رئیس بعدی سازمان بورس کیست؟
مجید عشقی امروز استعفای کتبی خود را به رییس شورای عالی بورس تقدیم کرد. رئیس سازمان بورس بعد از تغییر دولت و رسوایی وام قرضالحسنه، تصمیم به استعفا کرد. حال با خالی شدن صندلی ریاست سازمان بورس، چه کسی بر این صندلی تکیه خواهد زد؟
عملکرد عشقی در ۳۵ ماهه فعالیت او به عنوان رئیس سازمان بورس به حدی ضعیف بود که او را میتوان بدترین رئیس تاریخ این سازمان معرفی کرد. رسوایی اردیبهشت ۱۴۰۲ و ماجرای وامهای بدون حضور ناظرین مجلس شاید سیاهترین نقاط کارنامهی کاری او بودند که عشقی را به سمت درب خروج هدایت کردند. حال که استعفای مجید عشقی تسلیم شورای عالی بورس و شخص وزیر اقتصاد شده، شایعاتی حول جانشینان وی به گوش میرسد که به بررسی سوابق علمی و اجرایی آنها خواهیم پرداخت.
به گزارش اقتصادآنلاین، اولین گزینه احتمالی ریاست ساختمان سعادت آباد، حجت اله صیدی است. صیدی دکترای حسابداری خود را از دانشگاه علامه طباطبایی اخذ کرده و همچنین دارای مدارک حرفهای Business Accountant و CIMA از انجمن حسابداران خبره انگلستان است.
او عمده فعالیتهای خود را در بخش بانکی کشور مشغول به فعالیت بوده و در شرکتهای سرمایهگذاری بورسی نیز انجام وظیفه کرده و دارای تجربیات ارزشمندی در این حوزه است.
سوابق علمی:
دکترای حسابداری از دانشگاه علامه طباطبایی
کارشناسی ارشد حسابداری از دانشگاه علامه طباطبایی
کارشناس حسابداری از دانشگاه علامه طباطبایی
سوابق اجرایی:
عضویت موظف در هیأت مدیره بانک صادرات ایران و معاون بینالملل
مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری خوارزمی
قائممقام مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری غدیر
نایب رئیس هیأتمدیره شرکت ایران خودرو
سرپرست حسابرسی در مؤسسه حسابرسی بنیاد مستضعفان
مدیرعامل بانک صادرات ایران
سعید اسلامی بیدگلی
یکی دیگر از اسامی که شایعات ریاست وی به گوش میرسد، سعید اسلامی بیدگلی است. وی مقاطع تحصیلی کارشناسی و ارشد خود را در دانشگاه شریف گذرانده و دارای مدرک دکترا در رشته مدیریت مالی از دانشگاه شهید بهشتی است. رزومه تحصیلی اسلامی، وی را به یک گزینه جذاب برای ریاست بدل میکند چرا که هم در جبهه مدیریتی و هم در جبهه مالی به کسب دانش پرداخته است. البته تجربه اجرایی، دنیای کاملا متفاوتی با تحصیلات آکادمیک خلق میکند که باید آن مورد نیز تحت بررسی قرار گیرد. گفتنی است که مدرک کارشناسی او مهندسی صنایع و مدرک ارشد اسلامی MBA است.
سوابق علمی:
دکتری مدیریت مالی از دانشگاه شهید بهشتی
کارشناسی ارشد MBA از دانشگاه صنعتی شریف
کارشناس مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف
رزومه کاری و اجرایی سعید اسلامی نیز بهطور خلاصه به شرح زیر است:
دبیرکل کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران
معاون تحقیق و توسعه شرکت سرمایهگذاری عظام
عضو هیئت مدیره شرکت توسعه سرمایهگذاری آتی ثمر
محمدعلی دهقان دهنوی
محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از ۷ بهمن ۱۳۹۹ تا ۲۱ مهر ۱۴۰۰ بود. وی معاون اقتصادی فرهاد دژپسند بود که پس از استعفای حسن قالیباف اصل ریاست این سازمان را به عهده گرفت. او هیئت مدیره بانک مسکن، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و معاون آموزشی مؤسسه عالی آموزش بانکداری ایران را نیز در کارنامه خود دارد.
دکترای اقتصاد صنعتی از دانشگاه تربیت مدرس
سوابق اجرایی
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار
عضو هیات مدیره بانک مسکن
معاون وزیر اقتصاد در دولت دوازدهم
مشاوره اقتصادی و مالی بانکهای ایران و ونزوئلا، قرضالحسنه مهرایران، قوامین و مسکن
شاپور محمدی
شاپور محمدی نیز سابقا ریاست سازمان بورس را برعهده داشت. به عقیده اکثر کارشناسان و فعالان بازار سرمایه، شاپور محمدی موفقترین رئیس سازمان بورس بوده است. در مدتی که محمدی بر صندلی ریاست سازمان بورس نشسته بود، باوجود نوسانات بالا، وضعیت نسبتا خوبی بر بازار سرمایه حکمفرما بود. در این دوران اصلاحات ساختاری رو به جلویی در سازماندهی سازمان بورس در بازار سرمایه شکل گرفت که بخشی از آنها عبارت است از:
عضویت عادی سازمان بورس در سازمان بینالمللی کمیسیونهای اوراق بهادار
اصلاح دستورالعمل توقف و بازگشایی نمادها
کنترل ریسک اعتباری شرکتهای کارگزاری
تاسیس صندوق تثبیت بازار سرمایه
سوابق تحصیلی
دکترای اقتصادسنجی و توسعه از دانشگاه تهران
کارشناسی ارشد توسعه اقتصادی و برنامهریزی از دانشگاه تهران
کارشناسی اقتصاد بازرگانی از دانشگاه تهران
سوابق اجرایی
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار
معاون اقتصادی وزارت اقتصاد دولت یازدهم
مدیر عامل و موسس شرکت بورس انرژی
عضو هیئت مدیره کارگزاری بانک تجارت
دبیر کل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران
عضو شورای سرمایهگذاری بیمه ایران
به نظر میرسد نفراتی که گمانهزنیها حول ریاست آنها بر سازمان بورس به گوش میرسد حداقل در بعد علمی به راحتی گوی سبقت را از مجید عشقی میربایند. در مورد فعالیتهای اجرایی آنها، دهقان دهنوی و شاپور محمدی سابقا هدایت بورس را بر عهده داشتند که هر دوی آنها کارنامه و دیدگاه قابل قبولی را از خود به یادگار گذاشتند.