يكي از واجبات قطعي حمايت از مظلومان غزه و فلسطين است
رهبر معظم انقلاب اسلامي، حفاظت از هويت گرانسنگ «امت اسلامي» را ضروري خواندند و با تأكيد بر اهميت وحدت اسلامي و تلاشهاي بدخواهان براي مخدوش كردن آن، گفتند: موضوع «امت اسلامي» به هيچوجه نبايد فراموش شود. حضرت آيتالله خامنهاي پيش از ظهر ديروز در ديدار جمعي از علما، امامان جمعه و مديران مدارس علميه اهل سنت سراسر كشور، كه به مناسبت آغاز هفته وحدت و ايام سالروز ولادت با سعادت نبي اكرم (ص) برگزار شد، گفتند: مساله هويت امت اسلامي، مسالهاي اساسي و فراتر از مليت است و مرزهاي جغرافيايي، حقيقت و هويت امت اسلامي را تغيير نميدهد.
ايشان با اشاره به تلاشهاي خصمانه براي بيتفاوت كردن مسلمانان به هويت اسلامي خود، افزودند: اين خلاف تعاليم اسلامي است كه يك مسلمان از رنج مسلماني ديگر در غزه يا ديگر نقاط جهان غافل باشد.
رهبر انقلاب اسلامي، علماي اهل سنت را به تكيه بر هويت اسلامي و امت اسلامي فراخواندند و با اشاره به طراحيها و فعاليتهاي سابقهدار بدخواهان براي دامن زدن به اختلافهاي مذهبي در جهان اسلام به ويژه در ايران، خاطرنشان كردند: آنها با استفاده از ابزارهاي فكري، تبليغي و اقتصادي به دنبال جداسازي شيعه و سني در كشور ما و هر منطقه ديگر اسلامي هستند و با اقداماتي همچون وادار كردن افرادي از طرفين به بدگويي به لجاجت و اختلاف دامن ميزنند.
حضرت آيتالله خامنهاي، علاج و راه مقابله با اين توطئهها را تكيه بر وحدت خواندند و تاكيد كردند: موضوع وحدت نه يك تاكتيك بلكه يك اصل قرآني است. رهبر انقلاب اسلامي با ابراز تأسف از برخي اقدامات دانسته يا نادانسته براي مخدوش كردن وحدت شيعه و سنّي گفتند: البته با وجود انبوه توطئهها، جامعه اهل سنت ما مجدانه با اين انگيزههاي خصمانه مقابله كرده است كه گواه آن ۱۵ هزار شهيد اهل سنت در دفاع مقدس و مقاطع ديگر و شهادت جمع زيادي از علماي اهل سنت در راه حق و انقلاب است.
حضرت آيتالله خامنهاي دستيابي به هدف مهم عزت امت اسلامي را جز از راه اتحاد ميسّر ندانستند و گفتند: امروز يكي از واجبات قطعي حمايت از مظلومان غزه و فلسطين است و اگر كسي از اين تكليف سرپيچي كند، قطعاً نزد پروردگار مورد سوال قرار خواهد گرفت.
در اين ديدار، مولوي عبدالرحمن چابهاري از علماي اهل سنت استان سيستان و بلوچستان و امام جمعه چاربهار، مولوي عبدالرحيم خطيبي از علماي اهل سنت استان هرمزگان و امام جمعه قشم، و ماموستا عبدالسلام امامي از علماي اهل سنت آذربايجان غربي و امام جمعه مهاباد، با تقدير از رويكردهاي وحدتآفرين جمهوري اسلامي و رهبر انقلاب و حمايتهاي ايشان از جامعه اهل سنت، بر تقويت زمينههاي وحدتزا و استفاده از ظرفيتهاي بومي به خصوص در مناطق سنينشين براي پيشرفت كشور تأكيد كردند و موضوع مقابله با جريانهاي تكفيري و افراطگرا را نيز يك ضرورت دانستند.
امام با اعتماد به مردم نقش آنان را در حكومتداري ارتقاء داد
معاون اول رييسجمهور گفت: امام به مردم اعتماد كرد و نقش آنان را در حكومت داري ارتقاء داد. رفراندوم قانون اساسي در شرايط حساس نخستين روزهاي انقلاب به خوبي اين ويژگي امام را نشان داد. محمدرضا عارف صبح دوشنبه ۲۶ شهريور ۱۴۰۳ در مراسمي به مناسبت سي و ششمين سالگرد تأسيس موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (س)، با تبريك هفته وحدت گفت: برايم افتخار است كه در اين روزها در اين مكان مقدس و در محضر دانشمندان موسسه حضور دارم. «وحدت» رمز پيروزي انقلاب بود و قطعا رمز ماندگاري و پايداري انقلاب خواهد ماند. با تصميم احمد آقاي خميني در تاسيس موسسه و فرمان امام در اين خصوص در سال ۱۳۶۷، خدمات ارزشمندي از سوي اين موسسه به جامعه ارايه شده است و قطعا دانشمندان و پژوهشگران در سراسر جهان ميتوانند با مراجعه به بانك اطلاعاتي موسسه پژوهش و تحقيق كند. وي تعميق رابطه مردم با انديشههاي امام را از جمله اقدامات موثر موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني دانست و افزود: بيش از ۱۲۰۰ كتاب منتشر شده نشان از مجاهدت كاركنان اين موسسه در تعميق انديشههاي امام در جامعه است. از رهبري آيتالله سيد حسن آقا و ساير مسوولان موسسه تشكر ميكنم. جامعه بشري بيش از گذشته نيازمند انديشه امام است. تبيين انديشههاي امام و نظريه حكومتي يك مرجع گرانقدر شيعه نياز امروز جامعه بشري است كه اقدامي سخت و بزرگ است. قطعا ما از دستاوردها و اقدامات موسسه استفاده خواهيم كرد. تبيين نقش برجسته يك رهبر ديني در هدايت انقلاب اسلامي اتفاقي بود كه توسط امام خميني در برابر مكاتب غير الهي رقم خورد. حق مردم دنياست كه امام را به عنوان يك رهبر و مرجع گرانقدر معنوي بشناسند. وي ادامه داد: متاسفانه تبييني كه طي دو دهه گذشته در رسانهها از امام شد كامل و دقيق نبوده است. معرفي امام به عنوان الگوي شاخص و برجسته در زمينههاي فرهنگي و اجتماعي و ديني انجام گرفته اما واقعيت اين است كه نتوانستهايم در جغرافياي دنيا و جغرافياي اسلام امام را به عنوان الگوي رهبري جامعه معرفي كنيم. تبيين مساله صرفاً وظيفه موسسه تنظيم و نشر آثار امام نيست بلكه وظيفه تمام انديشمندان و نخبگان است. در اين الگوسازي كه جامعه بشريت در فضاي امروز به آن نياز دارد، آنطور كه بايد كار نشده است. نقش امام در دفاع مقدس نيز بيبديل بود.
تبيين ويژگيهاي شخصيتي امام مثل ساده زيستي نيز بايد با قوت انجام شود. اخلاق مداري و توكل به خدا و استكبار ستيزي و خدمت به مردم از جمله ويژگيهاي منحصر به فرد امام است كه نيازمند نگاه عميقتر در جامعه است.