خروج ۹.۳ ميليون نفر از جمعيت كشور از محروميت در سالهاي ۱۳۸۵ الي ۱۴۰۰
رييس مركز پژوهشهاي مجلس از خروج ۹.۳ ميليون نفر از جمعيت كشور از محروميت طي سالهاي ۱۳۸۵ تا ۱۴۰۰ خبر داد و اظهار كرد: اين آمار با بررسي روند شاخصهاي محروميت در چهار دهه گذشته به دست آمده است.
رييس مركز پژوهشهاي مجلس از خروج ۹.۳ ميليون نفر از جمعيت كشور از محروميت طي سالهاي ۱۳۸۵ تا ۱۴۰۰ خبر داد و اظهار كرد: اين آمار با بررسي روند شاخصهاي محروميت در چهار دهه گذشته به دست آمده است. بابك نگاهداري در خصوص روند محروميتزدايي در كشور، اظهار كرد: بررسي روند شاخصهاي محروميت در چهار دهه گذشته نشانميدهد كه محروميت در هر يك از شاخصهاي موردنظر شامل دسترسي به آب لولهكشي، شبكه برق، گاز لولهكشي، امكانات ضروري زندگي مثل آشپزخانه و حمام، مسكن ايمن و حتي در سالهاي اخير اينترنت بهطور قابل توجهي كاهش يافته است. وي با بيان اينكه اين روند بهطور خاص در دو دهه اخير محروميت با شدت بيشتري كاهشي بوده است، گفت: بر اساس بررسيهاي كارشناسان ما در مركز پژوهشهاي مجلس، نرخ محروميت در كل كشور، از ۱۸.۲ درصد در سال ۱۳۸۵ به ۳.۱ درصد در سال ۱۴۰۰ رسيده است.
رييس مركز پژوهشهاي مجلس ادامه داد: براساس اين پژوهشها، نرخ محروميت در مناطق شهري، از ۱۰ درصد در سال ۱۳۸۵، به كمتر از ۲ درصد در سال ۱۴۰۰ و در مناطق روستايي از ۳۳ درصد به ۷ درصد كاهش يافته است. وي تصريح كرد: در بازه زماني سالهاي ۱۳۸۵ الي ۱۴۰۰، معادل ۹.۳ ميليون نفر از جمعيت كشور از محروميت خارج شدند. نگاهداري با بيان اينكه كاهش محروميت در تمامي استانهاي كشور نيز در اين بازه زماني محسوس است، تصريح كرد: در مناطق روستايي، بيشترين كاهش نرخ محروميت متعلق به سه استان كهگيلويه و بويراحمد، خراسانشمالي و كرمانشاه است كه در اين بازه ۱۵ ساله به ترتيب ۵۴، ۵۳ و ۴۳ درصد از خانوارها از محروميت شديد خارج شدهاند. وي ادامه داد: كمترين كاهش نرخ محروميت در مناطق روستايي مربوط به سه استان بوشهر، البرز و مازندران است كه بهترتيب ۳، ۷ و ۱۳ درصد از خانوارهاي اين مناطق از وضعيت محروميت شديد خارج شدهاند. رييس مركز پژوهشهاي مجلس اشاره كرد: در مناطق شهري نيز، بيشترين كاهش نرخ محروميت متعلق به سه استان خراسان شمالي، كرمانشاه و ايلام است كه به ترتيب ۲۲، ۲۰ و ۱۷ درصد از خانوارهاي اين مناطق ديگر در وضعيت محروميت شديد قرار ندارند. وي خاطرنشان كرد: كمترين كاهش نرخ محروميت در مناطق شهري مربوط به سه استان تهران، چهارمحال و بختياري و بوشهر است كه بهترتيب ۲، ۳.۵ و ۴ درصد از خانوارهاي اين مناطق در اين بازه زماني از محروميت شديد خارج شدهاند.