جايگاه ژئوپليتيك ايران براي ترانزيت انرژي در خاورميانه
وزير نفت در ديدار با دبيركل جيئيسياف (مجمع كشورهاي صادركننده گاز) با اشاره به اوضاع ژئوپليتيك جهان و شرايط خاص بازارهاي گاز بهويژه در بحرانهاي جهاني انرژي، گفت: ايران با توجه به جايگاه ژئوپلتيكش ميتواند گذرگاه و چهارراهي مناسب براي تبادلات و ترانزيت انرژي در منطقه باشد و نقش قطب را بازي كند.
وزير نفت در ديدار با دبيركل جيئيسياف (مجمع كشورهاي صادركننده گاز) با اشاره به اوضاع ژئوپليتيك جهان و شرايط خاص بازارهاي گاز بهويژه در بحرانهاي جهاني انرژي، گفت: ايران با توجه به جايگاه ژئوپلتيكش ميتواند گذرگاه و چهارراهي مناسب براي تبادلات و ترانزيت انرژي در منطقه باشد و نقش قطب را بازي كند.
به گزارش «تعادل» به نقل از وزارت نفت «محسن پاكنژاد» (دوشنبه، ۱۹ شهريور) در ملاقات با «محمد حامل» دبيركل جيئيسياف كه براي بررسي و هماهنگي درباره برگزاري بيستوششمين نشست وزارتي مجمع كشورهاي صادركننده گاز در آبانماه به تهران آمده است، تاكيد كرد: ايران يكي از بنيانگذاران اصلي اين مجمع است و برگزاري بيستوششمين نشست وزارتي در آغاز دولت چهاردهم را به فال نيك ميگيريم.
وي افزود: همانطور كه نخستين نشست وزارتي مجمع سال ۲۰۰۱ ميلادي در تهران برگزار شد و نتايجي مثبت را براي اعضا به همراه داشت، انتظار ميرود اين نشست هم با مشاركت حداكثري، دستاوردهايي ارزنده را براي كل اعضا داشته باشد.
وزير نفت ادامهداد: با توجه به اوضاع ژئوپليتيك جهان و شرايط خاص بازارهاي گاز جهان بهويژه در بحرانهاي جهاني انرژي، امروز بايد از دبيرخانه جيئيسياف حمايتي ويژه شود، بهطوري كه اين مجمع بتواند با مشاركت و همكاري همهجانبه اعضايش، نقشي بارز در تثبيت امنيت انرژي جهان ايفا كند.
پاكنژاد با اشاره به اينكه گزارش كارشناسي جيئيسياف مانندچشمانداز بازار گاز و... نقشي مهم در اين ميان ايفا ميكند، گفت: ايران با توجه به جايگاه ژئوپليتيكش ميتواند گذرگاه و چهارراهي مناسب براي تبادلات و ترانزيت انرژي در منطقه باشد و نقش يك قطب را بازي كند.
وي با بيان اينكه نقش گاز افزون بر امنيت انرژي در پيشبرد سياستهاي اقليمي جهان، بهويژه در دوران گذار به انرژي پاك بسيار حائز اهميت است، افزود: در اين ميان دبيرخانه جيئيسياف با هماهنگي دبيرخانه اوپك (سازمان كشورهاي صادركننده نفت) ميتواند در نشستها و مذاكرات نشست كنوانسيون تغييرات اقليمي سازمان ملل متحد (كاپ ۲۹) كه در جمهوري آذربايجان برگزار ميشود، بهنحو موثر ايفاي نقش كند.
وزير نفت با تشكر از تلاشهاي دبيرخانه جيئيسياف در سالهاي اخير، ادامهداد: از جمله اين اقدامها، تاسيس موسسه تحقيقات گاز (GRI) است كه ميتواند زمينه موثري براي همكاري كشورهاي عضو در حوزه فناوري، آموزش و نيروي انساني باشد.
پاكنژاد تاكيد كرد: اميدوارم همكاريهاي دبيرخانه جيئيسياف و پژوهشگاه صنعت نفت در مسير ارتقا باشد و در زمينههاي نوپديد مانند هيدروژن و هوش مصنوعي و ديگر مسائل روز، همكاري تحقيقاتي انجام شود.
وي گفت: اميدوارم بيستوششمين نشست وزارتي جيئيسياف با حضور حداكثري كشورهاي عضو و ناظر برگزار و به نقطه عطفي ديگر در تاريخ مجمع كشورهاي صادركننده گاز تبديل شود.
وزير نفت افزود: نقش دبيركل جيئيسياف در ايجاد اين هماهنگي قابل توجه است و با توجه به تجربهها و دانش، اين كار مهم بهنحواحسن و مطلوب انجام خواهد شد.
پاكنژاد تاكيد كرد: وزارت نفت ايران تلاشهاي زيادي در زمينه برگزاري موثر و مفيد اين نشست انجام داده است و بهدليل مشغله كاري در آغاز كار دولت چهاردهم، محل برگزاري نشست را تهران تعيين كرديم و دعوتنامههاي تازه را هم تهيه و به زودي ارسال ميكنيم.
وي ادامهداد: گروه كاري قوي به سرپرستي معاونت امور بينالملل و بازرگاني در وزارت نفت تشكيل شده است و از دبيرخانه مجمع نيز درخواست دارم با همكاري گروه برگزاركننده اين نشست، امكان برگزاري شايسته فراهم شود.
بيستوششمين نشست وزارتي جيئيسياف ششم تا هشتم آبان ۱۴۰۳ در تهران برگزار ميشود.