۱۴۰۳، درصد تغييرات شاخص قيمت كالاهاي وارداتي مبتني بر داده‌هاي ريالي در چهار فصل منتهي به فصل بهار ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۴۷.۱ درصد است كه در مقايسه با همين اطلاع در فصل قبل (۶۶.۳ درصد) ۱۹.۲ واحد درصد كاهش داشته است. در اين فصل بيشترين تورم سالانه با ۱۰۴.۴ درصد مربوط به گروه «آلات و دستگاه‌هاي اپتيك، عكاسي» و كم‌ترين تورم سالانه با ۰.۴۷ درصد مربوط به گروه «محصولات نباتي» است. گروه «چربي‌ها و روغن‌هاي حيواني يا نباتي» نيز با تورم ۱۵.۶- درصد بيشترين كاهش را تجربه كرده است.

در فصل بهار ۱۴۰۳، درصد تغييرات شاخص قيمت كالاهاي وارداتي مبتني بر داده‌هاي دلاري در چهار فصل منتهي به فصل بهار ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل برابر با ۵.۲ درصد است كه در مقايسه با همين اطلاع در فصل قبل (۶.۴ درصد)، ۱.۲ واحد درصد كاهش داشته است.