اجراي ۱۴ مگاپروژه براي عبور از اوج بار ۱۴۰۴
وزير نيرو با بيان اينكه تامين برق پايدار اوج بار سال آينده به تعميرات نيروگاهي به موقع در فصل سرد سال وابسته است، گفت: لازم است با هدف آگاهي بخشي و افزايش مشاركت مردم در برنامههاي مديريت مصرف ساز و كارهاي جديدي براي گفتوگو با مردم ترسيم شود.
وزير نيرو با بيان اينكه تامين برق پايدار اوج بار سال آينده به تعميرات نيروگاهي به موقع در فصل سرد سال وابسته است، گفت: لازم است با هدف آگاهي بخشي و افزايش مشاركت مردم در برنامههاي مديريت مصرف ساز و كارهاي جديدي براي گفتوگو با مردم ترسيم شود.
به گزارش ايسنا، عباس علي آبادي در جلسه امور برق و انرژي وزارت نيرو كه با حضور مديران ارشد صنعت برق كشور برگزار شد، با تاكيد بر لزوم اجراي دقيق برنامههاي تنظيم شده با هدف تامين برق پايدار زمستان و تابستان آينده گفت: با توجه به كاهش مصرف برق در فصل سرد سال، لازم است توجه ويژهاي به انجام به موقع تعميرات و رفع محدوديتهاي نيروگاهي صورت گيرد تا بتوانيم در اوج بار سال آينده با حداكثر ظرفيت موجود نسبت به توليد و تامين برق اقدام كنيم.
وزير نيرو در ادامه به اهميت اطلاعرساني و اصلاح ساز و كارهاي گفتوگو با مردم پيرامون صنعت برق اشاره كرد و در اين خصوص بيان كرد: يكي از چالشهاي بزرگ صنعت برق كشور مصرف زياد گروه اندكي از مشتركان بخشهاي مختلف به ويژه بخش خانگي است. بخش خانگي در واقع در حال استفاده غيرمستقيم از حق و سهم ساير مشتركان است و ما بايد با ترسيم ساز و كارهاي جديد تعامل و گفتوگو با مردم، ضمن افزايش آگاهي ايشان در اين خصوص، نسبت به افزايش مشاركت آنها در حوزه مديريت و بهينهسازي مصرف برق اقدام كنيم.
وي با تاكيد بر لزوم تشريح فرصتها و محدوديتهاي صنعت برق براي مردم ادامه داد: وزارت نيرو اصلاً به دنبال كاهش مصرف برق مشتركان خانگي نيست، بلكه آنچه ما به دنبال آن هستيم ترويج روشها و زمانهاي مناسب مصرف برق است كه علاوه بر افزايش درآمد صنعت برق به ايجاد تعادل در بازههاي زماني مختلف توليد و مصرف برق كمك و از ايجاد قلههاي مصرف جلوگيري ميكند.
علي آبادي در بخش ديگري از سخنان خود به لزوم اصلاح واقعي اقتصاد صنعت برق اشاره كرد و گفت: با اصلاح واقعي و كامل اقتصاد صنعت برق نه تنها ميتوان چالش و مشكلات پيش روي اين صنعت در حوزه توليد و توسعه ظرفيتهاي نيروگاهي را مرتفع كرد، بلكه به صورت خودكار ميتوان روشهاي بهينهسازي مصرف در سمت تقاضا را اصلاح كرد.
وي با اشاره به برنامهريزي ۱۴ مگاپروژه براي آمادگي حداكثري براي عبور موفق از اوج بار سال ۱۴۰۴ ادامه داد: حفظ ذخاير آبي براي استفاده حداكثري از ظرفيت نيروگاههاي برقابي، توسعه ظرفيت نيروگاههاي تجديدپذير، انجام به موقع تعميرات نيروگاهي، رفع محدوديتهاي شبكه برق و نيز توجه به ويژه به موضوع آگاهي بخشي و اطلاعرساني از جمله اقداماتي است كه ميتواند به عبور موفق از اوج بار سال آينده كمك شاياني كند.
همچنين معاون برق و انرژي وزير نيرو با اشاره به برنامهريزي صورت گرفته براي اجراي ۱۴ مگاپروژه صنعت برق با هدف كاهش ناترازي در اوج بار سال ۱۴۰۴، افزود: در قالب اين برنامه ۳ هزار و ۶۲۹ مگاوات نيروگاههاي توسعهاي جديد احداث خواهد شد.
همايون حائري، در جلسه امور برق و انرژي كه با حضور وزير نيرو و مديران ارشد صنعت برق كشور برگزار شد، گفت: وزارت نيرو با هدف كاهش ناترازي برق در اوج بار سال آينده ۱۴ مگاپروژه را برنامهريزي كرده است كه شش مورد آن به توليد و توسعه ظرفيت نيروگاهي، دو پروژه به توسعه شبكه برق، دو پروژه به تأمين مالي، سه پروژه به مديريت و بهينهسازي مصرف و يك پروژه به استفاده حداكثري از قابليتهاي شبكه اختصاص دارد.
وي درباره برنامهريزي صورت گرفته براي توسعه ظرفيت توليد برق كشور تا پيش از اوج بار سال ۱۴۰۴، اظهار كرد: احداث نيروگاه جديد حرارتي، انجام به موقع و كامل تعميرات نيروگاهها، ارتقاء و رفع محدوديت واحدهاي نيروگاهي موجود، احداث نيروگاههاي تجديدپذير، استفاده حداكثري از توليد برق نيروگاههاي صنايع و حفظ منابع آبي و در مدار بودن كامل نيروگاههاي برقابي از جمله اقداماتي است كه براي افزايش ظرفيت توليد برق كشو اجرايي خواهد شد.
وي در خصوص اقدامات در دستور كار براي بهبود و توسعه شبكه برق كشور بيان كرد: توسعه و رفع محدوديت از شبكههاي برق كشور و هوشمندسازي و توسعه تبادلات برون مرزي از ديگر اقداماتي است كه با هدف توسعه شبكه برق كشور در برنامه قرار گرفته و انجام ميشود.
حائري مديريت و بهينهسازي مصرف برق، نصب كنتورهاي هوشمند و جمعآوري مراكز استخراج رمز ارز و انشعابهاي غيرمجاز را از ديگر برنامههاي تعريف شده با هدف كاهش ناترازي در اوج بار سال آينده عنوان كرد و ادامه داد: استفاده حداكثري از قابليتهاي شبكه، جلب سرمايهگذاري در سمت عرضه و تقاضاي برق و تأمين مالي لازم و پيگيري الزامات مورد نياز از ديگر موضوعات مهمي است كه در برنامهريزي صورت گرفته بر آن تأكيد شده است.
معاون برق و انرژي وزير نيرو در بخش ديگري از سخنان خود به برنامهريزي براي احداث ۳ هزار و ۶۲۹ مگاوات نيروگاه توسعهاي جديد تا اوج بار سال آينده اشاره كرد و افزود: به مدار آوردن نيروگاه گازي سهند با ۳۰۷ مگاوات ظرفيت، نيروگاه گازي چادرملو اردكان با ۱۸۳ مگاوات ظرفيت، نيروگاه گازي گل گهر سيرجام به ظرفيت ۱۸۳ مگاوات، واحد بخار نيروگاه رودشور به ظرفيت ۳۴۵، واحد گازي مكران به ظرفيت ۱۸۳ مگاوات، واحد گازي نكا به ظرفيت ۱۶۲ مگاوات و نيروگاه گازي المهدي به ظرفيت ۱۸۳ مگاوات بخشي از اين اقدامات توسعهاي است.
حائري با تأكيد بر اهميت توجه و توسعه نيروگاههاي كوچك مقياس به ويژه در مناطق داراي محدوديت ادامه داد: تا اوج بار سال ۱۴۰۴ و با هدف رفع محدوديتهاي تأمين برق در مناطق داراي محدوديت از جمله تهران، مازندران، خوزستان و سيستان و بلوچستان نيروگاههاي كوچك مقياس به ظرفيت ۸۰۰ مگاوات نصب خواهد شد.
وي با تأكيد بر ضرورت انجام به موقع و كامل تعميرات نيروگاهي در فصل سرد سال گفت: برنامهريزي شده است تا حدود ۱۱۰ هزار مگاوات تعميرات نيروگاهي شامل تعميرات اساسي و دوره تا قبل از ارديبهشت ماه سال ۱۴۰۴ به انجام برسد.
معان برق و انرژي وزارت نيرو توسعه ظرفيت نيروگاههاي تجديدپذير را يكي ديگر از اقدامات مهم وزارت نيرو در ماههاي آينده اعلام كرد و گفت: در حال حاضر ظرفيت نيروگاههاي تجديدپذير هزار و ۳۰۰ مگاوات است كه تا پايان سال جاري اين ظرفيت به هزار و ۸۰۰ مگاوات ميرسد و بر اساس زمانبندي تعيين شده تا اوج بار سال آينده اين ظرفيت قرار است به ۴ هزار و ۸۰۰ مگاوات برسد.
حائري در ادامه به برنامهريزيهاي صورت گرفته براي حفظ منابع آبي و در مدار بودن كامل نيروگاههاي برقابي اشاره كرد و افزود: با توجه به ضرورت حفظ منابع و لزوم استفاده بهينه نيروگاههاي برقابي تلاش بر اين است تا با رعايت همزمان ملاحظات برق و آب از جمله نياز آبي پايين دست و تامين نيازهاي شرب و كشاورزي بهرهبرداري حداكثري از نيروگاههاي برقابي در دستور كار قرار گيرد.