بحران انرژي در تابستان 1403
در تيرماه ۱۴۰۳، قطعيهاي مكرر برق باعث كاهش ۱۹ درصدي مصرف برق در صنايع بورسي شد، كه اين كاهش به اختلال در توليد و كاهش فعاليتهاي صنعتي منجر گرديد.
اكوايران| در تيرماه ۱۴۰۳، قطعيهاي مكرر برق باعث كاهش ۱۹ درصدي مصرف برق در صنايع بورسي شد، كه اين كاهش به اختلال در توليد و كاهش فعاليتهاي صنعتي منجر گرديد. همزمان، مصرف ريالي گاز و برق نيز به دليل اين محدوديتها كاهش يافت، در حالي كه مصرف گازوييل و بخار بهطور چشمگيري افزايش يافت. به دنبال قطعيهاي مكرر برق در تابستان ۱۴۰۳، مصرف برق صنايع بورسي در تيرماه نسبت به خردادماه با كاهش قابل توجهي روبهرو شده است. اين كاهش مصرف برق باعث اختلال در فعاليتها و كاهش توليد در بسياري از واحدهاي صنعتي شده است. براساس گزارشي از اداره ميز صنعت و رتبهبندي ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، ميزان مصرف ريالي حاملهاي انرژي شامل گاز، برق، آب، مازوت، بخار و گازوئيل در صنايع مختلف بورسي در تيرماه بررسي و با خردادماه مقايسه شده است. نتايج اين بررسيها نشان ميدهد كه بيشترين سهم مصرف انرژي در ميان صنايع به گاز و برق اختصاص دارد. ميزان مصرف گاز و برق در تيرماه به ترتيب ۷ و ۱۹ درصد نسبت به خردادماه كاهش يافته است كه به نظر ميرسد اين كاهش، نتيجه قطعي برق در صنايع بوده و در نهايت به كاهش توليد اين واحدها منجر شده است. در مقابل، مصرف گازوييل و بخار در اين دوره به ترتيب با افزايش ۱۷۵ و ۲۸ درصدي همراه بوده است.
طبق آخرين آمارها، ميزان مصرف گاز در صنايع بورسي در خردادماه حدود ۴ ميليارد متر مكعب بوده كه در تيرماه با كاهش جزئي به ۳ ميليارد و ۹۰۰ ميليون متر مكعب رسيده است. همچنين مصرف برق اين صنايع در تيرماه به ۳ ميليارد و ۷۰۰ ميليون كيلووات ساعت كاهش يافته است. شايان ذكر است كه ۶ صنعت فلزات اساسي، محصولات شيميايي، عرضه برق، فرآوردههاي نفتي، كانههاي فلزي و سيمان ۹۹ درصد از مصرف ريالي انرژي صنايع بورسي را به خود اختصاص دادهاند. علاوه بر اين، بررسي مصرف ريالي انرژي در صنايع بورسي نشان ميدهد كه مصرف ريالي گاز در تيرماه نسبت به خردادماه كاهش يافته و از ۷۹ هزار ميليارد ريال به حدود ۷۲ هزار ميليارد ريال رسيده است. همچنين، مصرف ريالي برق نيز به دليل محدوديتهاي اعمال شده در مصرف انرژي برق، در تيرماه به ۴۲ هزار ميليارد ريال كاهش يافته كه در خردادماه اين رقم ۴۹ هزار ميليارد ريال بوده است. بررسيها نشان ميدهد كه سهم مصرف ريالي گاز، برق و آب در صنايع بورسي در تيرماه به ترتيب ۵۷، ۳۲ و ۱۱ درصد بوده است. در بخش ديگري از اين گزارش آمده است كه صنايع فلزات اساسي با ۴۸ درصد، محصولات شيميايي با ۱۷ درصد، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم با ۱۲ درصد، فرآوردههاي نفتي با ۱۰ درصد، استخراج كانههاي فلزي با ۸ درصد و سيمان، آهك و گچ با ۴ درصد، بيشترين سهم از مصرف ريالي انرژي را در صنايع بورسي به خود اختصاص دادهاند.