دومين آرامستان پايتخت كجاست؟

۱۴۰۳/۰۷/۰۳ - ۰۰:۲۵:۰۷
|
کد خبر: ۳۲۱۳۰۳

كمبود آرامستان‌ در تهران به يكي از بزرگ‌ترين چالش‌هاي مديريت شهري تبديل شده است، درواقع با افزايش جمعيت و توسعه پايتخت، ظرفيت آرامستان‌هاي موجود به‌ويژه بهشت زهرا (س)، به عنوان بزرگ‌ترين آرامستان پايتخت، به سرعت در حال تكميل است و بنا اعلام جواد تاجيك، مديرعامل سازمان بهشت زهرا (س) ظرفيت قبور اين آرامستان تا سال بعد تكميل مي‌شود.

كمبود آرامستان‌ در تهران به يكي از بزرگ‌ترين چالش‌هاي مديريت شهري تبديل شده است، درواقع با افزايش جمعيت و توسعه پايتخت، ظرفيت آرامستان‌هاي موجود به‌ويژه بهشت زهرا (س)، به عنوان بزرگ‌ترين آرامستان پايتخت، به سرعت در حال تكميل است و بنا اعلام جواد تاجيك، مديرعامل سازمان بهشت زهرا (س) ظرفيت قبور اين آرامستان تا سال بعد تكميل مي‌شود. در اين ميان اظهارات ضد و نقيضي از سوي شهرداري و شوراي شهر مبني بر تعيين دقيق آرامستان جايگزين بهشت زهرا، مطرح مي‌شود، اگرچه مديريت شهري وعده داده است كه تا پايان سال، محل دقيق دومين آرامستان پايتخت تعيين مي‌شود. در همين راستا، مدير مطالعات خدمات شهري و محيط زيست مركز مطالعات و برنامه‌ريزي شهر تهران در تشريح جزييات آرامستان جديد تهران اظهار كرد: مكان جديدي كه براي ساخت آرامستان در نظر گرفته‌ شده، با مساحتي حدود ۲۰۰ هكتار، در جنوب شرقي و در حريم شهر تهران قرار دارد.

 فرهاد خسرواني در گفت‌وگو با ايسنا، افزود: طبق مطالعات و بررسي‌هاي انجام‌شده، با توجه به برخي محدوديت‌هاي جزیي در قسمت‌هايي از مساحت مذكور، تنها بخشي از اين زمين كه از جنبه‌هاي مختلف زيست‌ محيطي، مكاني و حمل‌ و نقلي، به‌ ويژه اتوبوسراني مناسب است، براي آرامستان در نظر گرفته شده است. اين بخش حدود يك‌هفتم ظرفيت تدفين آرامستان بهشت زهرا (س) را دارد. او گفت: با توجه به اينكه مالكيت اين زمين به دست اوقاف است، با پيگيري‌هاي انجام شده توسط معاونت خدمات شهري و محيط زيست و سازمان بهشت زهرا (س)، اميدواريم وضعيت مالكيت و مكان‌يابي به زودي تثبيت شود تا بتوانيم با تمامي ظرفيت‌ها به خدمت‌رساني ادامه دهيم. مدير مطالعات خدمات شهري و محيط زيست مركز مطالعات و برنامه‌ريزي شهر تهران در تشريح طرح جامع ارتقاي عملكرد آرامستان بهشت حضرت زهرا (س) گفت: اين پروژه شامل ۵ فصل است كه در فصل اول به مطالعات پايه پرداخته شده و ابعاد مختلف سازمان مورد بررسي قرار گرفت و اين ابعاد شامل ابعاد كالبدي، حمل و نقل، زيست محيطي، اقتصادي، مديريتي و فقهي مي‌شود. خسرواني ادامه داد: فصول مياني به بحث چشم‌انداز و اهداف كلي طرح اختصاص دارد. فصول آخر، منتج از چشم‌انداز ۲۰ سال‌هاي است كه براي اين سازمان ترسيم شده و طي آن به راهبردها، سياست‌ها و برنامه‌هاي اقدام مي‌رسد كه در نهايت پروژه‌هاي اجرايي براي سازمان طراحي و تدوين شد.

او افزود: در طرح ارتقاي عملكرد آرامستان، ۹ هدف كلي براي آرامستان بهشت حضرت زهرا (س) در نظر گرفته شده كه منتج به ۲۹ راهبرد و ۶۲ سياست شده است. همچنين ۱۵۲ برنامه اقدام و ۳۰ پروژه عملياتي نيز تعريف شده است.
مدير مطالعات خدمات شهري و محيط زيست مركز مطالعات و برنامه‌ريزي شهر تهران با اشاره به فعاليت بيش از ۵۰ ساله آرامستان بهشت حضرت زهرا (س) و اندك ظرفيت باقي‌مانده از آن گفت: باتوجه به اينكه روزانه حدود ۱۸۰ نفر متوفي داريم، ظرفيت فعلي اين آرامستان تا سال آينده تكميل خواهد شد و براي ۵۰ سال آينده نياز به ۷ ميليون قبر  جديد  خواهيم   داشت.