كاهش ۱۹ درصدي عرضه برق به صنايع بورسي در تير ۱۴۰۳

۱۴۰۳/۰۶/۰۶ - ۰۰:۱۴:۰۹
|
کد خبر: ۳۱۹۶۵۳

آمارها نشان مي‌دهد به دنبال قطعي مكرر برق واحدهاي توليدي در تابستان ۱۴۰۳، ميزان مصرف برق صنايع در تير ماه نسبت به خرداد ماه با كاهش ۱۹درصدي همراه بوده كه اين امر به اختلال فعاليت و نيز كاهش توليد اين واحدها منجر شده است.

آمارها نشان مي‌دهد به دنبال قطعي مكرر برق واحدهاي توليدي در تابستان ۱۴۰۳، ميزان مصرف برق صنايع در تير ماه نسبت به خرداد ماه با كاهش ۱۹درصدي همراه بوده كه اين امر به اختلال فعاليت و نيز كاهش توليد اين واحدها منجر شده است. گزارش اداره ميز صنعت و رتبه‌بندي ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، از ميزان مصرف ريالي حامل‌هاي انرژي (گاز، برق، آب و مازوت، بخار و گازوييل) صنايع مختلف بازار سرمايه در تير ماه و مقايسه آن با خرداد ماه حاكي از آن است كه در اين دوره بيشترين سهم مصرف انرژي در ميان صنايع به انرژي گاز و برق اختصاص داشته است.بر اين اساس، ميزان مصرف انرژي گاز و برق در تير ماه نسبت به خرداد ماه ۷ و ۱۹ درصد كاهش داشته، به نظر مي‌رسد اين امر تحت تاثير قطعي برق صنايع رخ داده و به كاهش توليد اين واحدها منجر شده است. برمبناي اين داده‌ها، مصرف انرژي گازوييل و بخار، در دوره مورد اشاره، به ترتيب با افزايش ۱۷۵ و ۲۸ درصدي همراه بوده است. طبق آخرين آمار ارايه شده از مصرف انرژي در صنايع مختلف بازار سرمايه، ميزان مصرف گاز در خرداد ماه رقمي حدود ۴ ميليارد متر مكعب بوده كه اين ميزان در تير ماه با كاهش حداقلي همراه شده و به رقمي حدود ۳ ميليارد و ۹۰۰ ميليون متر مكعب رسيده است.

همچنين مقدار مصرف برق اين صنايع در تير ماه به رقم سه ميليارد و ۷۰۰ ميليون كيلووات ساعت رسيده كه نسبت به خرداد ماه كاهش داشته است. افزون بر اين، مصرف ريالي انرژي در صنايع بازار سرمايه به تفكيك حامل‌هاي انرژي نشان‌دهنده آن است كه مصرف ريالي گاز در تير ماه با كاهش نسبت به خرداد ماه همراه بوده و از ۷۹ هزار ميليارد ريال به رقمي حدود ۷۲ هزار ميليارد ريال رسيده است. همچنين مصرف ريالي برق اين صنايع در تير ماه به دليل اعمال محدوديت در مصرف انرژي برق صنايع به عدد ۴۲ هزار ميليارد ريال رسيده، اين عدد در خرداد ماه رقمي معادل ۴۹ هزار ميليارد ريال بوده است. در بخش ديگر اين گزارش آمده است، صنايع فلزات اساسي با (۴۸ درصد)، محصولات شيميايي با (۱۷درصد)، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم با (۱۲درصد)، فرآورده‌هاي نفتي، كك و سوخت هسته‌اي (۱۰درصد)، استخراج كانه‌هاي فلزي (۸درصد) و سيمان، آهك و گچ (۴ درصد) به ترتيب بيشترين سهم از مصرف ريالي انرژي را در صنايع بازار سرمايه به خود اختصاص داده‌اند. صنايع فلزات اساسي، محصولات شيميايي، نيروگاهي و فرآورده‌هاي نفتي به ترتيب بيشترين سهم از مصرف ريالي انرژي را در صنايع بازار سرمايه به خود اختصاص داده‌اند. در اين گزارش، ميزان مصرف ريالي حامل‌هاي انرژي در صنعت فلزات اساسي، محصولات شيميايي، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم و فرآورده‌هاي نفتي به ترتيب ۶۱، ۲۱، ۱۵ و ۱۳ هزار ميليارد ريال اعلام شده است. دربخش پاياني اين گزارش اعلام شده، مصرف ريالي گاز در صنعت فلزات اساسي رقمي معادل ۲۸ هزار ميليارد ريال بوده كه مصرف اين انرژي در «محصولات شيميايي» و «عرضه برق، گاز، بخار و آب برق» ۱۵ هزار ميليارد ريال و «فرآورده‌هاي نفتي» رقمي حدود ۱۴ هزار ميليارد ريال بوده است. همچنين طبق ارزيابي‌هاي صورت گرفته از سوي اين اداره، ميزان مصرف ريالي گاز در صنايع «سيمان، آهك و گچ» و «استخراج كانه‌هاي فلزي» رقمي كمتر از ۵ هزار ميليارد ريال است.