تخصيص ۲۱ همت براي حل فرسودگي شبكه برق تهران
مديرعامل شركت برق منطقهاي تهران گفت: باتوجه به فرسودگي شبكه برق تهران ۲۱ همت در مرحله اول براي نوسازي اين شبكه درنظر گرفته شده است.
مديرعامل شركت برق منطقهاي تهران گفت: باتوجه به فرسودگي شبكه برق تهران ۲۱ همت در مرحله اول براي نوسازي اين شبكه درنظر گرفته شده است.
بهگزارش ايسنا، فرهاد شبيهي در جمع خبرنگاران درباره ميزان فرسودگي شبكه برق تهران و تدابير لحاظ شده در اين بخش، اظهار كرد: برق تهران يك شبكه بسيار فرسوده با طول عمر بسيار بالا و يكي از پر ظرفيتترين و پربارترين شبكههاي برق كشور محسوب ميشود؛ مديريت اين شبكه در زمان كنوني بسيار سخت است و اميدواريم كه بتوانيم ميزان توليد را افزايش داده و به بخشي از اين ظرفيتها پاسخ دهيم.
وي با اشاره به برنامه نوسازي شبكه برق تهران، گفت: برنامه نوسازي و رفع موانع در حوزه شبكه فرسوده، هم در حوزه برق منطقهاي و هم در شبكه توزيع را در دستور كار داريم و اين برنامه را به توانير اعلام كردهايم.
مديرعامل شركت برق منطقهاي تهران با اشاره به جزييات برنامه، تاكيد كرد: سرمايهاي كه در برق منطقهاي تهران براي اين مساله پيش بيني شده، حدود ۲۱ همت در مرحله اول است كه بتوانيم بخشي از شبكه فرسوده را اصلاح كنيم.
شبيهي با اشاره به تدابير شركت برق منطقهاي تهران براي تامين برق واحدهاي صنعتي و خانگي در فصل زمستان، گفت: چندين برنامه حياتي و ويژه را به وزارت نيرو و توانير اعلام كرديم تا در زمستان و تابستان سال آينده بتوانيم از محدوديتها عبور كنيم و اين مساله منوط به اين است كه مشكلات صنعت برق نيز حل شود.
به گزارش ايسنا، وي درباره جزييات احداث اولين نيروگاه يك مگاواتي در غرب تهران، اظهار كرد: شركت برق منطقهاي تهران در راستاي توسعه تجديدپذيرها برنامههايي را در دستور كار دارد و اين موضوع اولين گام اين شركت است، بحث استفاده از سرمايهگذاري خرد و مردمي بايد ما را به اين سمت ببرد تا در كل تهران از پتانسيلهاي مردمي و خانههاي مسكوني براي توسعه تجديدپذيرها استفاده كنيم.
مديرعامل شركت برق منطقهاي تهران با بيان اينكه بايد انرژي تجديدپذير روي پشتبامها توسعه يابد، بهلحاظ محدوديتهايي كه در تهران وجود دارد اكنون امكان توسعه انرژيهاي تجديدپذير داخل تهران زياد نيست اما با استفاده از تكنيكها و روشهاي نوين و سيستمهاي مدرن ميتوانيم همه ساختمانها را به اين سمت ببريم.
شبيهي با اشاره به لزوم توسعه انرژي خورشيدي در حوزههاي مسكوني داخل كلانشهرها بهويژه تهران، گفت: پتانسيل بالايي براي اين مساله وجود دارد و ميتوان بيش از ۲۰ تا ۳۰ هزارمگاوات را احداث كرد.
وي با بيان اينكه ساتبا احداث ۱۰ هزار مگاوات را پيشبيني كرده است، اظهار كرد: در برق تهران ۱۴ هزار مگاوات پيك بار است و ميتوانيم بخش عمده اين نياز را از اين طريق پيشبيني كنيم، يك سهم قابل قبولي را بايد استارت ميزديم كه اين اتفاق افتاده است.
مديرعامل شركت برق منطقهاي تهران با بيان اينكه در حال حاضر سهم تجديدپذيرها در سبد انرژي تهران بسيار پايين است، گفت: لازم است سازوكارها تغيير كند، مدلهاي جديدي را تعريف كنيم تا اطمينان و اشتياق كافي براي سرمايهگذاران ايجاد شود بهگونهاي كه از بازگشت سرمايه خود اطمينان داشته باشند.
به گفته شبيهي اكنون روي اين موضوع كار ميكنيم اما برنامه اصلي رويكردي است كه وزارت نيرو در حوزه صادرات دنبال ميكند و امتيازاتي كه به صادركنندگان ميدهد تا در اين حوزه سرمايهگذاري كنند.
وي با اشاره به توسعه نيروگاه CHP و مولدهاي توليد پراكنده در تهران، تاكيد كرد: تلاش شده تا استفاده از CHP در مراكز مصرف توسعه پيدا كند، سال گذشته در برق منطقهاي تهران نزديك ۳۰۰ مگاوات در حوزه CHP , DG توليد داشتيم.
مديرعامل شركت برق منطقهاي تهران افزود: اين موضوع را با شركتهاي مختلف مانند مپنا و ساير شركتهاي بخش خصوصي دنبال ميكنيم تا از ظرفيتهاي آنها استفاده كنيم، موانعي وجود دارد، سوخت اين بخش گاز و گازوئيل است.
به گزارش ايسنا، شبيهي در پاسخ به اين سوال كه برق منطقهاي تهران مشكلي براي تامين برق مترو تهران ندارد، تصريح كرد: تاكنون توانستيم برق مترو را تامين كنيم و دوستان ما در مترو نيز همكاري لازم را با ما دارند. وي با بيان اينكه تمام تلاش ما اين است كه در تهران از ظرفيت سوخت گاز استفاده كنيم، گفت: نيروگاههاي فرسودهاي در تهران وجود دارد، نيروگاه بعثت، ري، منتظر القائم و دماوند در تهران فعال هستند و تمام تلاش ما اين است كه باتوجه به اينكه تهران از نظر آلايندگي مسائل خاصي را دنبال ميكند بتوانيم از سوخت گاز استفاده كنيم.
مديرعامل شركت برق منطقهاي تهران با اشاره به محدوديتهاي توليد گاز در كشور، گفت: با همكاري همكارانمان در صنعت گاز تاكنون تلاش كرديم از گاز به نحو مناسبي استفاده كنيم، بهطوريكه بيش از ۹۰ درصد در تهران از سوخت گاز براي توليد برق استفاده ميشود.