۷۰ روز سرنوشتساز براي جلوگيري از قطعي برق زمستان
ذخيره سوخت مايع چند نيروگاه در كشور تمام شده و وزارت نفت ۷۰ روز زمان دارد تا با پر كردن ذخاير از قطعي برق در زمستان جلوگيري كند.
ذخيره سوخت مايع چند نيروگاه در كشور تمام شده و وزارت نفت ۷۰ روز زمان دارد تا با پر كردن ذخاير از قطعي برق در زمستان جلوگيري كند.
به گزارش فارس؛ وزارت نفت ۷۰ روز فرصت دارد تا قبل از آغاز فصل سرد، ذخاير سوخت مايع نيروگاهها را پر كند.
استاد دانشگاه سيد دانيال آلهاشم ميگويد كه پيشبينيهاي هواشناسي از يك زمستان گرم خبر ميدهد اما «عمق ناترازي به حدي است كه در زمستان گرم هم خطر قطعي گاز و برق وجود دارد.»
مصرف گاز خانگي از آذرماه اوج ميگيرد؛ براي جلوگيري از قطع گاز مردم، گاز ورودي نيروگاهها كاهشيافته و اگر سوخت مايع براي جايگزيني نباشد، نيروگاه خاموش ميشود.
زمستان ۱۴۰۰ زماني كه ذخاير سوخت مايع نيروگاهها حداقل بود، هماهنگي دستگاههاي دولتي و بسيج ناوگانهاي حملونقل سوخت مايع سبب شد تا در مدت كوتاهي ذخيره پر شده و ماجراهاي قطعي برق زمستان ۱۳۹۹ تكرار نشود.
همچنين پارسال ۲۸ نيروگاه كشور براي سادهتر شدن فرآيند انتقال سوخت مايع به نيروگاهها به خطوط لوله انتقال فرآوردههاي نفتي متصل شدند. هماكنون ۱۷ هزار مگاوات از نيروگاههاي ايران كمتر از ۵ روز ذخيره گازوئيل دارند. اين رقم ثلث همه نياز مصرف برق در زمستان است. ۳ نيروگاه سيكل تركيبي نيشابور، حرا قشم و پاسارگاد قشم هم از ۱۶ شهريور به دليل نبود سوخت برق توليد نميكنند. سهم گاز در سبد سوخت نيروگاههاي ايران در سال ۱۴۰۲ به مرز ۹۰ درصد رسيده و اين پديده سبب شده تا ايران با يك ابر مساله در زمستانها مواجه شود.
كارشناس انرژي اسفنديار اعتمادي گاز را سوخت پايدار و نيروگاه گازي را يك نيروگاه مطمئن دانسته و معتقد است كه نبايد ضعف عملكرد در حوزه بهينهسازي گاز از جمله در بخش خانگي را پشت عملكرد نيروگاههاي گازي پنهان كرد و راهكار افزايش توليد و واردات گاز است.
اما يك كارشناس انرژي ديگر جواد معتمدي ميگويد كه وابستگي نيروگاهها به گاز طبيعي باعث شده تا بحران انرژي در ايران گسترده و پيچيدهتر شود و بايد با توسعه نيروگاه اتمي و تجديدپذير سهم گاز را كاهش دهيم تا بخشي از مساله حل شود.
برنامه توسعه ۱۰ هزار مگاوات نيروگاه اتمي در دست انجام است و ۱۳ هزار مگاوات نيروگاه تجديدپذير نيز مراحل ساخت را پشت سر ميگذارند. انديشكده سياستگذاري بهرهوري ايران تسريع در تأمين مالي اين پروژهها با اتكا به منابع مردمي در قالب مدلهايي نظير صندوق سهام عام پروژه را راهكار تسريع در ساخت نيروگاههاي اتمي و تجديدپذير معرفي كرده است تا از اين مسير سبد سوخت نيروگاهها متنوع شود.