بودجه ۷۰ ميليارد توماني براي پژوهش‌هاي شهري تهران

۱۴۰۳/۰۷/۰۳ - ۰۰:۲۴:۳۸
|
کد خبر: ۳۲۱۳۰۲

رييس مركز مطالعات و برنامه‌ريزي شهرداري تهران از بودجه ۷۰ ميليارد توماني براي پژوهش‌هاي شهري تهران در سال جاري خبر داد وگفت: اين رقم تنها براي صرف پروژه‌هاي پژوهشي به عنوان بودجه در شورا مصوب شده است و بايد بودجه و برنامه پروژه‌ها را به تصويب شورا برسانيم.

رييس مركز مطالعات و برنامه‌ريزي شهرداري تهران از بودجه ۷۰ ميليارد توماني براي پژوهش‌هاي شهري تهران در سال جاري خبر داد وگفت: اين رقم تنها براي صرف پروژه‌هاي پژوهشي به عنوان بودجه در شورا مصوب شده است و بايد بودجه و برنامه پروژه‌ها را به تصويب شورا برسانيم. عطاءالله رفيعي آتاني افزود: اين بودجه نسبت به سال گذشته افزايشي نداشته است چراكه بخشي از آن در سال گذشته هزينه نشد كه آن هم به علت عدم وجود تعامل با پژوهشگران است. در حقيقت اين مركز محدوديت بودجه ندارد، اما مجري پژوهشي نيازمنديم. رقم پژوهش‌ها در ابتدا ۵۰ ميليارد تومان بود كه امروز به ۷۰ ميليارد تومان افزايش  پيدا كرده  است.
به گزارش ايسنا، رفيعي آتاني ادامه داد: با همت شهردار تهران مركز مطالعات كه در دوره قبلي سطح پايين‌تري را تجربه كرده بود و در حد يك اداره كل تنزل داده شده بود؛ در دوره ششم مديريت شهري اين مركز در وزن يكي از معاونت‌هاي شهرداري تهران ارتقای جايگاه پيدا كرد كه نشان مي‌دهد شهردار فعلي تهران به دانش پايه شدن مديريت شهري اهميت مي‌دهد. او ادامه داد: در اين دوره مديريت شهري گروه‌هاي علمي مركز مطالعات دو برابر شد و در حالي كه در گذشته مركز با عنوان مطالعات فني و عمراني شناخته مي‌شد در اين دوره مطالعات اجتماعي نيز به شكل گسترده‌اي آغاز شد و هفت گروه مطالعات فرهنگي و  اجتماعي تشكيل  شد.
آتاني اضافه كرد: از سوي ديگر مطالعات اقتصادي در سطح يكي از معاونت‌هاي مركز ارتقا  داده شد و به مطالعات حقوق شهري نيز توجه ويژه شد و به صورت كلي مطالعات حوزه انساني را گسترش داديم كه اين امر با تغيير كمي و كيفي همزمان محقق شد. رييس مركز مطالعات و برنامه‌ريزي شهرداري تهران با تأكيد بر استراتژي شهردار تهران براي تبديل مركز به يك مركز پژوهشي، گفت: خوشبختانه اين مهم محقق شد و علاوه بر مديريت پژوهش‌ها نسبت به تربيت پژوهشگر در جهت دانش پايه شدن مديريت شهري حركت كرديم. او افزود: نوآوري‌هاي خوبي هم در مركز صورت گرفته است كه از جمله آنها مي‌توان به تشكيل كانون افكار سنجي تهران اشاره كرد. بي‌ترديد مديريت شهري نياز دارد نظر مردم را در مراحل مختلف بداند. در همين راستا گام‌هاي بسيار خوبي برداشته شد و اميدواريم تا پايان سال بيش از ۲۰ پروژه افكارسنجي را بتوانيم اجرايي كنيم. پروژه‌هايي كه فرآوري پژوهشي بر روي داده‌هاي حاصل از آنها نيز انجام مي‌شود. بنابراين تنها توليدكننده  داده  نيستيم.
رييس مركز مطالعات و برنامه‌ريزي شهرداري تهران با اشاره به شكل‌گيري شبكه نخبگاني در دل مركز مطالعات و برنامه‌ريزي شهر تهران، گفت: يكي از موضوعاتي كه مورد مطالعه قرار گرفت و داده‌هاي بسياري نيز به همراه داشت سنجش ميزان خطرپذيري رانندگان در تهران بود. براي سال جاري هم بيش از ۳۰۰ پروژه علمي براي انجام در مركز مطالعات تعريف شده است. او تأكيد كرد: در اين دوره علاوه بر به كارگيري نيروهاي درون شهرداري در مركز مطالعات، از شخصيت‌هاي علمي و بزرگي بيرون از شهرداري نيز براي همكاري در مركز مطالعات دعوت به عمل آمد كه يكي از موثرترين كارهاي ما ايده «من شهردارم» بود كه در دوره نخست براي يك‌هزار و ۲۰۰ پروژه كه در معرض نظر مردم قرار گرفت، ۵۰۰ هزار نفر نظرات خود را اعلام كردند كه پروژه‌ها نيز بر همين اساس اجرايي شد.  به گفته اين مقام مسوول، در گام دوم نيز بيش از يك ميليون رأي‌دهنده در اين طرح شركت كردند، ايده‌اي كه مورد استقبال قرار گرفت و قطعا موجب تقويت دموكراسي و مردم‌سالاري ديني خواهد شد. رييس مركز مطالعات و برنامه‌ريزي شهرداري تهران در پاسخ به سوالي درخصوص انجام مطالعات در حوزه ترافيك و آلودگي هوا گفت: شهرداري در اين حوزه براساس واضحات اقدام مي‌كند به شكلي كه توسعه حمل‌ونقل عمومي و تغيير آن از سوخت‌هاي فسيلي براي حركت به سمت برقي‌سازي را دنبال مي‌كند و از سوي ديگر مديريت تقاضاي حمل‌ونقل در اين حوزه بسيار تاثيرگذار است كه البته همه اين اقدامات نيازمند همراهي دولت جديد  نيز خواهد بود.