از تصويب حسابرسي سازمان رفاه تا وضعيت نامطلوب كارت منزلت
روز گذشته (10 مهر ماه) دويست و شصت و هفتمين جلسه علني شوراي اسلامي شهر تهران برگزار شد و در اين جلسه، اعضاي شوراي شهر با راي مثبت خود حسابرسي سازمان رفاه، خدمات و مشاركتهاي اجتماعي شهرداري تهران و حسابرسي شركت سرمايهگذاري شهر را براي سال مالي ۱۴۰۲ تصويب كردند.
روز گذشته (10 مهر ماه) دويست و شصت و هفتمين جلسه علني شوراي اسلامي شهر تهران برگزار شد و در اين جلسه، اعضاي شوراي شهر با راي مثبت خود حسابرسي سازمان رفاه، خدمات و مشاركتهاي اجتماعي شهرداري تهران و حسابرسي شركت سرمايهگذاري شهر را براي سال مالي ۱۴۰۲ تصويب كردند.
در جلسه ديروز شوراي شهر تهران علاوه بر تصويب حسابرسي سازمان رفاه، خدمات و مشاركتهاي اجتماعي شهرداري تهران، مباحث ديگري همچون تشكر از ورود دادستاني به موضوع تابلوهاي موزه امام علي، لزوم توجه به لايروبي انهار، توضيح شهرداري تهران براي حذف يكي از استعلامات صدور پروانه و انتقاد از وضعيت نامطلوب كارت منزلت هم از سوي اعضاي شوراي شهر پايتخت مطرح شد.
طي جلسه روز گذشته شوراي شهر، علاوه بر اعضا محمد نقيب، سرپرست سازمان خدمات و مشاركتهاي اجتماعي شهرداري تهران هم حضور داشت و به سوالات و ابهامات اعضا پاسخ داد، در همين راستا، مهدي صادقي، عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران گفت: سازمان موظف به تعيين تكليف اموال راكد است و همچنين سازمان موظف است كه ظرف مدت يك ماه با تشكيل كارگروهي نسبت به حل مشكلات و مسائلي كه حسابرس تعيين كرده، اقدام كند.
صادقي افزود: سازمان موظف است نسبت به تعيين تكليف ملك موسوم به اقوام و بعثت اقدام كند و همچنين بايستي گزارشي در مورد سرانجام ماليات بر ارزش به شوراي شهر تهران ارايه كند و گزارش اصلاحات انجام شده بايد به اطلاع شوراي شهر تهران برسد.
پس از آن ناصر اماني، عضو ديگر شوراي شهر پايتخت در مورد گزارش حسابرس گفت: معاونت مالي ۱۵۷ ميليارد تومان از اعتبارات سازمان به مركز طراوات زندگي و سازمان زندانها داده است كه اين عدد زياد است و شهرداري تهران بايد توضيح دهد كه چرا اين اعتيار به بيرون از شهرداري تهران در بياطلاعي شوراي شهر پرداخت شده و بايد توضيح دهند.
در ادامه نقيب، سرپرست سازمان خدمات و مشاركتهاي اجتماعي شهرداري تهران در مورد سوال اماني با بيان اينكه اين هزينه در پي تواقفنامه در پي مسووليتهاي سازمان در سال گذشته براي اجراي كارهاي مشترك با محوريت فعاليتهاي سازمان داده شده است گفت: بخشهاي مختلف به ماموريتهاي مختلف سازمان در سطح شهر كمك كردند.
تشكر از دادستاني براي ورود به
موضوع تابلوهاي موزه امام علي
بحث ديگري كه در جلسه ديروز شوراي شهر تهران مطرح شد، قدرداني از دادستاني براي ورود به موضوع تابلوهاي موزه امام علي (ع) بود. مهدي اقراريان، عضو شوراي اسلامي شهر تهران در جلسه علني شوراي اسلامي شهر تهران در تذكري گفت: بايد از ورود دادستاني به موضوع تابلوهاي موزه امام علي(ع) قدرداني كنم. مستندات جديدي در اختيار ما قرار گرفته كه از مسير قانوني اين مستندات براي دادستاني ارسال خواهد شد. بيترديد اگر قصور و تقصيري در اين موضوع شاهد بوديم بايد با افراد بدون ملاحظات سياسي برخورد لازم صورت بگيرد.
اين عضو شوراي اسلامي شهر تهران در بخش ديگري از صحبتهاي خود به موضوع حادثه معدن طبس اشاره كرد و افزود: در اين حادثه ۵۱ نفر از كارگران معدن فوت كردند؛ بنابراين درخواست ميكنم اين موضوع از مجاري قانوني پيگيري و دنبال شود و نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي گزارش خود را ارايه كنند. همچنين به خانوادههاي داغدار نيز تسليت ميگويم.
اقراريان ادامه داد: دو تذكر هم به شهردار تهران دارم يكي درباره نگهداشت آثار و منزل آيتالله طالقاني كه لازم است در اسرع وقت گزارشي در اين خصوص به صورت مكتوب ارسال شود. تذكر ديگر به شهردار تهران درباره پاسخ به تذكرات بنده است بخشي از پاسخهاي مطرح شده به تذكرات بنده كافي نيست يا مستندات همراه پاسخ ارايه نشده است.
لزوم توجه به لايروبي انهار
دراين جلسه همچنين دو تن از اعضاي شوراي شهر تهران تذكرات خود را درباره لزوم توجه به لايروبي انهار و عدم ابلاغ دستورالعملهاي مصوب ستاد مشاركتها به هيات امناي محلات را در صحن علني شوراي شهر تهران بيان كردند.
مهدي عباسي، رييس كميسيون شهرسازي شوراي شهر تهران در تذكر پيش از دستور خود با بيان اينكه در آستانه فصل سرد سال قرار داريم، گفت: بايد ماموريت شهرداري تهران متناسب با اين شرايط باز تعريف شود و لازم است يادآوري شود كه براي انجام برخي از اقدامات از الان بايد اقدام شود و نبايد تاخيري صورت گيرد مثلا براي جابهجايي درختان براي اجراي پروژه بايد از الان درخواست بدهند تا در كميسيون ماده ۷ بررسي انجام شود تا در آخر پاييز درختان جابهجا شوند.
عباسي با بيان اينكه در حوزه خدمات شهري بايد به لايروبي انهار توجه شود و ساماندهي آبهاي سطحي در دستور كار قرار گيرد؛ اظهار كرد: برخي اوقات ممكن است زيرساختهاي شهري دچار نواقصي شود كه از الان بايد كنترل شوند.
پس از عباسي، احمد علوي رييس كميته ميراث فرهنگي شوراي شهر تهران هم در تذكري با اشاره به عدم ابلاغ دستورالعملهاي مصوب ستاد مشاركتها به هيات امناي محلات گفت: براساس نظام نامه كه در مرداد ماه دو سال قبل تصويب و ابلاغ شده، شهرداري تهران بايد ظرف مدت ۳ ماه دستورالعملها را تهيه و به شوراي شهر تهران ارسال ميكرد اما با وجود تاخير يك سال و نيمه، تعدادي از دستورالعملها را تهيه و براي هيات امنا ارسال كرده است و آنها نيز با توجه به كمبود وقت سريع اين آيين نامهها را بررسي كردند.
علوي با تاكيد بر اينكه اكنون بعد از گذشت سه ماه اعضاي هيات امنا با توقف جلسات خواهان تعيين دستورالعملها هستند، گفت: از شهردار تهران ميخواهم اين موضوع را با جديت پيگيري كند.
ضرورت توضيح شهرداري تهران
براي حذف يكي از استعلامات صدور پروانه
در دويست و شصت و هفتمين جلسه علني شوراي اسلامي شهر تهران نرجس سليماني، عضو شوراي شهر تهران بر لزوم توضيح شهرداري تهران براي حذف يكي از استعلامات صدور پروانه تاكيد كرد.
سليماني در تذكري با اشاره به نامهنگاري اداره كل نظارت و صدور پروانه و حذف يكي از استعلامات گفت: شهرداري بايد توضيح دهد كه علت حذف استعلام چه بوده است.
او افزود: گزارشهاي متعددي از منطقه ۱، ۲ و ۲۲ به دست ميرسد كه نشاندهنده پديده خطرناك بيتوجهي به قدرالسهم شهرداري و تخريب باغات است. بخشي كه قرار است زيرساخت شهر را تأمين كند دوباره به چرخه بارگذاري برميگردد و بايد به اين چرخه بيپايان دقت شود.
اين عضو شوراي شهر تاكيد كرد: شهرداري نسبت به دريافت قدرالسهم خود اقدام كند. دريافت زمين خارج از حريم براي شهرداري وجود ندارد و اساسا خلاف و غيرقابل توجيه است. درخواست من است آيين نامه تعيين تكليف بانك زمين را سريعتر ارايه دهد و زمينها تعيين كاربري شوند. از همه مهمتر فرايند شهرفروشي كه دهههاست قابل مهار نبوده، كنترل شود.
انتقاد از وضعيت نامطلوب كارت منزلت
موضوع ديگري كه در جلسه ديروز شوراي شهر پايتخت مطرح شد، وضعيت نامطلوب كارت منزلت بود. رييس كميته اجتماعي شوراي شهر تهران از شهردار تهران خواست كه فرآيند ارايه خدمات در قالب كارت منزلت را بهبود ببخشد.
به گزارش ايسنا، زهرا شمس احسان با بيان اينكه لازم است تغييرات در ساختار ارايه خدمات به سالمندان داشته باشيم، گفت: در عصر كنوني مديريت شهري با چالشهاي پيچيدهاي در ارايه خدمات به گروههاي مختلف روبرو شده است و يكي از اين چالشها ارايه خدمات مطلوب به جامعه رو به رشد سالمندي است.
او با بيان اينكه كلانشهر تهران به عنوان پايتخت با جمعيت زيادي از سالمندان روبرو است و بايد رويكرد مديريتي جامع و كارآمد در اين حوزه داشته باشد گفت: عليرغم اقدامات صورت گرفته هنوز شكاف قابل توجهي ميان وضعيت موجود و استانداردهاي مطلوب به سالمندان در شهر داريم و اين شكاف نه تنها كيفيت زندگي سالمندي را تحت تاثير قرار داده بلكه موجب اثرگذاري منفي بر روي مديريت شهر شده است بگونهاي كه فقدان مديريت يكپارچه و علمي براي مديريت برنامههاي ويژه سالمندان و عدم هماهنگي بين بخشي موجب كاهش چشمگير اثرگذاري اقدامات شده است.
شمس احسان با بيان اينكه مراكز «فرآهنگ» با چالشهاي مديريتي روبرو است كه موجب بر كاهش اثرگذاري شده است، بيان كرد: به همين دليل گاه به جاي نگاه علمي، نگاه حاكم سليقهاي است و بايد مدل واحدي براي اجراي برنامهها در اين مراكز باشيم.
اين عضو شوراي شهر اضافه كرد: اين شرايط نامناسب موجب سلب اعتماد به مديران شهري شده است و با توجه به جديت موضوع از شهردار تهران ميخواهم كه دستور بازنگري در ساختار مديريتي ارايه خدمات به سالمندان را صادر كند و گزارشي مفصل در مورد نحوه ارايه خدمات به سالمندان و بهبود فرآيندها به خصوص در مورد كارت منزلت را به شوراي شهر تهران ارايه كنند.