نشانههاي ضعف تقاضا مانع بالا رفتن بيش از حد قيمت نفت شد
قيمت هر بشكه نفت برنت درياي شمال با ۲۳ سنت معادل ۰.۲۹ درصد افزايش به ۸۰ دلار و ۱۷ سنت رسيد.
قيمت هر بشكه نفت برنت درياي شمال با ۲۳ سنت معادل ۰.۲۹ درصد افزايش به ۸۰ دلار و ۱۷ سنت رسيد.
قيمت نفت در اولين ساعت تجارت در روز جمعه در شرايطي افزايش يافته كه سرمايهگذاران در حال بررسي تحولات خاورميانه هستند. اما نشانههاي ضعف تقاضا مانع بالا رفتن بيش از حد قيمت نفت ميشود.
قيمت هر بشكه نفت برنت درياي شمال امروز با 23 سنت معادل 0.29 درصد افزايش به 80 دلار و 17 سنت رسيد. نفت وست تگزاس اينترمديت امريكا هم با 22 سنت معادل 0.29 درصد افزايش 76 دلار و 13 سنت معامله ميشود.
هر دوي اين شاخصهاي نفتي در روز پنجشنبه به خاطر نگرانيهاي عرضه بيش از يك درصد افزايش قيمت داشتند. قيمت نفت برنت 1.5 و نفت امريكا 1.7 درصد طي يك هفته گذشته افزايش يافته است.
تحليلگران عقيده دارند نگراني در مورد توقف عرضه نفت ليبي و و قصد عراق براي كاهش توليد ميتواند عرضه جهاني نفت را پايين بياورد.
از طرف ديگر، دورنماي تيره و تار اقتصاد چين به عنوان بزرگترين وارد كننده نفت خام جهان نگراني در مورد كاهش تقاضاي نفت را افزايش ميدهد.
ناآراميهاي سياسي در ليبي باعث شده بيش از نيمي از توليد نفت اين كشور معادل حدود 700 هزار بشكه در روز در روز پنجشنبه كاهش يابد و صادرات هم در بسياري از بنادر متوقف شود.
شركت مشاوره انرژي راپيدان انرژي عقيده دارد كاهش توليد ليبي احتمالاً به 900 هزار تا يك ميليون بشكه در روز ميرسد و چندين هفته هم ادامه خواهد داشت.
در اين بين، توليد نفت عراق از سهميه آن طبق قرارداد اوپك پلاس فراتر رفته و انتظار ميرود توليد اينكشور در ماههاي آينده كاهش يابد. عراق قصد دارد توليد خود را بين 3.85 تا 3.9 ميليون بشكه در روز در ماه آينده پايين بياورد. قيمت نفت خام برنت و نفت امريكا احتمالا به ترتيب 0.7 و 2.3 درصد در ماه آگوست كاهش خواهد داشت كه دومين كاهش قيمت ماهانه پياپي اين شاخصهاي نفتي است. تحليلگران عقيده دارند اوپك چارهاي جز به تاخير انداختن افزايش توليد خود ندارد. سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) و متحدانش در ائتلاف اوپك پلاس قصد دارند توليد خود را به تدريج از ماه اكتبر افزايش دهند و كاهش توليد 2.2 ميليون بشكهاي را تا سپتامبر 2025 به صفر برسانند.