سفر رييسجمهور به نيويورك ريسك سياسي را كاهش ميدهد
ميثم فدايي، بازار سرمايه را آيينه تمامنماي اقتصاد ايران خواند و گفت: اين بازار نشاندهنده آينده صنايع فعال در اقتصاد كشور است و روند فعاليت آنها را به نمايش ميگذارد.
ميثم فدايي، بازار سرمايه را آيينه تمامنماي اقتصاد ايران خواند و گفت: اين بازار نشاندهنده آينده صنايع فعال در اقتصاد كشور است و روند فعاليت آنها را به نمايش ميگذارد. او افزود: در سالاخير، صنايع بورسي، تحت تاثير قيمتگذاري دستوري چالشهاي متعددي را پشت سر گذاشتهاند، اين موضوع حتي بر سودآوري شركتها هم تاثيرگذار بوده و باعث شده تا حذف اين سياست از اقتصاد به مهمترين درخواست فعالان اقتصادي تبديل شود. ميثم فدايي به رشد كلي بازار سرمايه تحت تاثير رشد اقتصادي كشور اشاره كرد و گفت: تجربه ثابت كرده تاثيرپذيري اقتصاد از قيمتگذاري دستوري و نگاههاي غيراقتصادي، سبب جلوگيري از رشد معقول فعاليتهاي توليدي در اقتصاد ايران ميشود. مديرعامل تامين سرمايه دماوند با اعلام اينكه صحبتهاي اخير وزير اقتصاد و رييس سازمان بورس، روند بازار سهام را تغيير داده و شاهد كاهش نوسانات حاكم بر اين بازار بودهايم، افزود: در دولت جديد شاهد به كارگيري برخي از منطقهاي مهم اقتصادي، مانند ايجاد زمينه براي توسعه و سوددهي بنگاهها و فراهم كردن زمينه براي رقابت بنگاهها در شرايط آزاد بودهايم، اين موضوع ميتواند بهطور حتم بر تغيير مسير فعاليت بنگاهها و سوددهي صنايع تاثيرگذار باشد.
او با اشاره به اينكه بايد ضمن حمايت از بنگاهها، مشوقهاي مثبتي براي احيا و توسعه فعاليت آنها در نظر گرفته شود، يادآور شد: اين موضوع باعث اعتماد دوباره سهامداران به بازار سهام و ورود سرمايههاي خرد مردمي در اين بازار ميشود. فدايي گفت: حتي ريشه مسائلي مانند افزايش نرخ بهره را بايد در قيمتگذاري دستوري جستوجو كرد و گفت: اين سياست، باعث شده حتي صنايع سودده مانند پتروشيمي يا فلزات اساسي از چرخه انتفاع خارج و وارد مدار ضرر و زيان شوند. مديرعامل سابق فرابورس ايران گفت: با كنار گذاشته شدن اين قبيل سياستهاي مخرب، بازار سرمايه ميتواند بار ديگر در مسير صعود قرار بگيرد. او گفت: براي فراهم شدن زمينه صعود بورس، علاوه بر منطقي شدن نرخ بهره، بايد زمينه رفع نياز صنايع به نقدينگي فراهم شود، همچنين بايد مشوقهاي صادراتي براي شركتها در نظر گرفته شود تا از اين طريق شاهد ايجاد تعامل شركتها با دنيا باشيم. فدايي به مواردي كه بايد در لايحه بودجه ۱۴۰۴ مورد پيگيري سازمان بورس قرار بگيرد، اشاره كرد و گفت: نرخ خوراك صنايع از جمله مسائلي است كه بايد در قوانين بلندمدت قرار بگيرد و براساس نرخ آزاد منطقهاي باشد. مديرعامل تامين سرمايه دماوند با تاكيد بر اينكه فعاليت صنايع نبايد تحت تاثير نرخ بهره مالكانه دچار شوك شوند، گفت: سازمان بورس بايد با در نظر گرفتن اين موارد به انجام اقدامات لازم براي قرار گرفتن نرخها در شرايط متعادل بپردازد. او با بيان اينكه قوانين مالياتي شركتها بايد در بودجه ۱۴۰۴ جزو قوانين بلندمدت باشند، گفت: سرمايهگذار براساس قوانين بلندمدت اقدام به سرمايهگذاري در بورس كرده است، بنابراين سازمان بورس بايد بتواند با همكاري مجلس و سازمان برنامه و بودجه به سمتي پيش برود كه قوانين بلندمدت در لايحه بودجه تغييري نداشته باشند. فدايي اعلام كرد: رييسجمهور تلاش كرد تا در اين مدتي كه سكان رياستجمهوري را بر عهده دارد، ريسكهاي سياسي كشور را حل وفصل كند كه تاكنون به خوبي از عهده اين اقدام بر آمده است. مديرعامل سابق فرابورس ايران ادامه داد: در حوزه اقتصاد كلان نيز تيم اقتصادي كشور به صورت هماهنگ در حال فعاليت هستند و تلاش دارند تا زمينه بهبود مشكلات اقتصادي از جمله كسري بودجه را با راهحلهاي غير تورمي فراهم كنند.