مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران:

منابع محدود آب تهران ظرفيت جمعيت جديد راندارد

۱۴۰۳/۰۶/۲۴ - ۰۰:۰۰:۴۸
|
کد خبر: ۳۲۰۶۱۷

مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران از رشد ۳۱ درصدي مشتركان اين شركت در يك دهه اخير خبر داد و گفت: منابع محدود آب استان تهران موجب ايجاد ناترازي در تامين و مصرف آب شرب شده و اين منابع فاقد ظرفيت جديد براي بارگذاري جمعيت بيشتر است.

مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران از رشد ۳۱ درصدي مشتركان اين شركت در يك دهه اخير خبر داد و گفت: منابع محدود آب استان تهران موجب ايجاد ناترازي در تامين و مصرف آب شرب شده و اين منابع فاقد ظرفيت جديد براي بارگذاري جمعيت بيشتر است.

مسعود پزشكيان رييس‌جمهوري به‌تازگي در جريان بازديد از قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبياء (ص) اعلام كرد: هر كاري در مورد توسعه تهران انجام دهيم، با توجه به بي‌آبي وقت تلف كردن است. وي همچنين در جريان تبليغات انتخابات رياست‌جمهوري اعلام كرده بود در صورتي كه روند توسعه كنوني استان تهران بدون توجه به محدوديت‌هاي آبي متوقف نشود، امكان زندگي براي شهروندان بسيار دشوار خواهد شد. به گزارش ايرنا از شركت آب و فاضلاب استان تهران، محسن اردكاني در نشست هم‌انديشي با ۲۲ نفر از نمايندگان استان تهران در مجلس شوراي اسلامي، با اشاره به رشد ۳۱ درصدي مشتركان در اين استان در يك دهه اخير، افزود: اكنون ۲۳ درصد از مجموع آب شرب كشور در استان تهران مصرف مي‌شود و اين استان به دليل محدوديت‌هاي منابع آبي، امكان بارگذاري جمعيت بيشتر را ندارد. مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به خشكسالي‌هاي چند سال اخير و گرماي كم‌سابقه تابستان امسال كه به رشد مصرف شهروندان تهراني تا چهار ميليون مترمكعب در شبانه‌روز و مصرف لحظه‌اي ۶۰ هزار ليتر بر ثانيه منجر شده است، اظهارداشت: با وجود استفاده حداكثري از منابع آبي موجود براي تامين مصارف موردنياز شهروندان، ضروري است اجرا و تكميل طرح‌هاي جديد تامين آب به منظور پاسخ‌گويي به نيازهاي مصرف در سال‌هاي آينده مورد توجه قرار گيرد. وي با بيان اينكه ۶۰ هزار ميليارد تومان پروژه براي اجراي اين طرح‌ها در سه دوره كوتاه، ميان و بلندمدت در بخش آب و فاضلاب پيش‌بيني و طراحي شده است، اجراي دو طرح ميان‌مدت تامين آب شامل ۱۸ كيلومتر تونل انتقال آب در قالب طرح علاج‌بخشي سد لار و نيز خط دوم جايگزين انتقال آب از سد طالقان به طول ۶۲ كيلومتر با مجموع هشت‌هزار ميليارد تومان سرمايه‌گذاري را براي جبران كسري آب شرب موردنياز شهروندان استان تهران ضروري خواند. اردكاني با اشاره به بهره‌برداري از ۱۷ هزار ميليارد تومان پروژه‌هاي بخش آب و فاضلاب استان تهران كه فروردين‌ امسال با حضور شهيد آيت‌الله رييسي آغاز شد، افزود: شركت آب و فاضلاب استان تهران افزون بر اقدام‌هاي سازه‌اي، با تشكيل قرارگاه‌هاي مديريت تنش آبي و رسانه، فعاليت‌هاي مختلفي را در ۱.۵ سال اخير براي تامين آب شهروندان تهراني در شرايط خشكسالي بي‌سابقه انجام داده است كه كاهش ۲۰ ميليون مترمكعبي مصرف آب شهروندان به‌واسطه فعاليت‌هاي فرهنگي مديريت مصرف حاصل اين اقدام‌ها بوده است. سيدعلي يزدي‌خواه رييس مجمع نمايندگان استان تهران نيز در اين نشست، با بيان اينكه برخلاف تصور، تهران داراي مظلوميت‌هاي پنهاني است كه كمتر موردتوجه قرار گرفته است، از محدوديت‌هاي آبي در تهران با توجه به جمعيت بالاي ۱۶ ميليون نفري آن و ناترازي بودجه به عنوان بخشي از اين مظلوميت‌ها نام برد و بر لزوم پيگيري وزارت نيرو در زمينه سرمايه‌گذاري‌هاي بيشتر در اين بخش و البته صرفه‌جويي و مديريت مصرف آب و اصلاح تعرفه‌هاي مصرفي تاكيد كرد. در اين نشست، شماري از نمايندگان حوزه‌هاي انتخابي استان تهران در مجلس شوراي اسلامي ديدگاه‌ها و پيشنهادهاي خود را براي جبران ناترازي تامين و مصرف آب در استان تهران تشريح و از تصفيه‌خانه آب جلاليه و مركز كنترل و هماهنگي آب تهران بازديد كردند و از نزديك در جريان روند لحظه‌اي تامين و مصرف آب در مناطق مختلف تهران قرار گرفتند.