صنعت با مشكلات جدي مواجه است
مشاور مجمع كارآفرينان ايران در جلسه هم انديشي مجمع كارآفرينان ايران كه با حضور تعدادي از كارآفرينان، رييس و برخي از اعضاي كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي برگزار شد، پنج موضوع اصلي نظير پيشنهادهای مرتبط با برنامه هفتم توسعه، پيشنهادات مرتبط با بودجه ۱۴۰۴، پيشنهادهای مرتبط با قانون زدايي (حذف قوانين زائد و دست و پاگير)، ساز و كار نظارت بر اجراي قانون و ثبات مديريتي و سياستي در وزارت صمت را محور اصلي رايزني مجمع كارآفرينان با اعضاي كميسيون صنايع و معادن مجلس بيان كرد.
تعادل | گروه صنعت |
مشاور مجمع كارآفرينان ايران در جلسه هم انديشي مجمع كارآفرينان ايران كه با حضور تعدادي از كارآفرينان، رييس و برخي از اعضاي كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي برگزار شد، پنج موضوع اصلي نظير پيشنهادهای مرتبط با برنامه هفتم توسعه، پيشنهادات مرتبط با بودجه ۱۴۰۴، پيشنهادهای مرتبط با قانون زدايي (حذف قوانين زائد و دست و پاگير)، ساز و كار نظارت بر اجراي قانون و ثبات مديريتي و سياستي در وزارت صمت را محور اصلي رايزني مجمع كارآفرينان با اعضاي كميسيون صنايع و معادن مجلس بيان كرد. سيد مهدي نيازي، با بيان اينكه مهمترين چالش دهه پيش رو موضوع نرخ منفي تشكيل سرمايه و فرسوده شدن زيرساختهاي واحدهاي توليدي است، بيان كرد: همه اين موارد در نهايت منجر به افزايش قيمت تمام شده، كاهش بهرهوري، فاصله گرفتن از فناوري و كاهش رقابتپذيري در بازارهاي داخلي و بينالمللي شده است.
تغييرات آسيبزا براي فعالان اقتصادي
مشاور مجمع كارآفرينان ايران اضافه كرد: برنامه هفتم توسعه مهمترين بستر پشتيباني از بخش خصوصي و واحدهاي بزرگ است، لذا نياز است بودجه مورد نياز در اين خصوص در بودجه سال جاري لحاظ شود. وي در ادامه با بيان اينكه با وجود ازدياد قوانين در كشور ما براي برخي موضوعات مهم كشور هيچ قانوني نداريم، گفت: متاسفانه هنوز در كشور نسبت به بزرگ شدن اقتصاد و فعالين اقتصادي نگاه منفي وجود دارد و بیشتر قوانين ما مانند ذينفع واحد، تعدد مجوزهاي سرمايهگذاري و خرد شدن منابع سرمايهگذاري، توزيع تكليفي منابع به صورت غيرهدفمند و... روح جلوگيري از بزرگ شدن دارد.
مشاور عالي مجمع كارآفرينان ايران با تاكيد بر اينكه تغييرات مكرر سياستي و مديريتي در وزارت صمت پس از سال ۱۳۹۶ آسيب جدي به فعالان اقتصادي زده است، خاطرنشان كرد: كميسيون صنايع، كميته يا كميتههاي تخصصي نظارتي براي قوانين خاص و موضوعات خاص بايد با حضور دستگاههاي اجرايي و نمايندگان بخش خصوصي و فعالين اقتصادي تشكيل جلسه داده و نسبت به رفع مشكلات موجود اقدامات لازم را انجام بدهند.
قوانين مزاحم بر سر راه اقتصاد
رضا عليزاده رييس كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي، نيز با بيان اينكه كشور ما نيازمند بنگاههاي اقتصادي بزرگ است، افزود: ما يقين داريم كه مشكلات كشور توسط شما پيشرانان قابل حل است، لذا كميسيون ما نيازمند شما پيشرانها است.
نماينده مردم ورزقان در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه ما با تصويب قوانين بيش از حد، موازي و متغاير مخالفيم، اظهار كرد: بسياري از قوانين موجود نه تنها منجر به تسهيلگري نشده بلكه سبب بروز مشكلات فراوان در حوزه اقتصاد شده است. رييس كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي با اشاره به فرسوده شدن زيرساختهاي كشور گفت: ما امروز به علت مكانيزه نكردن و عدم استانداردهاي لازم، بيش از ۵۰ كارگر ماهر خود را در حادثه معدن طبس از دست داديم.
اين نماينده مجلس با اشاره به اينكه كشور ما در حوزه تامين زيرساختهاي مورد نياز و نوسازي از كشورهايي نظير تركيه و چين عقب مانده است، ادامه داد: ما امروز بيش از ۵۷ درصد زغال سنگ مورد نياز خود را از ساير كشورها وارد ميكنيم درصورتي كه خودمان براي هزاران سال مصرف، زغال سنگ در انبارها ذخيره داريم. شهباز حسنپور بيگلري عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس در پي برخي از اظهارات كارآفرينان گفت: بايد با هدف رفع چالشهاي موجود كميتهاي تحت عنوان جهش توليد و رونق كسب و كار ذيل كميته صنعت ايجاد شود تا موضوعات مربوطه بررسي و مسائل موجود حل و فصل شود.
صنعت با مشكلات جدي مواجه است
در ادامه اين جلسه، علي حدادي عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس با بيان اينكه يكي از وظايف اصلي ما پس از قانونگذاري مراقبت از آيين نامهها و عدم انحراف آن است، گفت: اين روزها صنعت با مشكلات جدي در زير ساختها و كمبود انرژيهاي نظير آب، برق و گاز رو به رو است. وي با اشاره به اينكه توسعه صنايع ما (نوسازي و بازسازي) اكنون با موانع و مشكلات جدي رو به رو است، افزود: اين روزها توليدكنندگان ما در بخش ارز و ريال با مشكل مواجهاند، لذا ما و دولت بايد به بخش خصوصي كه همان حكمراني مردم پايه است، اطمينان و باور داشته باشيم و در جهت رفع مشكلات آنان اقدام كنيم. اين نماينده مجلس با بيان اينكه طبق فرمايشات رهبر معظم انقلاب بايد اقدام به موقع را سرلوحه كار خود قرار دهيم، گفت: ما به عنوان نمايندگان مجلس بايد رصد كامل نسبت به بودجه سنواتي كشور داشته باشيم.
بخش خصوصي رها شده است
مسعود سزاوار، نايبرييس هياتمديره يك گروه صنعتي با بيان اينكه متاسفانه اين روزها سود بخش توليد تك رقمي شده، گفت: سالهاست در كشور توان نوسازي صنايع به علت تورم وجود ندارد. اين روزها ما در حوزه تكنولوژي و نيروي كار عقب مانده و نيازمند عزم ملي هستيم. سزاوار با طرح اين پرسش كه آيا ابزار برنامه هفتم توسعه فراهم شده است يا خير؟ تاكيد كرد: متاسفانه امروز منابع مالي در اختيار صنايع قرار نميگيرد و بانكها همكاري لازم را انجام نداده و به صورت انقباضي عمل ميكنند. لذا اگر خواستار تداوم اشتغال، رشد پايدار و جهش توليد هستيم بايد ابزار آن را فراهم كنيم. وي با اشاره به اينكه بخش خصوصي رها شده و صرفا از آن يك طرفه انتظار داريم، افزود: ما چرا نميتوانيم مشكلات موجود در حوزه ارز را حل كنيم. اكنون بيش از سه برابر كشور ظرفيت صادرات داريم اما شرايط براي صادرات فراهم نيست. سزاوار خطاب به نمايندگان مجلس مطرح كرد: ما به عنوان فعالان بخش خصوصي درخواست داريم تا در تدوين و نظارت قوانين صحيح عمل شود. در حقيقت نمايندگان مجلس بايد در زمان تدوين قوانين عوارض آن را بررسي و پيش بيني كنند.