چه عاملي قيمت جهاني طلا را عوض ميكند؟
واردات خالص طلاي چين به عنوان بزرگترين مصرفكننده شمش در جهان كه خريدهايش بر قيمت كلي جهاني تاثيرگذار است، در ماه آگوست به كمترين ميزان در بيش از دو سال گذشته رسيده است.
واردات خالص طلاي چين به عنوان بزرگترين مصرفكننده شمش در جهان كه خريدهايش بر قيمت كلي جهاني تاثيرگذار است، در ماه آگوست به كمترين ميزان در بيش از دو سال گذشته رسيده است.
دادهها نشان داد كه واردات خالص ماهانه طلاي چين از طريق هنگكنگ در ماه آگوست ۷۶ درصد كاهش يافت و به پايينترين سطح در بيش از دو سال گذشته رسيد، زيرا ركورد افزايش قيمت تمايل بزرگترين مصرفكننده شمش در جهان را مهار كرد. آمارهاي اداره آمار و سرشماري هنگكنگ نشان ميدهد كه چين در ماه آگوست ۶.۲۴۵ تن خالص وارد كرده است كه از ۲۵.۶۵۹ تن در ماه جولاي كمتر است. واردات در پايينترين سطح خود از آوريل ۲۰۲۲ بوده است. مجموع واردات طلا از طريق هنگكنگ در ماه گذشته با ۴۸ درصد كاهش به ۱۶.۳۷۷ تن رسيد. چين از نظر مصرف طلا رتبه اول را دارد و فعاليتهاي خريد آن ميتواند بر قيمت كلي جهاني طلا تاثير بگذارد. دادههاي گمرك نشان داد كه چين براي اولينبار از ژانويه ۲۰۲۱، از واردات طلا از سوييس در ماه آگوست اجتناب كرد. علاوه بر اين، چين تصميم گرفت خريد طلاي خود را از طريق بانك مركزي خود در ماه مه متوقف كند و چهارمين ماه متوالي بدون افزودن به ذخاير خود را در آگوست داشته باشد. كارشناسان اظهار كردند كه قيمتها براي سرمايهگذاران چيني خيلي سريع افزايش يافته و تمايل آنها را براي خريد در سطوح فعلي كاهش داده است. با افزايش نرخ بهره فدرال رزرو امريكا و تقاضاي پناهگاه امن به دليل عدم قطعيتهاي ژئوپليتيكي، طلا تاكنون ۲۹ درصد افزايش داشته است. بانك مركزي چين اين هفته بزرگترين محرك خود را از زمان همهگيري براي خارج كردن اقتصاد از وضعيت ضد تورمي خود در اوايل هفته ارايه كرد. رويترز گزارش كرد كه دادههاي هنگكنگ ممكن است تصوير كاملي از خريدهاي چيني ارايه نكند، زيرا طلا از طريق شانگهاي و پكن نيز وارد ميشود.