ظرفيت توليد پتروشيمي به سالانه ۱۳۱ ميليون تن مي‌رسد

۱۴۰۳/۰۷/۱۶ - ۰۰:۵۲:۳۱
|
کد خبر: ۳۲۲۲۶۲

سرپرست شركت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به رشد صنعت پتروشيمي كه هم‌اكنون در مرز ۱۰۰ ميليون تن ظرفيت اسمي است، گفت: ظرفيت توليد اين صنعت تا پايان برنامه هفتم توسعه به سالانه ۱۳۱ ميليون تن مي‌رسد.

سرپرست شركت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به رشد صنعت پتروشيمي كه هم‌اكنون در مرز ۱۰۰ ميليون تن ظرفيت اسمي است، گفت: ظرفيت توليد اين صنعت تا پايان برنامه هفتم توسعه به سالانه ۱۳۱ ميليون تن مي‌رسد.

حسن عباس‌زاده با بيان اينكه دستورالعمل‌ها، فرآيندها، فناوري‌ها و رويه‌ها و رويكردهاي مديريتي سه ركن اصلي در مديريت ايمني فرآيند است، اظهار كرد: مديران بايد دستورالعمل‌هاي ابلاغي كميته‌هاي بالادستي را جدي بگيرند و به سرعت به زيرمجموعه ابلاغ كنند. وي با بيان اينكه هم‌اكنون حدود ۸۰ درصد ظرفيت صنعت پتروشيمي استفاده مي‌شود، گفت: ۲۰ درصد ديگر به دلايل مختلف از جمله خوراك، تعميرات و مشكلات فرآيندي فعال نيستند. اگرچه حدود ۶۰ درصد عدم توليد در اثر كمبود خوراك است، اما بخش هم به‌ موضوعات فرآيندي برمي‌گردد. سرپرست شركت ملي صنايع پتروشيمي با تاكيد بر اينكه موضوع ايمني و نشت مواد شيميايي در صنعت پتروشيمي بايد جدي گرفته شود، گفت: يكي از موضوعاتي كه در حوزه تاسيسات هسته‌اي مدنظر است نشت مواد شيميايي است و اين موضوع در مورد محصولات پتروشيمي نيز داراي اهميت ويژه است. به گفته عباس‌زاده در حال حاضر توليد آمونياك در كشور از شيراز تا لردگان توزيع شده، بنابراين در بحث ايمني و فرايند توليد نيز بايد دقت صورت گيرد و البته غير از شرايط خاص در شرايط عادي نيز بايد اين موضوعات جدي گرفته شود. وي اظهار كرد: موضوع مهم ديگر اينكه اكنون برخي مجتمع‌هاي پتروشيمي به مراكز جمعيتي نزديك شده يا جمعيت به اين مجتمع‌ها نزديك شده‌اند و اين موضوع خطرات را بالا مي‌برد و لازم است كه به لحاظ ايمني به نكات لازم توجه شود. موضوع پساب مجتمع‌ها به خصوص در روستاها بايد مورد توجه قرار گيرد. طبق اعلام سرپرست شركت صنايع ملي پتروشيمي، پنج شركت متانولي براي توليد بنزين در سامانه مجوزها ثبت‌نام كرده‌اند و مقرر شده به توليدكنندگان بنزين از متانول، تخفيفي ۱۶ تا ۱۷درصدي در خوراك اعطا شود تا بازدهي بهتري داشته باشند. حسن عباس‌زاده در حاشيه همايش مديريت ايمني فرايند صنعت نفت در جمع خبرنگاران درباره توليد بنزين از متانول، اظهار كرد: يكي از راهكارهاي جبران ناترازي سوخت در كشور، تبديل متانول به بنزين يا MTG  است ضمن اينكه بايد روي مديريت مصرف كار كنيم. وي با بيان اينكه اكنون ميزان مصرف بنزين كشور از ۱۰۰ ميليون ليتر در روز عبور كرده است، گفت: علاوه بر كنترل مصرف مي‌توان توليد بنزين را در كشور افزايش داد. يكي از روش‌ها تبديل متانول به بنزين است كه در كشورهاي ديگر نيز از اين تكنولوژي و فرايند استفاده مي‌كنند. سرپرست شركت صنايع ملي پتروشيمي با اشاره به اقدامات انجام شده در اين بخش، گفت: اقدامات خوبي براي رفع ناترازي بنزين انجام شد، يكي از اقدامات اينكه با صاحبان فناوري يكي از كشورهايي كه اين تكنولوژي را دارند؛ مذاكراتي انجام شد و قول دادند كه دانش آن را در اختيار ما قرار دهند.

عباس‌زاده با بيان اينكه در حال حاضر پنج شركت كه متقاضي احداث واحد تبديل متانول به بنزين هستند در سامانه ثبت مجوزها ثبت نام كردند و قرار شد در قالب آيين‌نامه تخفيفات پلكاني كه در خردادماه امسال هيات دولت ابلاغ كرد، روي اين پروژه‌ها اعمال شود و به اين ترتيب حدود ۱۶ تا ۱۷ درصد تخفيف در نظر گرفته مي‌شود كه بازدهي بهتري داشته باشد. وي با بيان اينكه اين پروسه از مسيرهاي مختلفي انجام مي‌شود يكي از مسيرها اينكه واحدهاي دست دوم اين پروژه‌ها را با رعايت استانداردهاي انرژي اجرا مي‌كنند، در اين حوزه دستورالعمل خاص داريم كه حتما در نظر گرفته خواهد شد كه واحد از دور خارج نشده باشد. طبق برآوردهاي صورت گرفته تقريبا طي ۱.۵ سال مي‌توان واحد را راه‌اندازي و به توليد رسيد ولي از طريق واحدهايي كه جديد ايجاد خواهد شد تقريبا ۳ سال زمان لازم است. هر كدام از اين واحدها ۲۰۰ هزار تن است و در وضعيت فعلي ۵ واحد در حال انجام فعاليت در اين حوزه هستند و ما تا ۱۰ واحد هم امكان اعطاي مجوز را داريم. سرپرست شركت صنايع ملي پتروشيمي درباره صادرات محصولات پتروشيمي اظهار كرد: به دليل اينكه تنوع محصولات زياد است، ما بازارهاي متنوعي را داريم و به دلايل تحريم صادرات محصولات كاهش پيدا نكرده و تقريبا مشكل صادرات نداريم و به كشورهاي مختلف صادرات انجام مي‌شود و امسال درآمد ارزي خوبي خواهيم داشت. عباس‌زاده درباره روزآمد كردن تجهيزات ايمني در مقابل حملات احتمالي رژيم صهيونيستي، گفت: به لطف خداوند و توان نظامي كه داريم و همچنين تدبير مقام معظم رهبري امكان تهديد عليه ما وجود ندارد. وزير نفت نيز روز گذشته طي بازديد از منطقه عسلويه اعلام كرد سفر كاري است و ارتباطي به شرايط خاص موجود ندارد ولي در هر صورت ما بايد اقدامات پيشگيرانه را داشته باشيم. به گفته وي صنعت پتروشيمي در حوزه فرايندها و ايمني يكي از صنايع پيشرو است البته ما مواد شيميايي توليد مي‌كنيم و دقت بيشتري نياز داريم، موارد ايمني را حتما رعايت مي‌كنيم ضمن اينكه در حوزه تهديدات هم هوشيار هستيم. كميته شرايط اضطراري تشكيل شده و موارد را دايم پايش مي‌كنيم و اميدواريم كه خطري شامل ما نخواهد شد.